Lediga jobb som Utredningsassistent i Östhammar

Se lediga jobb som Utredningsassistent i Östhammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Östhammar som finns hos arbetsgivaren.

Utredningsadministratör , Östhammar

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vi har höga ambitioner när det gäller att höja vår gemensamma kompetens genom handledning, utbildning och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Dessutom jobbar vi aktivt med... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vi har höga ambitioner när det gäller att höja vår gemensamma kompetens genom handledning, utbildning och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Dessutom jobbar vi aktivt med uppföljning av arbetsbelastningen för att skapa en god arbetsmiljö. Utöver det erbjuder vi dig flexibel arbetstid, förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag, tjänstepension samt konkurrenskraftig lön.

ARBETSUPPGIFTER
Som vår utredningsadministratör ansvarar du huvudsakligen för administration kring sociala frågor, arkivering och arkivunderhåll, fakturahantering, IT-inköp samt personaladministration. Vi har sökande som är i behov av praktik och en viktig del i ditt jobb är att få fram praktikplatser hos arbetsgivare i kommunen och sedan matcha våra sökanden mot dessa och även stötta våra sökande och arbetsgivaren under praktikperioden. Som du förstår innebär jobbet många kontakter med arbetsgivare, arbetsförmedling, sökande och handläggare. Det innebär i sin tur att du får ett rörligt jobb med samverkansmöten med andra myndigheter i kommunen samt hembesök hos våra sökande.

Vi som söker ytterligare en kollega som jobbar på socialförvaltningens vuxensektion inom individ- och familjeomsorgen. Vi består idag av 17 medarbetare som alla jobbar för att erbjuda våra kommuninnevånare stöd och service avseende försörjningsstöd, missbruksfrågor, socialpsykiatri samt budget och skuldrådgivning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med administrativ erfarenhet och ser gärna att du har utbildat dig till socialadministratör. Erfarenhet av socialt arbete är meriterande, liksom erfarenhet av motivations- och förändringsarbete samt arbete i en politiskt styrd organisation. God dokumentationsvana krävs för jobbet liksom att du kan uttrycka dig väl på svenska, i både tal och skrift. Körkort är ett måste för att du ska kunna ta dig runt i kommunen, bil tillhandahåller vi.

Beskrivs du som lugn, uppmärksam och tillmötesgående? Trivs du att samarbeta, både internt och med andra myndigheter, för att hitta lösningar och underlätta för de människor som behöver vårt stöd? Då är det dig vi behöver för att tillsammans lösa vår ansvarsfulla uppgift och nå resultat. Tidvis har vi väldigt mycket att göra och din förmåga att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt kommer väl till pass. Då vi jobbar med människor i behov av stöd och utveckling uppskattar vi även din förmåga att se de möjligheter som kommer av förändring.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

Östhammars kommun välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Utredare inom MTO till Forsmarks Kraftgrupp

Ansök    Jul 1    Vattenfall AB    Utredningsassistent
Företagsbeskrivning Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt. På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbe... Visa mer
Företagsbeskrivning
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.
UL trafikerar Forsmark med bussar som har trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.


Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida, https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark.
Jobbeskrivning
Tycker du om att analysera information och arbeta med utredningar ur ett MTO-perspektiv? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du chansen att göra det som Utredare med MTO-perspektiv i gruppen Utredning och MTO-stöd på Forsmarks Kraftgrupp.


Om jobbet
På enheten Erfarenhetsåterföring och Anläggningsstöd finns gruppen Utredning och MTO-stöd som utreder händelser och observerade risker på anläggningen, primärt med fokus på strålsäkerhet. Gruppen bistår även med stöd i andra frågor som berör samspelet Människa-Teknik-Organisation, MTO.
Dina arbetsuppgifter
I din roll som Utredare kommer du att utföra händelse- och riskutredningar vilket innefattar genomförande av intervjuer, dokumentstudier, dataanalys och rapportframtagande.
Vid sidan av utredarrollen kommer du även att agera stöd i frågor som berör samspelet Människa-Teknik-Organisation inom ramen för till exempel informationspass och workshops.
Vi erbjuder dig
Ett arbete i en spännande bransch där du får chansen att arbeta i varierande och utvecklande uppdrag tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor. Du kommer även att bredda ditt kontaktnät både internt inom Vattenfall, men även externt. Gruppens framgång baseras på ett gott samarbete och ett inkluderande klimat där glädje och humor är återkommande inslag.
Kravspecifikation
Om dig
Vi ser gärna att du har:
högskole- eller universitetsexamen som vi bedömer relevant för tjänsten, gärna med samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning
erfarenhet av arbete med kvalitativ metod
mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande om du har:
erfarenhet från arbete med utredningar
erfarenhet/kompetens inom systemteoretiska perspektiv
goda kunskaper i engelska

Som person ser vi att du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer, vi arbetar tätt tillsammans i gruppen och värdesätter gott samarbete som bidrar till ett bra gruppklimat.
Arbetet handlar i stor utsträckning om att samla, analysera och återge information. Struktur under arbetet samt god muntlig och skriftlig kommunikation ses därför vara viktigt i rollen som utredare. Vidare ser vi att du är en ansvarstagande person som självständigt kan driva ditt arbeta framåt.
Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Sofie Edin tfn 070 – 394 68 57.
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Åsa Vallin tfn 070 – 277 12 46.
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Anneli Persson, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173 - 81 000.
Placeringsort: Forsmark
Välkommen med din ansökan senast den 4 augusti 2024.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
OBS! Annonseringsperioden är förlängd med anledning av sommarledighet och vi kommer att gå igenom inkomna ansökningar efter sista ansökningsdag!
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen Visa mindre