Lediga jobb Östhammars kommun, Socialförvaltningen, IFO i Östhammar

Se alla lediga jobb från Östhammars kommun, Socialförvaltningen, IFO i Östhammar. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Östhammar som finns inom det yrket.

Socialsekreterare försörjningsstöd, Östhammar

Familjebehandlare/kurator, Gimo

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vill du vara med och utveckla arbetet för att barn och ungdomar ska må bra? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du personlig utveckli... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vill du vara med och utveckla arbetet för att barn och ungdomar ska må bra? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du personlig utveckling i en mindre grupp med en stabil grund kombinerad med framåtanda? Då har vi jobbet för dig. Du kommer att få kompetensutveckling i form av processhandledning, skräddarsydda utbildningar och tillgång till gemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi erbjuder dessutom förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag samt tjänstepension.

ARBETSUPPGIFTER
Som familjebehandlare på Råd och Stöd får du arbeta både med förebyggande arbete och behandling. Behandlingen är antingen på uppdrag från myndighet eller direkt från barn, ungdomar och familjer som själva känner behov av stöd och hjälp. Behandlingsarbetet görs i olika konstellationer, vid varierande tider och på olika platser, oftast i våra lokaler i Gimo eller i hemmet. Arbetet kräver flexibilitet då arbetet anpassas utifrån ungdomens eller familjens behov. I arbetet ingår även samverkansarbete med andra aktörer och vårdgivare i de aktuella familjernas liv.

Under förutsättning att finansiering ges så kommer 50% av arbetstiden vara som familjehemsbehandlare och resterande 50% som kurator på Ungdomsmottagningen i samma byggnad. Som kurator jobbar du med ungdomar som själva sökt hjälp men också förebyggande med bl a information i klasser. Om det inte finansieras så kommer tjänsten att vara 100% som familjehemsbehandlare. Beslut tas under februari.

Vi står inför utmaningen att utveckla vårt förebyggande arbete i kommunen. I din roll kan en del av dina arbetsuppgifter bli att leda ett digitaliseringsprojekt av öppenvården, fältarbete eller samordnare för Familjecentralen.

Om du är intresserad av att arbeta både som kurator och familjehemsbehandlare eller endast är intresserad om detta jobb kommer bestå av 100% familjehemsbehandling får du möjlighet att ange i ansökan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleexamen inom beteendevetenskap, socialt arbete eller någon annan högskoleutbildning som vi finner likvärdig. Du ska ha erfarenhet av föräldrastödsarbete samt individuellt förändringsarbete. Du är därmed väl förtrogen med de handläggningskrav och lagstiftningen som styr verksamheten. För jobbet krävs även att du har B-körkort.

Har du tidigare arbetat som familjebehandlare eller ungdomskurator är det meriterande, likaså om du har grundläggande steg 1-utbildning eller annan vidareutbildning på högskolenivå inom socialt behandlingsarbete.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet - du behöver kunna jobba självständigt, ta eget ansvar, vara flexibel i arbete och tanke samt ha en förmåga till samarbete. Vidare är du öppen och tillmötesgående med en positiv attityd och ser till att ditt arbete framskrider enligt plan. Arbetet innebär många kontakter, därför är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Kommunikativa färdigheter och gott bemötande är viktigt. För att vara framgångsrik i arbetet inom ska du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta alla slags människor i behov av stöd.

Varmt välkommen med din ansökan!

Östhammars kommun välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

ÖVRIGT
I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig att söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt digitala rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Socialsekreterare missbruk, Östhammar

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vill du vara med och utveckla arbetet för att vuxna i utsatta situationer ska få det bättre? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du p... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vill du vara med och utveckla arbetet för att vuxna i utsatta situationer ska få det bättre? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du personlig utveckling i en mindre grupp med en stabil grund kombinerad med framåtanda? Då har vi jobbet för dig. Vi erbjuder dessutom förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag, tjänstepension och konkurrenskraftig lön.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta i vuxengruppen på individ- och familjeomsorgen. Här arbetar du och fyra kollegor i huvudsak med missbruksfrågor. Gruppen är uppdelad på två handläggare/utredare, som du blir en av, två öppenvårdsbehandlare samt en administratör.

Du kommer att utreda ansökningar och anmälningar gällande i huvudsak missbruksfrågor. Arbetet är flexibelt utifrån vissa givna förutsättningar och det finns stort utrymme för idéer och nytänkande. Enheten arbetar med individanpassad öppenvård. Extern handledning ges.

På Vuxensektionen arbetar ytterligare fyra socialsekreterare med försörjningsstöd, två handläggare med socialpsykiatri, två handläggare arbetar på halvtid med BUS, samt tre utredningsadministratörer, en verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen, beteendevetenskaplig utbildning eller annan utbildning som av Socialstyrelsen bedöms som likvärdig. Du ska vara väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten. Tidigare erfarenhet av arbete med missbruksfrågor är önskvärt, liksom utbildning i MI, ASI och MET. Datavana är ett krav och kunskaper i verksamhetssystemet Pulsen Combine är ett plus. Körkort är ett krav då arbetet innebär resor i och utanför kommunen.

Då jobbet innebär många kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Färdigheter som kommunikation, ansvarstagande och prestigelöst samarbete är viktiga för oss liksom ett gott bemötande.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

Vi välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Specialisthandläggare

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vi söker ytterligare en specialisthandläggare till oss på barn- och ungdomssektionen. Vi består idag av en verksamhetschef, en samordnare, en specialisthandläggare, åtta socialsekreterare, två ... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vi söker ytterligare en specialisthandläggare till oss på barn- och ungdomssektionen. Vi består idag av en verksamhetschef, en samordnare, en specialisthandläggare, åtta socialsekreterare, två mottagningssekreterare och fyra utredningsadministratörer.

ARBETSUPPGIFTER
Som specialisthandläggare hos oss ansvarar du främst för att ha en rådgivande funktion och också introducera nyanställda samt handleda VFU-studenter. Du kommer handlägga enstaka särskilt komplexa ärenden och vara medhandläggare vid behov. Du kommer att jobba både enskilt och i team, och bistå verksamhetschefen i utvecklings- och kvalitetsarbete. I jobbet ingår även att företräda Socialnämnden i förvaltningsdomstolarna.

Vi jobbar med barns behov i centrum (BBIC) och samverkar med skolor, familjecentral och andra myndigheter. Vi har ett nära samarbete och korta beslutsvägar med våra egna vårdresurser, framförallt med Råd- och stödgruppen som är vår öppenvårdsenhet. Hos oss kommer du att få kompetensutveckling i form av processhandledning, utbildningar och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens.

Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak, trevliga arbetskamrater där så väl humor, prestigelöshet och omsorg om varandra är viktiga ingredienser. Vi har bland annat infört feedback-kultur och arbetstyngdsmätning för att säkerställa en god arbetsmiljö och erbjuder omfattande administrativt stöd i arbetet då det finns fem utredningsadministratörer. Du kommer ha stora möjligheter att påverka ditt arbete på en dynamisk arbetsplats med ett öppet och tillåtande klimat.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som är likvärdig i kombination med flerårig erfarenhet av att arbeta med barnavårdsutredningar. Du ska vara väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten. Det är viktigt att du har erfarenhet av att arbeta med BBIC, att du har god dokumentationsvana samt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att företräda Socialnämnden i rätten.

Då jobbet innebär många kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Färdigheter som kommunikation och samarbete är viktiga för oss liksom ett gott bemötande. För att vara framgångsrik i jobbet som specialisthandläggare ska du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta alla slags människor i behov av stöd eller skydd.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Socialsekreterare missbruk, Östhammar

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vill du vara med och utveckla arbetet för att vuxna i utsatta situationer ska få det bättre? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du p... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vill du vara med och utveckla arbetet för att vuxna i utsatta situationer ska få det bättre? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du personlig utveckling i en mindre grupp med en stabil grund kombinerad med framåtanda? Då har vi jobbet för dig. Vi erbjuder dessutom förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag, tjänstepension och konkurrenskraftig lön.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta i vuxengruppen på individ- och familjeomsorgen. Här arbetar du och fyra kollegor i huvudsak med missbruksfrågor. Gruppen är uppdelad på två handläggare/utredare, som du blir en av, två öppenvårdsbehandlare samt en administratör.

Du kommer att utreda ansökningar och anmälningar gällande i huvudsak missbruksfrågor. Arbetet är flexibelt utifrån vissa givna förutsättningar och det finns stort utrymme för idéer och nytänkande. Enheten arbetar med individanpassad öppenvård. Extern handledning ges.

På Vuxensektionen arbetar ytterligare fyra socialsekreterare med försörjningsstöd, två handläggare med socialpsykiatri, två handläggare arbetar på halvtid med BUS, samt tre utredningsadministratörer, en verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen, beteendevetenskaplig utbildning eller annan utbildning som av Socialstyrelsen bedöms som likvärdig. Du ska vara väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten. Tidigare erfarenhet av arbete med missbruksfrågor är önskvärt, liksom utbildning i MI, ASI och MET. Datavana är ett krav och kunskaper i verksamhetssystemet Pulsen Combine är ett plus. Körkort är ett krav då arbetet innebär resor i och utanför kommunen.

Då jobbet innebär många kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Färdigheter som kommunikation, ansvarstagande och prestigelöst samarbete är viktiga för oss liksom ett gott bemötande.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

Vi välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Familjerättssekreterare, Östhammar

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Hos oss får du stort inflytande över din arbetssituation, gott om administrativt stöd, tillgång till erfarna kollegor och nära till beslutsfattande. Kompetensutveckling erbjuds i form av proces... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Hos oss får du stort inflytande över din arbetssituation, gott om administrativt stöd, tillgång till erfarna kollegor och nära till beslutsfattande. Kompetensutveckling erbjuds i form av processhandledning, skräddarsydda utbildningar och tillgång till kompetensutvecklingsprogram. Vi har en stor frihet gällande arbetstider och tillämpar årsarbetstid med flextid. Våra löner är konkurrenskraftiga och löneutvecklingen bra. Du får förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra semesterdagar. Utöver det erbjuder vi friskvårdsbidrag och tjänstepension.

ARBETSUPPGIFTER
Då en av våra två familjerättssekreterare går i pension under våren söker vi på familjerätten en ny kollega. Då möjlighet att under en tid gå dubbelt skapas förutsättningar för god introduktion i arbetet. De närmsta teamet består av sju personer där vi tillsammans arbetar med familjerätt, familjehem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer.

Som familjerättssekreterare så kommer du att jobba med familjerättsfrågor kring vårdnad, boende och umgänge, adoptioner och faderskapsutredningar. Samarbetssamtal är den enskilt viktigaste arbetsmetoden att undvika en rättslig process för föräldrar i separation.I arbetet ingår även samverkansarbete med andra aktörer och vårdgivare i de aktuella familjernas liv. Eftersom vi ständigt utvecklar vårt förebyggande arbete i kommunen så kommer du också i olika sammanhang att informera om Familjerättens arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleexamen inom beteendevetenskap, socialt arbete eller någon annan likvärdig högskoleutbildning och som har erfarenhet av familjerättsarbete. Krav för arbetet är även B-körkort. Har du steg 1-utbildning inom psykoterapi eller annan vidareutbildning på högskolenivå är det meriterande.

Är du en person som motiveras av ett viktigt och meningsfullt arbete? I denna roll får du möjlighet att genom dina insatser göra skillnad. Uppskattar du variationen i att både arbeta självständigt och i nära samarbete med andra? För att lyckas i denna krävs det att du är initiativtagande och fattar egna beslut samtidigt som du har god förmåga att samarbeta med andra. Arbetet innebär många kontakter och du behöver vara trygg i att kunna bemöta alla slags människor i behov av stöd. Vidare är du öppen, tillmötesgående och med en positiv attityd ser till att ditt arbete framskrider enligt plan.

Passar ovanstående beskrivning in på dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan.

Östhammars kommun välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Socialsekreterare missbruk, Östhammar

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vill du vara med och utveckla arbetet för att vuxna i utsatta situationer ska få det bättre? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du p... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vill du vara med och utveckla arbetet för att vuxna i utsatta situationer ska få det bättre? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du personlig utveckling i en mindre grupp med en stabil grund kombinerad med framåtanda? Då har vi jobbet för dig. Vi erbjuder dessutom förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag, tjänstepension och konkurrenskraftig lön.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta i vuxengruppen på individ- och familjeomsorgen. Här arbetar du och fyra kollegor i huvudsak med missbruksfrågor. Gruppen är uppdelad på två handläggare/utredare, som du blir en av, två öppenvårdsbehandlare samt en administratör.

Du kommer att utreda ansökningar och anmälningar gällande i huvudsak missbruksfrågor. Arbetet är flexibelt utifrån vissa givna förutsättningar och det finns stort utrymme för idéer och nytänkande. Enheten arbetar med individanpassad öppenvård. Extern handledning ges.

På Vuxensektionen arbetar ytterligare fyra socialsekreterare med försörjningsstöd, två handläggare med socialpsykiatri, två handläggare arbetar på halvtid med BUS, samt tre utredningsadministratörer, en verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen, beteendevetenskaplig utbildning eller annan utbildning som av Socialstyrelsen bedöms som likvärdig. Du ska vara väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten. Tidigare erfarenhet av arbete med missbruksfrågor är önskvärt, liksom utbildning i MI, ASI och MET. Datavana är ett krav och kunskaper i verksamhetssystemet Pulsen Combine är ett plus. Körkort är ett krav då arbetet innebär resor i och utanför kommunen.

Då jobbet innebär många kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Färdigheter som kommunikation, ansvarstagande och prestigelöst samarbete är viktiga för oss liksom ett gott bemötande.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

Östhammars kommun välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Coach

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Bryggan är en förberedande insats för ungdomar och unga vuxna i Gimo. Östhammars kommun har tillsammans med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Uppsala beviljats medel från Samordn... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Bryggan är en förberedande insats för ungdomar och unga vuxna i Gimo. Östhammars kommun har tillsammans med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Uppsala beviljats medel från Samordningsförbundet Uppsala län.

ARBETSUPPGIFTER
Syftet med Bryggan är att bryta ungdomars sociala utanförskap genom att fånga upp dem som varken går i skolan eller jobbar, och arbeta för att motivera dem till studier eller delta i insatser mot arbetsmarknaden. Det handlar om att bygga upp ett operativt samverkande arbetssätt mellan samverkansparterna kring individen och samtidigt utnyttja upparbetade nätverk.

Bryggan ska vara en uppsökande verksamhet som stöttar individen att ta ansvar för sin framtid. Målgruppen är unga personer 16-29 år, boende i kommunen, som varken går i skolan eller jobbar och som behöver stöd för att närma sig arbetslivet. Tyngdpunkten ligger på att samordna och lotsa vidare. En betydande del av arbetet i Bryggan är att skapa relationer och att väcka motivation för deltagande.

Vi söker dig som vill vara en av två coacher som tillsammans med en samordnare ska vara kärnan i Bryggan och på olika sätt stötta deltagarna. Det kommer att handla mycket om att finnas tillhands och hämta, motivera och stötta deltagarna på sin väg framåt. Du behöver kunna sätta dig in i deltagarnas situation och vara lyhörd och öppen för allt som kan vara hjälpsamt för deltagaren för att närma sig studier eller arbete. Det är viktigt att du är inlyssnande och har ett stort tålamod.

KVALIFIKATIONER
Du bör ha gymnasieutbildning och gärna vidareutbildning, till exempel som fritidspedagog med intresse för att jobba med ungdomar och unga vuxna. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar. B-körkort är ett krav.

Du ska ha lätt för att skapa kontakt med ungdomar och unga vuxna. Du kommer att ha mycket kontakt och samarbete med personal i de verksamheter och myndigheter som finns i deltagarnas nätverk. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastningsregistret krävs vid anställning.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Socialsekreterare , Östhammar

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens genom processhandledning, utbildningar och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi jobbar o... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens genom processhandledning, utbildningar och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi jobbar också aktivt med uppföljning av arbetsbelastningen för att skapa en god arbetsmiljö. Möjlighet till distansarbete finns om verksamheten tillåter. Utöver det erbjuder vi förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag, tjänstepension och konkurrenskraftig lön.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare hos oss ansvarar du huvudsakligen för att utreda barns och ungdomars behov samt att följa upp beviljade insatser. Du kommer att ha många kontakter med anhöriga, skola, barnomsorg, landsting, polis med flera. Du arbetar för att de barn och ungdomar som är i behov av våra insatser ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och få stöd i sin uppväxt. Just nu satsar vi särskilt på barn och unga, med målet att alla som kommer i kontakt med oss ska uppleva ett gott bemötande, hög tillgänglighet och en rättssäker handläggning.

Vi jobbar med barns behov i centrum (BBIC) och samverkar med skolor, familjecentral och andra myndigheter. Vi har ett nära samarbete och korta beslutsvägar med våra egna vårdresurser, framförallt med Råd- och stödgruppen som är vår öppenvårdsenhet. Hos oss kommer du att få kompetensutveckling i form av processhandledning, utbildningar och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens.

Vi söker ytterligare en kollega till oss på barn- och ungdomssektionen. Vi består idag av en verksamhetschef, en samordnare, en specialisthandläggare, nio socialsekreterare, två mottagningssekreterare och fyra utredningsadministratörer. Vi tillämpar Göteborgsmodellen vilket är ett bedömningsinstrument för arbetstyngdsmätning som gör att arbetsbelastningen på handläggarna följs upp och möjliggör en god arbetsmiljö.

Vi har bland annat infört feedback-kultur, vilket innebär att vi uppmärksammar varandra och oss själva på det arbete vi utför. Som exempel har vi succé-fika på fredagar där positiv feedback är i fokus.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som av Socialstyrelsen bedöms som likvärdig. Det är en fördel om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom barn- och ungdomsfrågor. Du ska vara väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten. Det är önskvärt att du även har erfarenhet av att arbeta med BBIC, att du har god dokumentationsvana samt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Då jobbet innebär många kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Färdigheter som kommunikation, ansvarstagande, kreativitet och samarbete är viktiga för oss liksom ett gott bemötande. För att vara framgångsrik i jobbet som handläggare bör du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta alla slags människor i behov av stöd eller skydd.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Familjebehandlare , Gimo

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vill du vara med och utveckla arbetet för att barn och ungdomar ska må bra? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du personlig utveckli... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vill du vara med och utveckla arbetet för att barn och ungdomar ska må bra? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du personlig utveckling i en mindre grupp med en stabil grund kombinerad med framåtanda? Då har vi jobbet för dig.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i arbetsgruppen Råd och stöd som är en del av enheten Barn- och ungdoms öppenvård. Här arbetar sju personer som trivs bra på jobbet och känner att vi gör ett meningsfullt och viktigt arbete. Vi arbetar evidensbaserat för att ge stöd, råd och förbättra vardagen för barn, ungdomar och familjer.

Som familjebehandlare i Råd- och stödgruppen får du arbeta både med förebyggande arbete och behandling. Behandlingen är antingen på uppdrag från myndighet, så kallad biståndsinsats eller direkt från barn, ungdomar och familjer som själva känner behov av stöd och hjälp, så kallad serviceinsats.

Behandlingsarbetet görs i olika konstellationer, vid varierande tider och på olika platser, oftast i våra lokaler i Gimo eller i hemmet. Arbetet kräver flexibilitet då arbetet anpassas utifrån ungdomens eller familjens behov. I arbetet ingår även samverkansarbete med andra aktörer och vårdgivare i de aktuella familjernas liv.

Vi ska också utveckla vårt förebyggande arbete i kommunen. Därför kan en del av dina arbetsuppgifter komma att vara att leda ett digitaliseringsprojekt av öppenvården, fältarbete eller samordnare för Familjecentralen.

Du kommer att få kompetensutveckling i form av processhandledning, skräddarsydda utbildningar och tillgång till gemensamma kompetensutvecklingsprogram.

Du kommer till en arbetsplats som kännetecknas av engagemang, ansvar, öppenhet, samverkan och värme. Hos oss påverkar du såväl din egen som gruppens utveckling samtidigt som du får jobba i ett tempo som ger dig möjlighet till ett högkvalitativt resultat.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleexamen inom beteendevetenskap, socialt arbete eller någon annan högskoleutbildning som vi finner likvärdig. Du ska ha erfarenhet av föräldrastödsarbete samt individuellt förändringsarbete, helst som familjebehandlare. Grundläggande steg 1-utbildning är meriterande likväl som annan vidareutbildning på högskolenivå inom socialt behandlingsarbete.

Du är väl förtrogen med de handläggningskrav och lagstiftningen som styr verksamheten, samt att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. För jobbet krävs även att du har B-körkort. Det löneanspråk du har får gärna motsvara den prestation du anser att du kommer att bidra med.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet - du behöver kunna jobba självständigt, ta eget ansvar och vara flexibel i arbete och tanke samt ha en förmåga till samarbete. Vidare är du öppen och tillmötesgående med en positiv attityd och ser till att ditt arbete framskrider enligt plan. Arbetet innebär många kontakter, därför är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Kommunikativa färdigheter och gott bemötande är viktigt. För att vara framgångsrik i arbetet inom ska du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta alla slags människor i behov av stöd. Du måste också kunna ta hand om dig själv eftersom du är verktyget som utför arbetet.

ÖVRIGT
Vi intervjuar löpande under rekryteringstiden så vänta inte för länge med din ansökan.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Hemterapeut , Östhammar

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Hos oss får du jobba i ett tempo som ger dig möjlighet till ett högkvalitativt resultat. Dina kollegor kommer att göra dig imponerad, glad och på gott humör. De löneanspråk du har får gärna mot... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Hos oss får du jobba i ett tempo som ger dig möjlighet till ett högkvalitativt resultat. Dina kollegor kommer att göra dig imponerad, glad och på gott humör. De löneanspråk du har får gärna motsvara den prestation du anser att du kommer att bidra med.
ARBETSUPPGIFTER
Som hemterapeut på Råd- och stöd är din uppgift att vara en stödinsats i hemmet till familjer genom praktisk och pedagogisk påverkan. Det innebär bland annat att genom samtal ge vägledning och stöd kring föräldrarollen i hemmiljön och att hjälpa familjen att hitta vardagsstrategier för att se och tillgodose barnets behov. Du kommer att arbeta med stödjande samtal kopplat till vardagsaktiviteter i hemmet för att ge föräldrar och barn verktyg i samspel och kommunikation. En del av uppdraget kan ibland också vara att observera familjerna i hemmet och återföra information till socialtjänsten under pågående utredning. Jobbet innebär till stor del obekväma arbetstider på kvällar och ibland även helger. Vi tillämpar årsarbetstid med flextid.

Vill du göra värdefulla insatser i familjers förändringsarbete? Önskar du vara med och utveckla arbetet för att barn och ungdomar ska må bra? Söker du personlig utveckling i en organisation med framåtanda och nytänkande? Då har vi jobbet för dig. Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår kompetens. Du kommer att få kompetensutveckling i form av processhandledning, skräddarsydda utbildningar och tillgång till gemensamma kompetensutvecklingsprogram.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med vårdinriktning. Socialpedagog, behandlingspedagog eller annan likvärdig utbildning är meriterande liksom om du har en systemteoretisk utbildning. Du har erfarenhet av socialt behandlingsarbete och jobbar eller har jobbat som hemterapeut med dokumenterad erfarenhet av psykosocialt arbete med barn, ungdom och deras familjer. Har du även erfarenhet av föräldrastödsarbete samt individuellt förändringsarbete är det ett plus. Du är väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten, samt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Du är van att använda datorn som ett arbetsredskap för journalskrivning med mera. För jobbet krävs även att du har B-körkort.

Arbetet innebär många kontakter, därför är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Kommunikativa färdigheter, samarbetsförmåga och gott bemötande är viktigt. För att vara framgångsrik i arbetet inom ska du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta alla slags människor i behov av stöd. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver arbetet framåt. Du måste också kunna ta hand om dig själv eftersom du är verktyget som utför arbetet.


ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

Östhammars kommun välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Socialsekreterare mottagning / utredning , Östhammar

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens genom processhandledning, utbildningar och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi jobbar o... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens genom processhandledning, utbildningar och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi jobbar också aktivt med uppföljning av arbetsbelastningen för att skapa en god arbetsmiljö. Möjlighet till distansarbete finns om verksamheten tillåter. Utöver det erbjuder vi förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag, tjänstepension och konkurrenskraftig lön.

ARBETSUPPGIFTER
Som mottagningssekreterare hos oss ansvarar du huvudsakligen för att ta emot orosanmälningar och ansökningar gällande barn- och ungdomar mellan 0-20 år. Du kommer att göra skyddsbedömningar och förhandsbedömningar och om utredning inleds går ärendet över till utredande socialsekreterare. Just nu satsar vi särskilt på barn och unga, med målet att alla som kommer i kontakt med oss ska uppleva ett gott bemötande, hög tillgänglighet och en rättssäker handläggning.

Vi jobbar med barns behov i centrum (BBIC) och samverkar med skolor, familjecentral och andra myndigheter. Vi har ett nära samarbete och korta beslutsvägar med våra egna vårdresurser, framförallt med Råd- och stödgruppen som är vår öppenvårdsenhet. Hos oss kommer du att få kompetensutveckling i form av processhandledning, utbildningar och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens.

Vi söker ytterligare en kollega till oss på barn- och ungdomssektionen. Vi består idag av en verksamhetschef, en samordnare, en specialisthandläggare, nio socialsekreterare, två mottagningssekreterare och fyra utredningsadministratörer. Vi tillämpar Göteborgsmodellen vilket är ett bedömningsinstrument för arbetstyngdsmätning som gör att arbetsbelastningen på handläggarna följs upp och möjliggör en god arbetsmiljö.

Vi har bland annat infört feedback-kultur, vilket innebär att vi uppmärksammar varandra och oss själva på det arbete vi utför. Som exempel har vi succé-fika på fredagar där positiv feedback är i fokus.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som av Socialstyrelsen bedöms likvärdig. Det är en fördel om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom barn- och ungdomsfrågor. Du ska vara väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten. Det är önskvärt att du även har erfarenhet av att arbeta med BBIC, att du har god dokumentationsvana samt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Då jobbet innebär många kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Färdigheter som kommunikation, ansvarstagande, kreativitet och samarbete är viktiga för oss liksom ett gott bemötande. För att vara framgångsrik i jobbet som handläggare bör du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta alla slags människor i behov av stöd eller skydd.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Socialsekreterare mottagning / utredning , Östhammar

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens genom processhandledning, utbildningar och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi jobbar o... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår gemensamma kompetens genom processhandledning, utbildningar och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Vi jobbar också aktivt med uppföljning av arbetsbelastningen för att skapa en god arbetsmiljö. Möjlighet till distansarbete finns om verksamheten tillåter. Utöver det erbjuder vi förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag, tjänstepension och konkurrenskraftig lön.

ARBETSUPPGIFTER
Just nu satsar vi särskilt på barn och unga och behöver två nya kollegor, en mottagningssekreterare och en utredande socialsekreterare. Målet är att alla som kommer i kontakt med oss ska uppleva ett gott bemötande, hög tillgänglighet och en rättssäker handläggning.

Som mottagningssekreterare hos oss ansvarar du huvudsakligen för att ta emot orosanmälningar och ansökningar gällande barn- och ungdomar mellan 0-20 år. Du kommer att göra skyddsbedömningar och förhandsbedömningar och om utredning inleds går ärendet över till utredande socialsekreterare.

Som utredande socialsekreterare hos oss utreder du barns och ungdomars behov samt följer upp beviljade insatser. Du kommer att ha många kontakter med anhöriga, skola, barnomsorg, landsting, polis med flera. Du jobbar för att de barn och ungdomar som är i behov av våra insatser ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och få stöd i sin uppväxt.

Vi som söker ytterligare två kollegor jobbar på barn- och ungdomssektionen, myndighet. Vi består idag av en verksamhetschef, en samordnare, en specialisthandläggare, tio socialsekreterare, två mottagningssekreterare och fyra utredningsadministratörer. Vi jobbar med barns behov i centrum (BBIC) och samverkar med skolor, familjecentral och andra myndigheter. Vi har ett nära samarbete och korta beslutsvägar med våra egna vårdresurser, framförallt med Råd- och stödgruppen som är vår öppenvårdsenhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som av Socialstyrelsen bedöms likvärdig. Du ska vara väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten. Det är önskvärt att du även har erfarenhet av att arbeta med BBIC, att du har god dokumentationsvana samt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Är du en person som gärna bidrar med idéer, nya infallsvinklar och ett nytänkande som kan omsättas i praktiken? Det är bra! Vi jobbar för ständig utveckling av verksamheten och behöver ditt engagemang och din entusiasm. Vi har ett ansvarsfullt jobb som ibland kräver förmågan att driva arbetet framåt även i motgång, den styrkan ser vi att du har. Det är också viktigt för oss att du är omtänksam och bidrar till upplevelsen att vi arbetar tillsammans. Vi har bland annat infört feedback-kultur, vilket innebär att vi uppmärksammar varandra och oss själva på det arbete vi utför. Som exempel har vi succé-fika på fredagar där positiv feedback är i fokus.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

Östhammars kommun välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre

Utredningsadministratör , Östhammar

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över. Vi har höga ambitioner när det gäller att höja vår gemensamma kompetens genom handledning, utbildning och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Dessutom jobbar vi aktivt med... Visa mer
Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vi har höga ambitioner när det gäller att höja vår gemensamma kompetens genom handledning, utbildning och tillgång till länsgemensamma kompetensutvecklingsprogram. Dessutom jobbar vi aktivt med uppföljning av arbetsbelastningen för att skapa en god arbetsmiljö. Utöver det erbjuder vi dig flexibel arbetstid, förskottssemester och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar, friskvårdsbidrag, tjänstepension samt konkurrenskraftig lön.

ARBETSUPPGIFTER
Som vår utredningsadministratör ansvarar du huvudsakligen för administration kring sociala frågor, arkivering och arkivunderhåll, fakturahantering, IT-inköp samt personaladministration. Vi har sökande som är i behov av praktik och en viktig del i ditt jobb är att få fram praktikplatser hos arbetsgivare i kommunen och sedan matcha våra sökanden mot dessa och även stötta våra sökande och arbetsgivaren under praktikperioden. Som du förstår innebär jobbet många kontakter med arbetsgivare, arbetsförmedling, sökande och handläggare. Det innebär i sin tur att du får ett rörligt jobb med samverkansmöten med andra myndigheter i kommunen samt hembesök hos våra sökande.

Vi som söker ytterligare en kollega som jobbar på socialförvaltningens vuxensektion inom individ- och familjeomsorgen. Vi består idag av 17 medarbetare som alla jobbar för att erbjuda våra kommuninnevånare stöd och service avseende försörjningsstöd, missbruksfrågor, socialpsykiatri samt budget och skuldrådgivning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med administrativ erfarenhet och ser gärna att du har utbildat dig till socialadministratör. Erfarenhet av socialt arbete är meriterande, liksom erfarenhet av motivations- och förändringsarbete samt arbete i en politiskt styrd organisation. God dokumentationsvana krävs för jobbet liksom att du kan uttrycka dig väl på svenska, i både tal och skrift. Körkort är ett måste för att du ska kunna ta dig runt i kommunen, bil tillhandahåller vi.

Beskrivs du som lugn, uppmärksam och tillmötesgående? Trivs du att samarbeta, både internt och med andra myndigheter, för att hitta lösningar och underlätta för de människor som behöver vårt stöd? Då är det dig vi behöver för att tillsammans lösa vår ansvarsfulla uppgift och nå resultat. Tidvis har vi väldigt mycket att göra och din förmåga att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt kommer väl till pass. Då vi jobbar med människor i behov av stöd och utveckling uppskattar vi även din förmåga att se de möjligheter som kommer av förändring.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret registret krävs vid anställning.

Östhammars kommun välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar Visa mindre