Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Östhammar

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Östhammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Östhammar som finns hos arbetsgivaren.

SKB - Kommunikatör

Företagsbeskrivning Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget. SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även k... Visa mer
Företagsbeskrivning
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
SKB söker en drivande och engagerad kommunikatör till Östhammar.
Här kommer du att arbeta
Du kommer att arbeta vid SKB:s kommunikationsavdelning med placering i Östhammar. Avdelningen består i dag av 15 medarbetare placerade i Oskarshamn, Solna och Östhammar. Den här tjänsten ingår i den enhet som ansvarar för projektkommunikation, besöksverksamhet, samhällskontakt, attraherafrågor med mera.
Vad du kommer att göra
Exempel på uppgifter:
Guida externa och interna besök på SKB:s kontor och anläggningar.
Självständigt planera och genomföra lokala informationsmöten i olika frågor.
Delta som projektkommunikatör i de större projekt som SKB avser att genomföra.
Skriva lokala artiklar till SKB:s olika kanaler och plattformar.Kravspecifikation
Din bakgrund
Vi söker en driven kommunikatör som är utåtriktad och gillar att träffa människor. En stor del av arbetet består i att självständigt planera och genomföra lokala kommunikationsaktiviteter. Då rollen innebär många kontaktytor har du också god samarbetsförmåga. Goda kunskaper i tal och skrift på engelska är ett krav.
Du bör ha erfarenhet av och/eller relevant utbildning inom kommunikationsområdet. Universitetsutbildning är meriterande.


Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Stig Björne 070-510 33 48
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Anders Nielsen 070-078 68 40
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-61 88 345 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.
Placeringsort: Östhammar.
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 16 mars 2023. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Sommarjobb Kommunikatör - Forsmark Kraftgrupp AB och Ringhals AB

Vill du jobba med en av mänsklighetens största utmaningar? Och ha kul medan du gör det? Då borde du söka ett sommarjobb hos oss! Var med i kampen och hjälp oss mot vårt mål att bli fossilfria inom en generation! Sommarjobben på Vattenfall är en möjlighet för dig som student att få erfarenhet och en inblick av hur det är att arbeta på ett stort svenskt energibolag. Du kommer få träffa ett flertal människor med olika erfarenheter som kan bidra till din utv... Visa mer
Vill du jobba med en av mänsklighetens största utmaningar? Och ha kul medan du gör det? Då borde du söka ett sommarjobb hos oss! Var med i kampen och hjälp oss mot vårt mål att bli fossilfria inom en generation!

Sommarjobben på Vattenfall är en möjlighet för dig som student att få erfarenhet och en inblick av hur det är att arbeta på ett stort svenskt energibolag. Du kommer få träffa ett flertal människor med olika erfarenheter som kan bidra till din utveckling och nätverk. Du som antingen har sommaruppehåll från studier, övergår till en ny utbildning till hösten eller som avslutar en utbildning under vårterminen kan söka ett sommarjobb hos oss. Vi ser fram emot din ansökan!

Dina arbetsuppgifter som Kommunikatör
Du kommer tillhöra kommunikationsavdelningen som är gemensam för både Forsmark och Ringhals. Vår uppgift är att skapa förtroende internt och externt för arbetet vid våra kärnkraftverk. Vi arbetar i många olika typer av projekt samt verksamheter och det händer mycket i vår bransch vilket påverkar vårt sätt att arbeta.

Du kommer få vara med och utveckla vår kommunikation tillsammans med våra drivan och professionella medarbetare. I dina arbetsuppgifter kommer det ingå att hjälpa oss med våra informationskanaler, intranätet, sociala medier, tryckta publikationer etc. Du kommer även få göra förarbetet till, skriva och publicera artiklar samt fotografera och arbeta med digital bildbehandling. Beroende på hur omvärlden ser ut kan det också tillkomma uppgifter kring att koordinera samt guida externa besökare.

Vi söker dig som
Vi söker dig som idag studerar vid högskola eller universitet, gärna inom journalistik eller kommunikation. Vi vill att du har erfarenhet från att skriva artiklar och nyhetstexter för olika publiceringsformat. Vi vill även att du har goda kunskaper i både svenska och engelska samt att du har B-körkort. Ifall du har tidigare erfarenheter från att hålla föredrag, presentationer samt besöks- och guideverksamhet, gärna inom energibranschen, är det meriterande.

Vi letar efter en person som är självgående, vågar ta initiativ och som ställer frågor för att kunna driva sitt eget arbete framåt. Då jobbet innebär kontakt med andra avdelningar och externa aktörer vill vi även att du är en kommunikativ person som har en god samarbetsförmåga. Du är också tydlig i ditt sätt att uttrycka dig, både i skrift och muntligt, samt att du har en god språklig förmåga.

Övrig information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chefer Karin Swanson, 073-053 61 87. Vill du veta mer om själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71.

Fackliga representanter för Forsmark är André Hellberg Akademikerna, Christer Gustafsson Ledarna, Conny Nordström SEKO och Jeanette Manfredsson Unionen. Samtliga nås på telefon 017-38 10 00.

Fackliga representanter för Ringhals är Johanna Dannberg Akademikerna, Eva-Lena Green Unionen, Lars Nydén Ledarna och Mårten Walfridsson SEKO. Samtliga nås på telefon 0340-66 70 00.

Tjänsten finns tillgänglig i både Forsmark och Ringhals, vänligen specificera i din ansökan vilken placeringsort du önskar. sommarjobbet kommer pågå mellan 26 juni till 6 augusti 2021.

Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår utbildning, relevanta erfarenheter och bostadsort. Inga ansökningar tas emot via mail.

Låter detta som ett sommarjobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 21 februari 2021!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Om oss
Sedan 1980 har Forsmarks produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt. Idag producerar vi en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Vi är Sveriges yngsta kärnkraftverk och ca 1200 medarbetare arbetar hos oss. Läs mer om oss på https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har funnits i 40 år och har idag ca 1250 anställda. En sjättedel av den el som förbrukas året runt, varje dag, produceras av oss. Vårt kärnkraftverk är ett av få i världen som har både kokvatten- och tryckvattenreaktorer. Läs mer om oss på https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Följ oss gärna!
Linkedin: Forsmark Kraftgrupp AB, Vattenfall
Instagram: Vattenfall
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Kommunikatör

Är du vår nya briljanta kollega? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, och ar... Visa mer
Är du vår nya briljanta kollega? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?


Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.


Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en kommunikatör till kommunikationsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp. Tjänsten är ett föräldravikariat med önskad start februari 2021 och avslut september 2022.

Om jobbet
Kommunikationsavdelningen är gemensam för Forsmark och Ringhals och verkar för att skapa förtroende internt och externt för arbetet vid våra kärnkraftverk. Vår kompetens efterfrågas i många typer av projekt och verksamheter och det händer mycket i branschen som också påverkar vårt sätt att arbeta. På avdelningen jobbar sammanlagt 18 personer med olika inriktning inom kommunikationsområdet.

Som kommunikatör blir du navet i vår besöksverksamhet och även en del i det redaktionella kommunikationsteamet.

Dina arbetsuppgifter
• Koordinera och ta emot externa besök, hålla presentationer och guida i anläggningen. Besöken kan vara både fysiskt på plats i Forsmark, eller via digitala föreläsningar.
• Arbeta med våra informationskanaler - intranät, digitala infoskärmar, tryckta publikationer, Facebook och extern hemsida
• Intervjua, göra research, skriva artiklar och nyhetstexter och annat förekommande informationsmaterial, samt publicera i våra digitala kanaler
• Fotografera och arbeta med digital bildbehandling

Som kommunikatör hos oss kommer du att arbeta tillsammans med proffsiga och erfarna kollegor som håller hög nivå, uppskattar nytänkande och är socialt drivna. Du får vara med och utveckla vår kommunikation så att vi följer, eller för den delen ligger steget före, den tid vi verkar i, samtidigt som vi utmanar oss själva genom att aldrig stå stilla och ständigt vara nyfikna.


Om dig
Vi ser gärna att du har
• Högskoleutbildning, gärna med kommunikationsinriktning
• Minst två års erfarenhet av externa kundkontakter eller motsvarande
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Meriterande:
• Erfarenhet av att hålla föredrag och presentationer samt erfarenhet av besöks- eller guideverksamhet, gärna inom energibranschen
• Erfarenhet av filmredigering, fotografering och layout
• Erfarenhet av att skriva artiklar och nyhetstexter för olika publiceringsformat
• Erfarenhet av att arbeta med sociala medier

Som person är du öppen, nyfiken och du trivs med att vara i händelsernas centrum. Du har en förmåga att ta in mycket ny kunskap som du sedan kan omsätta och förklara på ett pedagogiskt sätt. För att nå framgång i rollen behöver du vara självgående och trivas med att ta stort ansvar, vara lösningsorienterad och lägga stor vikt vid god service för att skapa och bibehålla förtroende, såväl internt som externt. Arbetet kräver också ett strukturerat arbetssätt där du kan planera, prioritera och hitta effektiva arbetsmetoder. Självklart ser du gott samarbete som en naturlig väg framåt.


Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Karin Swanson tfn 073 – 053 61 87
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 7 januari 2021.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Location: Forsmark
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Kommunikatör - visstidsanställning – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. Nu söker vi dig som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. Här kommer du att arbeta Du kommer att arbeta... Visa mer
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. Nu söker vi dig som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. Här kommer du att arbeta Du kommer att arbeta på kommunikationsavdelningens enhet i Östhammar.Vad du kommer att göraKommunicera SKB:s uppdrag och framtidsplaner med invånare i Östhammars kommunStödja våra planerade byggprojekt med kommunikativa insatser både internt och externtArrangera tillfälliga utställningar på vårt kontor samt medverka i andras arrangemangHantera SKB:s sponsring i Östhammars kommunGuida besökare i ForsmarkVi söker dig som harutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarandeerfarenhet av att stå inför en grupp alternativt utbildning i presentationsteknik, retorik, pedagogik eller motsvarandeSom person tar du ansvar för uppgiftens genomförande. Du är en aktiv och viktig del i vårt relationsskapande arbete och i det bidrar du genom allt från att ta fram presentationer till att ansvara för möten med invånare och beslutsfattare. Du är en god skribent och gör det komplexa begripligt. Du har stöd av en erfaren kommunikationsavdelning och är en lagspelare.Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är meriterande om du harerfarenhet av att arbeta i projekterfarenhet av brett kommunikationsarbete så som arbete med webb, sociala medier och presentationererfarenhet av att tala inför en gruppVarför välja oss?Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.Övrig informationRekryterande chef: My Krutrök, enhetschef kommunikation, 070-749 59 41 Rekryterare: Zanko Dasko, 070- 253 28 96Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.Placeringsort: ÖsthammarTjänsten är en visstidsanställning t.o.m. 28 februari 2020. Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast fredag 14 juni 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum. Tjänsten är en visstidsanställning t.o.m. 28 februari 2020.Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre