Lediga jobb Sveriges Lantbruksuniversitet i Östhammar

Se alla lediga jobb från Sveriges Lantbruksuniversitet i Östhammar. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Östhammar som finns inom det yrket.

Ekonom med inriktning projektekonomi till SLU Aqua

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

 
Vi söker nu en ekonom för arbete främst inom projektekonomi. Du kommer att ingå i Aquas administrativa enhet bestående av 10 personer, vilka ger stöd och service till ledning och medarbetare.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Som ekonom får du en bred och ansvarsfull roll där du ansvarar för budget, redovisning, ekonomisk uppföljning, avstämningar, analyser och bokslut för Kustlaboratoriet i Ultuna och i Öregrund. Du samarbetar nära övriga ekonomer och våra administratörer, varav några blir dina kollegor på plats. Andra administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå i tjänsten.

SLU Aqua har ca 90 % externfinansiering med många kontrakt och finansiärer att hantera utifrån de särskilda regler som gäller för universitetet som statlig myndighet såväl som för respektive finansiär. I rollen ingår att stötta projektledare i ekonomiska frågor från ansökningar till slutredovisning av olika projekt. I arbetet ingår även att granska/tolka avtalsförslag från finansiärer och leverantörer.

I rollen som ekonom bidrar du tillsammans med dina kollegor i utvecklingsarbetet av ekonomiprocesser. Den administrativa enheten leds av den administrativa chefen vilken du rapporterar till.

Kvalifikationskrav:
Utbildning:
Eftergymnasial utbildning i ekonomi.

Erfarenhet/kunskap:
- Flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta med kvalificerade liknande arbetsuppgifter
- Erfarenhet av att arbeta med projektredovisning
- Dokumenterad erfarenhet av självständigt och kvalificerat ekonomiarbete
- Erfarenhet av att arbeta verksamhetsnära och vana av att samarbeta på olika nivåer
- Goda kunskaper i svenska och engelska.

Systemvana:
-Du har en hög generell systemvana och har vana av att arbeta med Excel som arbetsredskap (SLU Aqua arbetar idag med ekonomisystemet Agresso/UBW).

Kvalifikationer meriterande:
- Arbete med projektuppföljning med olika finansiärer, exempelvis EU.
- Erfarenhet av arbete med ekonomi i offentlig sektor, högskolevärlden i synnerhet.
- Kunskap om upphandling (LOU)och erfarenhet av att läsa och tolka avtal.

Personliga egenskaper:
I arbetet har du kontakt med många människor så dina personliga egenskaper såsom förmåga att samarbeta, ge god service och arbeta strukturerat är särskilt viktiga. Du har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar, är analytisk och noggrann, samt driver ditt arbete framåt. Du är en stabil och prestigelös person med integritet som trivs med att, i samarbete med andra, anta utmaningar och lösa dessa.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vad kan vi erbjuda dig?
I rollen som ekonom får du en bred och varierande roll där du gör skillnad för verksamheten. Du kommer att ha många kontaktytor och få en mycket god inblick i verksamheten. På SLU Aqua blir du del av en spännande verksamhet med tydligt miljöfokus. Det finns goda möjligheter att varva arbete på plats med arbete hemifrån. Vissa resor förekommer i rollen.

Placering:
Uppsala eller Öregrund

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-11-08.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Forskare med fokus på otolitkemi

Ansök    Aug 29    Sveriges Lantbruksuniversitet    Ekolog
Institutionen för akvatiska resurser Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk... Visa mer
Institutionen för akvatiska resurser
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer. Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en engagerad och kunnig forskare till vår enhet för beståndsanalys, SLU Aqua Kustlaboratoriet, för att ta fram och kommunicera ny kunskap som behövs för att svara på stora samhällsutmaningar: hållbart fiske och hållbart nyttjande av kust- och havsekosystem.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Dina arbetsuppgifter kommer att vara att driva utvecklingen inom åldersanalys och otolitkemi på Kustlaboratioriet. Arbetet sker i nära samarbete med miljöövervakningsverksamheten på institutionen och du förväntas fungera som en länk mellan forskning och miljöövervakning. Du förväntas samarbeta med flera olika avdelningar och grupper såväl inom institutionen som utanför SLU. Därför värderas samarbetsförmåga och förmåga att skapa nya kontaktnät högt.

Du kommer även att arbeta med att koordinera arbetet med datainsamling och analys av fiskeridata och medverka som expert vid nationella och internationella möten med forskare, intressenter och myndigheter, inklusive ICES (Internationella havsforskningsrådet). Muntlig och skriftlig rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten, länsstyrelser och andra organisationer ingår i arbetsuppgifterna. Du förväntas bidra till nationell och internationell rapportering delta och ha en ledande roll i framställning av vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga rapporter, samt på andra sätt kommunicera resultat till intressenter. Du förväntas även driva projektansökningar.

Arbetsuppgifterna kan komma att ändras över tid efter verksamhetens behov.

Kvalifikationer:
Du har expertis inom akvatisk ekologi, där expertis inom fiskeribiologi är meriterande, gärna med fokus på Östersjön och dess kustområden. Du skall ha dokumenterad erfarenhet av kvantitativa analyser av biologiska processer i ekosystem. Du skall även ha erfarenhet av åldersanalys och otolitkemiska analyser, samt kunna visa på självständigt och skickligt vetenskapligt arbete inom dessa områden. Du skall vara bra på att samarbeta och ha god kommunikationsförmåga. Du talar och skriver flytande på svenska och engelska.

Praktisk erfarenhet av provfiske inklusive provtagning av fisk är mycket meriterande. Erfarenhet av projektledning och rådgivning inom fiske och fiskförvaltning, samt projektledning är även det mycket meriterande.

Erfarenhet av projektansökningar och att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Kunskap om insamlingsprogrammet EU-Map är meriterande. Erfarenhet av kvantitativa statistiska analyser och dokumenterad färdighet i R eller motsvarande är även det meriterande. 

Behörighet

Doktorsexamen i biologi eller ekologi, gärna med fokus på fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämne.

Placering:
Öregrund.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%.

Tillträde:
2023-09-20 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2023-09-15.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen. Visa mindre

Miljöanalytiker med fokus på kustfiskövervakning

Institutionen för akvatiska resurser SLU, Institutionen för akvatiska resurser, Kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för en anställning som miljöanalytiker vid kontoret i Öregrund i Östhammars kommun. Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fis... Visa mer
Institutionen för akvatiska resurser
SLU, Institutionen för akvatiska resurser, Kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för en anställning som miljöanalytiker vid kontoret i Öregrund i Östhammars kommun.

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid fyra huvudorter: Lysekil, Öregrund, Uppsala (Ultuna) och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Om jobbet
Vi söker en engagerad och kunnig biolog till tjänsten som miljöanalytiker vid SLU Aqua, Kustlaboratoriet. Du kommer att bidra till vårt arbete med att ge råd till förvaltningen och att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer till stor del att arbeta med miljöanalys av fisk i kustvatten.

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen arbeta med datainsamling inom nationell och regional miljöövervakning, EUs datainsamlingsförordning, samt den biologiska miljöövervakningen vid Forsmarks kärnkraftverk. Därtill kan du komma att arbeta inom flera olika miljöanalysprojekt vid institutionen.

I arbetsuppgifterna ingår att utföra provfisken längs kusten (främst ostkusten men vid behov även i andra delar av Sverige) och övriga fältuppdrag, genomföra biologisk provtagning av fisk och analys av biologiska prover, samt övriga uppgifter inom ramen för SLU Aquas verksamhet. Arbetsuppgifterna innebär tidvis arbete i fält vilket medför flexibla arbetstider, resor, och även visst arbete på helger. Arbetsuppgifterna kan förändras över tid efter verksamhetens behov.

Din bakgrund 
Du har ett stort intresse för den marina miljön och fisk. Som person är du ansvarstagande och bra på att kommunicera. Du tycker om att arbeta i grupp men du är också bekväm med att arbeta självständigt om så krävs. Du behöver vara noggrann, ha lätt för att lära dig nya saker, vara van att arbeta systematiskt samt ha ett flexibelt förhållningssätt. Vid anställningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet, samt ämnesmässig skicklighet och dessa bör exemplifieras i ansökan.

Du ska:


• ha ett gediget intresse för marinbiologi och Östersjöns ekosystem
• ha god sjövana
• ha god erfarenhet av fältarbete
• ha körkort för bil
• kunna utrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du:


• har god kännedom och artkunskaper om fisk och bottenfauna i Östersjön
• har utfört provfiske och hanterat fisk
• har analyserat bottenfaunaprov
• har aktuell utbildning på sjösäkerhet eller djuretik
• har erhållit certifikatet fartygsbefäl klass VIII
• har erfarenhet av åldersanalys på fisk eller andra analyser med fiskotoliter
• har erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter eller rapporter

Behörighet

Kandidatexamen i biologi eller motsvarande ämne.

Placering:
Öregrund, Östhammars kommun.

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning tom. 2024-12-31.

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 juni 2024 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-04-30.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen. Visa mindre

Miljöanalytiker - provfiske, biologisk datainsamling & projektrapportering

SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för ett vikariat som miljöanalytiker vid kontoret i Öregrund. Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare ... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för ett vikariat som miljöanalytiker vid kontoret i Öregrund.

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid fyra huvudorter: Uppsala (Ultuna), Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Vi söker en engagerad och kunnig biolog till tjänsten som miljöanalytiker vid Kustlaboratoriet, SLU Aqua. Du kommer att bidra till vårt arbete med att ge råd till förvaltningen och att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer att arbeta med provfisken och provtagning av fisk, provtagning i fält och rapportering inom ramen för nationell och regional miljöövervakning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer huvudsakligen att arbeta med den biologiska övervakningen vid Forsmarks kärnkraftverk, samt med nationell och regional miljöövervakning av fisk i kustvatten. I arbetsuppgifterna ingår bearbetning och analys av data samt rapportskrivning. Du kommer även att utföra provfisken längs östkusten (samt vid behov även i andra delar av Sverige), genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten. Till största delen kommer provfisket att ske kustnära från småbåt.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med erfarenhet av fältarbete och med god båt- och sjövana. Du ska ha erfarenhet och kunskap om analyser av biologiska data och rapportskrivning. Körkort för personbil är ett krav. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Tidigare erfarenhet av provfiske är meriterande, liksom goda kunskaper om kustekosystem och fiskarter och bottenfauna i Östersjön. Erhållet intyg på fartygsbefäl klass VIII är meriterande. Tidigare erfarenhet av att hantera stora mängder data är en merit, liksom erfarenhet av biologisk provtagning, analys av bottenfauna och åldersbestämning av fisk. Även erfarenhet av projektledning och av att arbeta i grupp är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter och rapportering inom biologisk miljöövervakning är en merit. Vid anställningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet och dessa bör exemplifieras i ansökan.

Behörighet

Kandidatexamen i biologi eller motsvarande ämne.

Placering:
Öregrund, i Östhammar

Anställningsform:
Vikariat tom. 2023-06-30 med möjlighet till förlängning

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 maj eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-04-18.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Forskare/Miljöanalysspecialist i ekosystemanalys med fokus på kust och hav

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en forskare/miljöanalysspecialist till vår enhet för ekosystemanalys vid Kustlaboratoriet. Vi söker dig som vill bidra till att utveckla kunskapsunderlag för en hållbar förvaltning av kust- och havsområden, med fokus på integrerad ekosystemanalys, miljöstatusbedömning och/eller ekosystembaserad havsförvaltning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta fram ny kunskap om kust- och havsekosystem och kommunicera denna vetenskapligt och som råd till förvaltningen. Arbetet innefattar planering, analyser och rapportering av olika havsmiljörelaterade projekt. Du kommer att bedriva forskning inom integrerad ekosystemanalys, miljöstatusbedömning och/eller ekosystembaserad havsförvaltning. Du förväntas bidra till fortsatt utveckling inom något av dessa områden nationellt och internationellt. I arbetet ingår statistiska analyser av fisk- och miljödata, vetenskaplig rapportering på svenska och engelska samt rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten, länsstyrelser och andra organisationer.

Kvalifikationer:
Expertis inom akvatisk ekologi är ett krav, samt kunskap om Östersjöns ekosystem. Vi sätter stor vikt vid tidigare erfarenhet från projekt som innebär ekosystembaserad förvaltning, och/eller analys och tolkning av processer i akvatiska ekosystem utgående från miljödata. Erfarenhet inom fiskförvaltning, områdesskydd eller havsplanering är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av vetenskaplig rådgivning eller av samverkan mellan forskning och förvaltning på lokal, regional, nationell eller internationell nivå.

Förmåga till självständigt och skickligt vetenskapligt arbete är ett krav. Vi sätter stor vikt vid tidigare erfarenheter av projektledning och av att skapa nya projekt. Expertis inom R och GIS är meriterande.

Du skall vara bra på att samarbeta och ha god kommunikationsförmåga. Du kommunicerar bra på både svenska och engelska.

Behörighet:

Doktorsexamen i biologi eller ekologi.

Placering:
Öregrund/Ultuna

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-11-28.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljöanalytiker-provfiske, biologisk datainsamling och projektrapportering

SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för en tjänst som miljöanalytiker vid kontoret i Öregrund. Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för en tjänst som miljöanalytiker vid kontoret i Öregrund.

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid fyra huvudorter: Uppsala (Ultuna), Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Introtext/ingress:

Vi söker en engagerad och kunnig biolog till tjänsten som miljöanalytiker vid Kustlaboratoriet, SLU Aqua. Du kommer att bidra till vårt arbete med att ge råd till förvaltningen och att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer att arbeta med provfisken och provtagning av fisk, provtagning i fält och rapportering inom ramen för nationell och regional miljöövervakning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer huvudsakligen att arbeta med den biologiska övervakningen vid Forsmarks kärnkraftverk, samt med nationell och regional miljöövervakning av fisk i kustvatten. I arbetsuppgifterna ingår bearbetning och analys av data samt rapportskrivning. Du kommer även att utföra provfisken längs östkusten (samt vid behov även i andra delar av Sverige), genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten. Till största delen kommer provfisket att ske kustnära från småbåt.

Kvalifikationer:
Du har ett stort intresse för den marina miljön, ekologi, fisk och fiske. Som person är du ansvarstagande, noggrann och bra på att kommunicera. Du tycker om att arbeta i grupp men du är också bekväm med att arbeta självständigt om så krävs. Du behöver i övrigt vara lättlärd, van att arbeta systematiskt och ha en i allmänt positiv arbetsinställning. Vid anställningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet och dessa bör exemplifieras i ansökan.

Du ska:


• ha erfarenhet av fältarbete
• ha god båt- och sjövana
• ha erfarenhet och kunskap om analyser av biologiska data och rapportskrivning
• ha körkort för personbil
• kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du:


• har tidigare erfarenhet av provfiske
• har goda kunskaper om kustekosystem och fiskarter och bottenfauna i Östersjön
• har erhållit intyg på fartygsbefäl klass VIII
• har tidigare erfarenhet av att hantera stora mängder data
• har erfarenhet av biologisk provtagning
• har erfarenhet av analys av bottenfauna
• har erfarenhet av åldersbestämning av fisk
• har erfarenhet av projektledning
• har erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter och rapportering inom biologisk miljöövervakning

Behörighet

Kandidatexamen i biologi eller motsvarande ämne.

Placering:
Öregrund, i Östhammar

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning tom. 2023-08-31 med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 september eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-07-24.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Doktorand, Biologi inriktning ekologi

Institutionen för akvatiska resurser Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi vid institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision “starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Välkommen att besöka oss på www.slu.se/akvatiskaresurser! Innehållsbeskrivning: Kärnkraft kan ses som e... Visa mer
Institutionen för akvatiska resurser

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi vid institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision “starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.
Välkommen att besöka oss på www.slu.se/akvatiskaresurser!

Innehållsbeskrivning:
Kärnkraft kan ses som ett sätt att producera energi utan att släppa ut koldioxid. Men driften leder till utsläpp av radioaktiva ämnen (radionuklider), som riskeras släppas ut i stora mängder vid en olycka i en reaktor eller under transport av kärnkraftsavfall. Radionuklider tas upp av organismer och kan ansamlas i fisk. Hur de tas upp och ackumuleras i fisk beror på vad fisken äter och hur födoväven ser ut. Den globala uppvärmningen påverkar emellertid sammansättning i havens födovävar och vem som äter vad. Syftet med det här doktorandprojektet är att studera hur utsläpp av radionuklider från kärnkraftverk ansamlas i fisk, och hur detta varierar mellan födovävar i Östersjön och på grund av global uppvärmning.

För att studera detta kommer du göra fältinsamlingar av fisk runt Östersjön, analysera strukturen på födovävar och koncentrationer av radionuklider från dina prover och från arkiverade prover från fisk från experimentell uppvärmning av ett helt kustekosystem, samt använda dynamiska födovävsmodeller för att simulera bioackumulation i fisk och utveckla scenarioanalyser för att studera hur ackumulering av radionuklider (från drift och olyckor) i fisk påverkas av global uppvärmning.

Du kommer att ingå i vår grupp som arbetar med fisksamhällens och näringsvävars dynamik och hur de förändras till följd av klimatförändring, fiske och annan mänsklig påverkan (www.slu.se/fishinfoodwebs). Du kommer också bedriva din forskning och forskarutbildning inom vår forskargrupps internationella nätverk med möjligheter till forskningsvistelser vid andra universitet.

Kvalifikationer:
Vi söker en motiverad person med goda förmågor i kvantitativ ekologi. Sökande skall ha en mastersexamen i ekologi, zooekologi, akvatisk ekologi, limnologi, marinekologi, teoretisk ekologi, tillämpad matematik eller liknande inriktning. Du skall ha ett genuint intresse för forskning och för att lära dig att forska.

Goda kunskaper i ekologi och kvantitativa analyser av populations- eller samhällsdynamik är ett krav, och dokumenterad erfarenhet av sådana analyser är önskvärt. Expertis inom dynamisk populations- eller födovävsmodellering är en fördel. Färdigheter och erfarenhet av akvatiskt fältarbete med fisk och erfarenheter av biologiskt laboratoriearbete är också meriterande. Uppvisat självständigt vetenskapligt arbete, erfarenhet av att arbeta i forskargrupper, och färdigheter i matematik, R- eller Matlab-programmering är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, såsom nyfikenhet, ansvarstagande, och förmåga att arbeta i grupp såväl som självständigt, samt personlig lämplighet för utbildnings- och forskningsuppgifterna. Du pratar och skriver flytande engelska (ett krav).

Placering:           
Uppsala/Öregrund

Försörjningsform:
Anställning som doktorand (4 års utbildning) 

Tillträde:
Före januari 2022 (eller enligt överenskommelse)

Ansökan
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2021-11-15.

För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.

Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive meritförteckning; examensbevis med kursförteckning; examensarbete; minst två personliga referenser (med namn, relation till sökande, emejl och telefonnummer); tillräckliga kunskaper i engelska samt en intervju.

Observera att den/de sökande som blir kallade till intervju då ska lämna in vidimerade kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, samt att de sökande som har utländskt medborgarskap också ska lämna in en vidimerad kopia av den sida i passet som innehåller foto och personinformation.

Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare med fokus på redskapsutveckling och marina däggdjur

Ansök    Sep 10    Sveriges Lantbruksuniversitet    Ekolog
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som forskare/miljöanalysspecialist för att arbeta med att leda arbetet med att utveckla och utvärdera nya fiskeredskap för att minska interaktioner mellan fiske och marina däggdjur längs den svenska kusten. Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar oc... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som forskare/miljöanalysspecialist för att arbeta med att leda arbetet med att utveckla och utvärdera nya fiskeredskap för att minska interaktioner mellan fiske och marina däggdjur längs den svenska kusten.

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer, däribland Väröbacka.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. Vi söker en engagerad och kunnig forskare/miljöanalysspecialist till SLU Aqua Kustlaboratoriet för att ta fram och kommunicera ny kunskap som behövs för att svara på stora samhällsutmaningar: ett hållbart fiske och hållbart nyttjande av kust- och havsekosystem.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta fram ny kunskap om interaktionerna mellan fiske och marina däggdjur, driva utvecklingen av selektiva fiskeredskap samt utveckla metoder inom det småskaliga fisket för att minska bifångster av marina däggdjur.

Du förväntas bidra till nationell och internationell rapportering och rådgivning, delta i framställning av vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga rapporter, samt på andra sätt kommunicera resultat till intressenter. Du förväntas även medverka i projektansökningar inom verksamhetsområdet.

Arbetet innebär planering, ledning och genomförande av olika projekt inom verksamhetsområdet. Samverkan i expertgrupper och medverkan i fält förväntas också. Flera av fältförsöken sker i samarbete med yrkesfiskare runt svenska kusten vilket innebär mycket resor och tid i fält.

Kvalifikationer:
Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att analysera biologiska processer i ekosystem, samt kunna visa på ett självständigt och skickligt vetenskapligt arbete. Du ska även kunna uppvisa erfarenhet av projektledning, experimentdesign, statistiska analyser av biologiska data och rapportskrivning.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. På grund av att arbetet kräver kommunikation med många svenska intressenter och myndigheter, läggs särskild vikt vid förmåga att kommunicera på svenska. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i fält i akvatiska miljöer är ett krav, liksom körkort för personbil (B). 

Det är mycket meriterande om du har dokumenterad kunskap och erfarenhet av arbete med småskaligt fiske, redskapsutveckling, expertis om frågor kring fiske och/eller interaktioner mellan marina däggdjur och människa.

Erfarenhet av projektansökningar samt att leda vetenskapligt arbete och projekt är meriterande. Erfarenhet av rådgivningsarbete samt arbete med anknytning till myndigheter är meriterande. 

Dokumenterad båt- och sjövana är meriterande t ex genomgången utbildning inom sjösäkerhet och/eller fartygsbefäl klass VIII.

Erfarenhet av samarbete med yrkesfiskare, organisationer inom området och myndigheter är meriterande. Du förväntas vara innovativ, lösningsorienterad och komma med nya idéer inom området.  Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som samarbetsförmåga, flexibilitet, noggrannhet samt skicklighet inom ämnesområdet och dessa bör exemplifieras i ansökan.

Behörighet:

Doktorsexamen i ekologi med fokus på marinbiologi, fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämne.

Placering:
På något av SLU Aquas kontor i Lysekil, Väröbacka eller Öregrund

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-11-15 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-10-22.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Ekonomiadministratör till SLU

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

 
Arbetsuppgifter:
I rollen som ekonomiadministratör får du en bred och varierad roll där du stöttar institutionen med ekonomiadministration och övriga administrativa uppgifter. Du blir del av institutionens administrativa enhet bestående av 10 personer och du kommer att rapportera till den administrativa chefen.

Du kommer ha ett nära samarbete med institutionens ekonomer som du bl.a. stöttar i den ekonomiska uppföljningen kopplat till olika projekt.

Du kommer även ansvara för bokföring av institutionens leverantörsfakturor.

Övriga arbetsuppgifter kan exempelvis vara:

Kund- och leverantörsreskontra

Diarieföring och arkivering

Inköp och avrop från befintliga ramavtal

Det kan även bli aktuellt med viss service lokalt på kontoret i Öregrund.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning inom ekonomi eller relevant eftergymnasial utbildning. Du har dokumenterad och aktuell erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete och övriga administrativa sysslor. Du har en hög systemkunskap och ett krav är att du har arbetat med bokföring av leverantörsfakturor tidigare, gärna i offentlig verksamhet.

Meriterande är erfarenhet av diarieföring och arkivering samt inköp och avropshantering.

Som person är du prestigelös och flexibel och har lätt att ta dig an nya och varierande uppgifter. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och brinner för att ge god service. Då rollen innebär många kontaktytor inom verksamheten är det viktigt att du har en kommunikativ förmåga och är duktig på att samarbeta. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vad kan vi erbjuda dig?

I rollen som ekonomiadministratör får du en bred och varierad roll där du gör skillnad för verksamheten. Du kommer att ha många kontaktytor och få en mycket god inblick i verksamheten. På SLU Aqua blir du del av en spännande verksamhet med tydligt miljöfokus.

Vissa resor kan förekomma i rollen.

Placering:
Öregrund. På sikt kan det bli aktuellt med Uppsala (Ultuna)

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-10-10.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljöanalyssekreterare

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

 
Arbetsuppgifter:
Vi söker en kvalificerad sekreterare som kan stödja arbetet på en stor akademisk institution med en omfattande externfinansierad verksamhet. Förutom undervisning och forskning bedriver vi en stor uppdragsverksamhet som stöder internationell och nationell fiskeri- och miljöförvaltning med kunskap och data.

På institutionen finns både en operativ ledning samt ett antal institutionsgemensamma organ för kvalitetsfrågor som behöver ett utökat stöd. Miljöanalyssekreteraren skall genom sin kompetens inom forskning och miljöanalys fungera som ett dedicerat stöd för en effektivare ledning och en verksamhet av hög kvalitet.

Miljöanalyssekreteraren ingår i ledningsstödet och deltar på institutionsövergripande möten. I ledningsstödet ingår flera personer med institutionsövergripande administrativt ansvar för olika delområden, såsom ekonomi, personalfrågor, informationshantering och IT. Ledningsstödet leds av den administrativa chefen. Du arbetar nära prefekten och den administrativa chefen (som är din chef), du har även täta kontakter med ordföranden i våra kvalitetssäkrande organ.

Du kommer bland annat att:


• ansvara för det administrativa arbetet kopplat till prefekt-funktionen, 
• stödja institutionsövergripande projekt med beredning och uppföljning,
• bistå med att praktiskt organisera institutionsgemensamma möten,
• bistå arbetet i institutionens kvalitetssäkrande organ,
• bistå i arbetet med institutionsövergripande utredningar,
• ansvara för den övergripande internkommunikationen.

Som person är du strukturerad och ansvarstagande. Du är samarbetsinriktad och lyhörd och ser samspelet med andra som ett viktigt verktyg för att utveckla ett effektivt samarbete med de grupper du skall stödja. Du tar egna initiativ och är bra på att jobba självständigt utefter satta ramar. Du har förmåga att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt.

Kvalifikationer:
Du har minst en kandidatexamen eller motsvarande kompetens inom ett passande område. Gärna inom ett naturvetenskapligt område, men andra områden är också möjliga. Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande med:


• en doktorsexamen,
• erfarenhet av miljöanalys och forskning,
• erfarenhet av administrativt arbete på högskola eller universitet.

Särskild vikt ges till:


• erfarenhet av miljöanalys och forskning,
• personliga egenskaper.

Placering:
Stationeringsort är på sikt Ultuna i Uppsala. Institutionen planerar att etablera sig på Ultuna, till dess är stationeringsort Öregrund eller Drottningholm. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-08-31.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare/Miljöanalysspecialist i akvatisk ekologi - beståndsanalys

Ansök    Jun 17    Sveriges Lantbruksuniversitet    Ekolog
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta fram ny kunskap om kust- och havsekosystem och kommunicera denna vetenskapligt och som råd till förvaltning. Arbetet innefattar planering, ledning och genomförande av olika fisk- och fiskerelaterade projekt. Du kommer i huvudsak att arbeta med att analysera stora datamängder för beståndsuppskattningar av fisk och koordinera arbetet med datainsamling och analys av fiskeridata, men även medverka som expert vid nationella och internationella möten med forskare, intressenter och myndigheter, inklusive ICES (Internationella havsforskningsrådet). Muntlig och skriftlig rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten, länsstyrelser och andra organisationer  ingår i arbetsuppgifterna. Du förväntas bidra till nationell och internationell rapportering, delta i framställning av vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga rapporter, samt även på andra sätt kommunicera resultat till intressenter. Även medverkan i projektansökningar förväntas.

Kvalifikationer:
Du skall ha dokumenterad erfarenhet av kvantitativa statistiska analyser av biologiska processer i akvatiska ekosystem och/eller beståndsskattning av djurpopulationer, samt kunna visa på självständigt och skickligt vetenskapligt arbete inom dessa områden.

Du skall vara bra på att samarbeta och ha god kommunikationsförmåga. Du talar och skriver flytande på svenska och engelska. På grund av att arbetet kräver kommunikation med många svenska intressenter och myndigheter, läggs vikt vid förmåga att kommunicera på svenska.

Du har expertis inom akvatisk ekologi, där expertis inom fiskeribiologi är meriterande, gärna med fokus på Östersjön och dess kustområden. Vi lägger särskild vikt vid erfarenhet av rådgivning inom fiske och fiskförvaltning,  liksom erfarenhet av statistisk modellering av populationer. Erfarenhet av projektansökningar och att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Dokumenterad färdighet i R eller motsvarande är meriterande.

Behörighet:

Doktorsexamen i biologi eller ekologi med inriktning på fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, modellering, marinekologi eller motsvarande ämne.

Placering:
Öregrund/Ultuna

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2021-07-01. I din ansökan bifogar du ett brev, CV samt publikationslista.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljöanalytiker med fokus på strömming

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en engagerad miljöanalytiker till vår enhet för beståndsanalys, SLU Aqua Kustlaboratoriet, för att ta fram och kommunicera ny kunskap som behövs för att svara på stora samhällsutmaningar: hållbart fiske och hållbart nyttjande av kust- och havsekosystem.

Arbetsuppgifter:
Du kommer framför allt att arbeta med en kartläggning av lekområden för strömming i Östersjön. Arbetet innefattar insamling av prover, kontakt med fiskare och sammanställning av resultat. Praktiskt arbete med att hantera prover kan komma att ingå. Övriga arbetsuppgifter innefattar sammanställning av andra typer av fiskeri- och ekosystemdata, samt att skriva och granska rapporter.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har masterexamen eller motsvarande i biologi eller ekologi.

Du skall ha erfarenhet av att planera och utföra vetenskapliga studier. Du är bra på att samarbeta, har mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska. B-körkort är ett krav.

Kunskap om Östersjön och dess ekosystem, gärna med fokus på strömming och kustfiskefrågor är mycket meriterande. Erfarenhet av litteratursammanställningar och dokumenterad erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar och rapporter är meriterande.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 4 månader med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-07-19 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-07-14.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskningsassistent

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med fältinventering av fisk och ryggradslösa djur inom olika forskningsprojekt vid Institutionen för Akvatiska resurser i Öregrund, i kustområden vid Forsmark och Gräsö med omnejd. Arbetet innebär att genomföra och hjälpa till vid provfisken och insamling av ryggradslösa djur, behandla och mäta prover från fisk och djurplankton, samt registrera data och att göra enklare sammanställningar och beräkningar från provfisken och insamlingarna.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är motiverad och ansvarsfull och har erfarenhet av att arbeta självständigt med fisk och akvatiskt fältarbete. Det är ett krav att du har en högskoleutbildning (minst kandidat eller motsvarande) inom områden relevanta för projektet såsom biologi/ekologi/miljövård. Dokumenterad erfarenhet av akvatiskt/marint fältarbete samt bilkörkort är ett krav. Tidigare erfarenheter av att arbeta med fisk, provfisken och ålders- eller tillväxtläsning av fisk är mycket önskvärt.  Erfarenhet och färdigheter i att identifiera och mäta djurplankton är meriterande, liksom erfarenhet av att utföra eller bistå i experimentell forskning i fält. Kunskaper i engelska (i tal såväl som skrift) är nödvändigt för tjänsten. Bevisad färdighet och erfarenhet av att framföra båt är meriterande. Kunskaper i Excel är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 5 månader med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
60% eller enligt överenskommelse (motsvarande 60% under 5 månader)

Tillträde:
7 juni eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-05-19.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare - Effekter av klimatförändringar på djurplanktondynamik

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skald... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Vi söker en hängiven forskare som är kunnig i djurplanktonsekologi och modellering till vår forskning om klimatuppvärmningens effekter på fisk och djurplankton. Du kommer att ingå i vår forskargrupp (www.slu.se/fishinfoodwebs), som leds av Prof. Anna Gårdmark och Bitr. Lektor Magnus Huss vid institutionen för akvatiska resurser i Öregrund, och som studerar fisksamhällens och födovävars dynamik, och hur de påverkas ekologiskt och evolutionärt av klimatförändringar, fiske och annan mänsklig påverkan.

Arbetsuppgifter:
Att analysera hur djurplanktonsamhällen svarar på klimatuppvärmning, inklusive fenologiska och storleksberoende responser, m h a insamlade djurplanktonprover och jämförelser med fysiologisk strukturerade populationsdynamiska modeller.

Kvalifikationer:
Vi söker en motiverad person med starka kvantitativa förmågor i ekologi.

Expertis och dokumenterade förmågor inom djurplanktonekologi, populationsdynamisk modellering och analys av djurplanktonprover (identifiering & mätning) är ett krav. Kunskap om och färdigheter i att analysera fysiologiskt strukturerade populationsmodeller är mycket önskvärt. Expertis i samhällsekologisk teori ses som meriterande, liksom erfarenhet av att koppla ekologisk modellering och experiment för att utveckla ekologisk teori. Särskild vikt kommer att läggas vid vetenskapliga meriter som är relevanta för tjänsten, inklusive uppvisat självständigt vetenskapligt arbete samt erfarenhet av att arbeta i forskningsgrupp. Färdigheter i R- eller Matlab-programmering ses också som meriter. Du talar och skriver flytande engelska, är bra på att samarbeta och kommunicera. Vi lägger stor vikt vid personliga kvaliteter så som förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt.

Behörighet: Doktorsexamen i kvantitativ ekologi, populationsekologi, tillämpad matematik eller statistisk modellering, tillämpad fysik, eller liknande ämne.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 4 månader med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
75%

Tillträde:
1 maj 2021 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-04-27.

Ansökan skall skrivas på engelska och innehålla CV som dokumenterar din akademiska karriär och utbildning, kopior på doktorsexamensbevis samt registerutdrag, publikationslista inklusive inskickade vetenskapliga manuskript, vetenskapliga meriter och då särskilt meriter inom populationsdynamisk modellering av djurplankton, samt kontaktuppgifter till två referenspersoner (namn, relation till sökande, emejl och telefonnummer).

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljöanalysassistent vid Fiskeriförsöksstationen i Älvkarleby

Vi söker en motiverad och ansvarsfull person som skall vara en viktig del av det praktiska arbetet med att bevara stammarna av lax och öring i Dalälven genom avelsverksamhet, odling och kompensationsutsättning. Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker m... Visa mer
Vi söker en motiverad och ansvarsfull person som skall vara en viktig del av det praktiska arbetet med att bevara stammarna av lax och öring i Dalälven genom avelsverksamhet, odling och kompensationsutsättning.

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. Besök oss på www.slu.se/akvatiskaresurser 

Arbetsuppgifter:
De huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs främst av avelsfiske och fiskodling av lax och öring vid Kustlaboratoriets fiskeriförsöksstation i Älvkarleby. Arbetet inkluderar mycket fysiskt arbete med att fånga, sköta, avla, föda upp, och slutligen sätta ut fisk. Även flera biologiska analyser av fisk (mätning, vägning, osv.), märkning av fisk, databashantering samt kontroll och sammanställning av data ingår i arbetsuppgifterna.

I arbetet ingår också att bistå gästforskare vid användning av forskningsfaciliteterna i Älvkarleby.

Då vi är en liten arbetsplats men har flera stora lokaler ingår även vissa vaktmästeriuppgifter, såsom enklare snickeri eller reparationer.

Kvalifikationer:
Vi söker en motiverad, ansvarsfull person med intresse för fiskodling och/eller fiskefrågor. Bilkörkort är ett krav. Utbildning och/eller erfarenhet av fiske/fiskodling/akvakultur är mycket meriterande.  

Erfarenhet av hantering, märkning och provtagning av fisk är önskvärt. Förmåga att lösa uppkomna praktiska problem på ett ändamålsenligt sätt krävs för arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som självständighet, ansvarsfullhet, förmåga att arbeta i grupp och särskilt vid personlig lämplighet för de uppgifter som skall utföras inom projektet.

Behörighet: Ingen formell högre utbildning krävs.

Placering:
Älvkarleby

Anställningsform:
Vikariat tom. 31 augusti, med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%, visst helgarbete enligt schema förekommer.

Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Ansökan skall skrivas på svenska och innehålla en kort motivering, CV och dokument som styrker relevant arbetserfarenhet samt eventuella examensbevis. Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner (namn, koppling till sökande, epost-adress och telefonnummer) skall också anges.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-04-30.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare/Miljöanalysspecialist i akvatisk ekologi med fokus på fisk

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en engagerad och kunnig forskare till vår enhet för beståndsanalys, SLU Aqua Kustlaboratoriet, för att ta fram och kommunicera ny kunskap som behövs för att svara på stora samhällsutmaningar: hållbart fiske och hållbart nyttjande av kust- och havsekosystem.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta fram ny kunskap om kust- och havsekosystem och kommunicera denna vetenskapligt och som råd till förvaltningen. Arbetet innefattar planering, analyser och rapportering av olika fisk- och fiskerelaterade projekt. Du kommer i huvudsak att arbeta med forskning och rådgivning rörande beståndsuppskattning och analys av fiskeridata, där ditt arbete även bidrar till utvecklingen av ekosystembaserad förvaltning. Du medverkar vid nationella och internationella möten med intressenter och myndigheter. Muntlig och skriftlig rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten, länsstyrelser samt inom Internationella havsforskningsrådet ingår i arbetsuppgifterna. Du förväntas bidra till nationell och internationell rapportering, delta i framställning av vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga rapporter, samt även på andra sätt kommunicera resultat till intressenter.

Kvalifikationer:
Du skall ha dokumenterad erfarenhet av analyser av biologiska processer i ekosystem, eller erfarenhet av beståndsskattning av djurpopulationer, samt kunna visa på självständigt och skickligt vetenskapligt arbete inom dessa områden.

Du skall vara bra på att samarbeta och ha god kommunikationsförmåga. Du kommunicerar bra på både svenska och engelska.

Dokumenterad expertis inom akvatisk ekologi och fiskeribiologi är meriterande, gärna med fokus på Östersjön och kustområden. Erfarenhet av rådgivning inom fiske och fiskförvaltning är mycket meriterande. Erfarenhet av projektansökningar och att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Erfarenhet av kvantitativa statistiska analyser av biologiska processer och dokumenterad färdighet i R eller motsvarande är meriterande.

Behörighet:

Doktorsexamen i biologi eller ekologi, gärna med fokus på fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämne

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 12 månader med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-05-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-04-14.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare/Miljöanalysspecialist i rumslig akvatisk ekologi

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en engagerad och kunnig forskare till vår enhet för områdesskydd och havsplanering, Kustlaboratoriet i Öregrund, för att ta fram och kommunicera ny kunskap till stöd för ett långsiktigt hållbart nyttjande av havet, med fokus på frågor som rör områdesskydd och ekosystembaserad förvaltning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta fram ny kunskap om kust- och havsekosystem och kommunicera denna vetenskapligt och som råd till förvaltningen. Arbetet innefattar planering, analyser och rapportering av olika fisk- och havsmiljörelaterade projekt.  Du kommer i huvudsak att arbeta med forskning och rådgivning rörande marint områdesskydd och ekosystembaserad havsförvaltning.  Du medverkar vid nationella och internationella möten med intressenter och myndigheter, och bidrar till muntlig och skriftlig rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten länsstyrelser och organisationer. Du bidrar till nationell och internationell rapportering, framställning av vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga rapporter, samt kommunikation av resultat till intressenter.

Kvalifikationer:
Dokumenterad expertis inom ekologi, fiskeribiologi, biogeografi eller motsvarande är ett krav. Du ska ha erfarenhet av kvantitativa statistiska och rumsliga analyser av ekosystem- och miljödata, liksom erfarenhet av arbete i R och GIS. Du är bra på att samarbeta och kommunicerar flytande på både svenska och engelska.

Erfarenhet av förvaltning och forskning gällande marint områdesskydd och havsplanering är meriterande, liksom kunskap om Östersjöns ekosystem. Erfarenhet av projektansökningar och att leda vetenskapligt arbete är meriterande

Behörighet:

Doktorsexamen i ekologi eller biogeografi med fokus på fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi, landskapsekologi eller motsvarande ämne

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 12 månader med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-05-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-04-14.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare/Miljöanalysspecialist i rumsliga analyser av akvatiska miljödata

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en engagerad och kunnig forskare till vår enhet för områdesskydd och havsplanering, Kustlaboratoriet i Öregrund, för att ta fram och kommunicera ny kunskap till stöd för ett långsiktigt hållbart nyttjande av havet, med fokus på frågor som rör rumsliga analyser och marint områdesskydd.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta fram ny kunskap om kust- och havsekosystem och kommunicera denna vetenskapligt och som råd till förvaltningen. Arbetet innefattar planering, analyser och rapportering av olika fisk- och havsmiljörelaterade projekt, där ditt arbete bidrar till utvecklingen av ekosystembaserad förvaltning.  Du kommer att leda och bedriva forskning som omfattar rumsliga analyser och modellering av kust- och havsmiljöer i syfte att bilda underlag för rådgivning med fokus på områdesskydd och havsplanering. Du medverkar som expert vid nationella och internationella möten med intressenter och myndigheter, och bidrar till muntlig och skriftlig rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten länsstyrelser och organisationer. I arbetet ingår att planera och utföra GIS-baserade samt statistiska analyser av fisk- och miljödata, vetenskaplig rapportering på svenska och engelska samt rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten, länsstyrelser och andra organisationer. Du förväntas delta i framställning av vetenskapliga artiklar och bidra till ansökning av medel till forskning och miljöanalys inom området.

Kvalifikationer:
Dokumenterad expertis inom ekologi, fiskeribiologi, biogeografi eller motsvarande är ett krav. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av kartbaserade analyser av ekosystem- och miljödata och kvantitativa statistiska analyser, samt kunna visa på självständigt och skickligt vetenskapligt arbete. Du ska ha stor erfarenhet av arbete i GIS och R och hantering av stora datamängder. Du är bra på att samarbeta och kommunicerar flytande på både svenska och engelska.

Erfarenhet av förvaltning och forskning gällande marint områdesskydd och havsplanering är meriterande, liksom kunskap om Östersjöns ekosystem. Erfarenhet av att leda vetenskapligt arbete är meriterande.

Behörighet:

Doktorsexamen i ekologi eller biogeografi med fokus på fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi, landskapsekologi eller motsvarande ämne

Placering:
Öregrund/Ultuna

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-05-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-04-14.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljöanalytiker med fokus på åldersanalys av fisk och provfiske vid kusten

SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker vid kontoret i Öregrund.   Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker vid kontoret i Öregrund.  

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Vi söker en engagerad och kunnig biolog till tjänsten som miljöanalytiker vid Kustlaboratoriet i Öregrund, SLU Aqua för att bidra till vårt arbete med att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kust- och havsområden.

Arbetsuppgifter:
Du kommer huvudsakligen att arbeta med att genomföra åldersanalyser av fisk, leda och medverka vid provfisken och annan biologisk provtagning i fält, främst längs den svenska kusten. Det ingår även att leda delmoment inom projekt vid kustlaboratoriet och genomföra analyser, bearbetning och rapportering av data och framtagande av rapporter, både inom recipientkontrollen för kärnkraftverken och för nationell rapportering inom miljöövervakningen.

Kvalifikationer:
Du ska ha dokumenterad erfarenhet och kunskap inom åldersläsning av fisk, provfiske och provtagning i fält. Körkort (B) för personbil är ett krav. Du förutsätts att ha stor sjövana och kunskap om att framföra mindre båtar. Meriterande är om du har genomgången utbildning inom sjösäkerhet och/eller skepparexamen klass 8. Du ska ha erfarenhet av analysarbete av biologiska data och rapportskrivning och vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som samarbetsförmåga, noggrannhet samt skicklighet inom ämnesområdet och dessa bör exemplifieras i ansökan.

Behörighet: Högskoleexamen i biologi eller motsvarande ämne

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 januari 2021 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Ansökan ska skrivas på svenska eller engelska och innehålla en kort motivering, CV och dokument som styrker meriterande utbildningar och arbetslivserfarenheter. Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan, senast 17 november 2020.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare i statusbedömning av fisk i Östersjön

Vi söker en forskare som kan bidra till och utveckla vårt arbete med att bedöma statusen för kust- och utsjöfisk i Östersjön inom ramarna för ett EU-finansierat forskningsprojekt (HELCOM BLUES). Du kommer att vara del av vår grupp på SLU Aqua i Öregrund som arbetar med ekosystemanalys och indikatorutveckling för kustfisk. Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för... Visa mer
Vi söker en forskare som kan bidra till och utveckla vårt arbete med att bedöma statusen för kust- och utsjöfisk i Östersjön inom ramarna för ett EU-finansierat forskningsprojekt (HELCOM BLUES). Du kommer att vara del av vår grupp på SLU Aqua i Öregrund som arbetar med ekosystemanalys och indikatorutveckling för kustfisk.

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att utveckla och utföra statusklassningar för fisken på kusten och i utsjön i Östersjön genom att tillämpa redan existerande metoder för att klassa status för arter som idag saknar kvantitativa referenspunkter och förvaltningsmål, och bistå i vårt arbete med att utveckla indikatorer och bedömningsgrunder för fiskpopulationers storleksstruktur. Arbetsuppgifterna är en del av ett större EU-projekt (HELCOM BLUES) som leds av Helsingforskommissionen (HELCOM,) och syftar till att förbättra statusen i Östersjöns miljö. Arbetet kommer att innefatta samarbete med andra forskare och resultaten från projektet kommer att används i kommande statusbedömningar av Östersjöns tillstånd inom ramarna för Aktionsplanen för Östersjön och EU’s havsmiljödirektiv.

Arbetsuppgifterna i denna tjänst fokuserar på att sammanställa data från nationella och internationella databaser för förekomst och storleksstruktur hos ett urval av fiskarter i Östersjön. Du kommer sedan att utföra analyser på denna data med hjälp av redan befintliga R-script och andra statistiska analyser. Resultaten kommer att publiceras i vetenskapliga tidskrifter och som kortfattade rapporter till HELCOM.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen i Limnologi, Ekologi, Fiskbiologi eller Miljövetenskap. Dokumenterad erfarenhet av sammanställning av stora mängder data i Excel, statistiska analyser i R, och vetenskapligt skrivande och publicering är ett krav. Du har goda färdigheter i både skriven och talad engelska. Dokumenterad erfarenhet av att ha tagit initiativ inom det akademiska fältet (till exempel genom huvudförfattarskap för vetenskapliga artiklar och beviljade forskningsansökningar), samt kunskap om marina ekosystem, fisk och Östersjön är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid kandidatens personliga egenskaper och erfarenhet av tidigare forskningssamarbeten.

Behörighet: Doktorsexamen i Limnologi, Ekologi, Fiskbiologi eller Miljövetenskap.

Placering: Öregrund

Anställningsform: Tillfällig anställning under 12 månader.

Omfattning: 100%

Tillträde: 15e februari 2021 eller enligt överenskommelse.

Ansökan: Ansökan ska skrivas på svenska eller engelska och innehålla ett motiveringsbrev som beskriver hur du passar in på arbetsbeskrivningen och de kvalifikationer vi efterfrågar, ditt CV och dokumentation som stärker de efterfrågade vetenskapliga meriterna. Välkommen med din ansökan genom att trycka på ansökningsknappen nedan, senast 15e januari 2021.

Kontakt:

Forskare Jens Olsson,

[email protected], +46 (0)10-478 41 44

Docent Örjan Östman,

[email protected], +46 (0)10-478 41 53

Fackliga företrädare

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 

 



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

SLU Aqua söker en webbredaktör till Öregrund

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

 
Arbetsuppgifter:
Tillsammans med ett antal lärosäten och inom ramen för Havsmiljöinstitutet ingår vi i en spännande samverkan om marin kommunikation. I samarbetet ingår tre produkter: webbsajterna www.havet.nu, och www.livetihavet.se samt tidskriften Havsutsikt.  Du kommer att sitta i den lärosätesgemensamma redaktionen och bidra både i det löpande redaktionsarbetet och till ev. framtida utvecklingsarbete. 

Du kommer bland annat att:


• Ansvara för SLU:s del i det redaktionsgemensamma arbetet med havet.nu, samt stämma av det arbetet med institutionens verksamhetsledare och kommunikatör
• Vara nyhetsredaktör på sajten havet.nu var femte vecka
• textredigera populärvetenskapliga artiklar till tidskriften Havsutsikt

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av populärvetenskaplig kommunikation samt ämneskunskap inom biologi/ekologi, helst med marin inriktning.

Du har erfarenhet av redaktionellt arbete, och kan skriva engagerande webb- och nyhetstexter, samt omförpacka längre material till tillgängligt och förståeligt innehåll. Har du erfarenhet av att samarbeta med forskare är det ett stort plus.

Du har arbetat som webbredaktör, har god vana av att arbeta med olika CMS samt med bildredigering och layout.

Som person är du strukturerad, pålitlig och ansvarstagande. Du är en samarbetsinriktad och lyhörd lagspelare som bemöter andra på ett professionellt och trevligt sätt. Du tar egna initiativ är bra på att jobba självständigt utefter satta ramar. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Placering:
Öregrund

Anställningsform: 
Tidsbegränsad anställning tom 31 december 2021 ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
20%

Tillträde:
Snarast

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-03-31.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare/Miljöanalysspecialist i akvatisk ekologi

Ansök    Jun 24    Sveriges Lantbruksuniversitet    Ekolog
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en engagerad och kunnig forskare till SLU Aqua Kustlaboratoriet för att ta fram och kommunicera ny kunskap som behövs för att svara på stora samhällsutmaningar: hållbart fiske och hållbart nyttjande av kust- och havsekosystem.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta fram ny kunskap om kust- och havsekosystem och kommunicera denna vetenskapligt och som råd till förvaltning. Arbetet innefattar planering, ledning och genomförande av olika fisk- och fiskerelaterade projekt. Du kommer i huvudsak att arbeta med forskning och rådgivning inom ekosystembaserad havsförvaltning. Du medverkar som expert vid nationella och internationella möten med intressenter och myndigheter. Muntlig och skriftlig rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten, länsstyrelser och andra organisationer som t.ex. Internationella havsforskningsrådet ingår i arbetsuppgifterna. Du förväntas bidra till nationell och internationell rapportering, delta i framställning av vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga rapporter, samt även på andra sätt kommunicera resultat till intressenter. Även medverkan i projektansökningar förväntas.

Kvalifikationer:
Du skall ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med och analysera biologiska processer i ekosystem, samt kunna visa på ett självständigt och skickligt vetenskapligt arbete.

Dokumenterad expertis inom akvatisk ekologi är ett krav. Du skall vara bra på att samarbeta och ha god kommunikationsförmåga. Du talar och skriver flytande på svenska och engelska. På grund av att arbetet kräver kommunikation med många svenska intressenter och myndigheter, läggs vikt vid förmåga att kommunicera på svenska.

Expertis inom något av följande områden är meriterande: ekosystemanalys, fiskekologi eller populationsmodellering. Erfarenhet av rådgivning inom fiske, fiskförvaltning, ekosystemanalyser och tvärvetenskaplig forskning är mycket meriterande, liksom kunskap om Östersjöns ekosystem. Erfarenhet av projektansökningar och att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Dokumenterad färdighet i R och/eller GIS är meriterande.

Behörighet:

Doktorsexamen i ekologi med fokus på fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämne.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2020-10-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-08-09. Särskilda handlingar som ska bifogas ansökan: (1) ett motiveringsbrev som beskriver hur du passar in på arbetsbeskrivningen (max 1 sida), (2) curriculum vitae som beskriver din akademiska karriär och utbildning, (3) kopia på doktorsexamensbevis, inklusive kursinnehåll, (4) publikationslista, (5) dokumentation av övriga vetenskapliga meriter, särskilt inom ekosystemanalys eller kvantitativ fiskeribiologi, och andra meriter som är relevanta för tjänsten, samt (6) namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner (namn, koppling till sökande, epost-adress och telefonnummer).

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare/Miljöanalysspecialist i akvatisk ekologi

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en engagerad och kunnig forskare till SLU Aqua Kustlaboratoiet för att ta fram och kommunicera ny kunskap som behövs för att svara på stora samhällsutmaningar: hållbart fiske och hållbart nyttjande av kust- och havsekosystem.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta fram ny kunskap om kust- och havsekosystem och kommunicera denna vetenskapligt och som råd till förvaltning. Arbetet innefattar planering, ledning och genomförande av olika fisk- och fiskerelaterade projekt. Du medverkar som expert vid nationella och internationella möten med intressenter och myndigheter. Muntlig och skriftlig rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten, länsstyrelser och andra organisationer som t.ex. Internationella havsforskningsrådet ingår i arbetsuppgifterna. Du förväntas bidra till nationell och internationell rapportering, delta i framställning av vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga rapporter, samt även på andra sätt kommunicera resultat till intressenter. Även deltagande i projektansökningar förväntas.

Kvalifikationer:
Du skall ha dokumenterad erfarenhet av kvantitativa statistiska analyser av biologiska processer i ekosystem, eller dokumenterad erfarenhet av beståndsskattning av djurpopulationer, samt ha uppvisat självständigt och skickligt vetenskapligt arbete inom dessa områden.

Erfarenhet av att arbeta i en forskargrupp eller miljöanalysgrupp krävs. Du skall vara bra på att samarbeta och ha god kommunikationsförmåga. Du talar och skriver flytande på svenska och engelska.

Dokumenterad expertis inom akvatisk ekologi eller fiskeribiologi är meriterande. Expertis inom fiske, rådgivning och förvaltning är meriterande liksom kunskap om Östersjöns ekosystem. Erfarenhet av projektansökningar och att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Dokumenterad statistisk färdighet i R eller motsvarande är meriterande.

Behörighet:

Doktorsexamen i fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämne. 

Placering:
Öregrund 

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 2 år. 

Omfattning:
100% 

Tillträde:
2020-04-01 eller enligt överenskommelse. 

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-02-28. Särskilda handlingar som ska bifogas ansökan: (1) ett motiveringsbrev som beskriver hur du passar in på arbetsbeskrivningen (max 1 sida), (2) curriculum vitae som beskriver din akademiska karriär och utbildning, (3) kopia på doktorsexamensbevis, inklusive kursinnehåll, (4) publikationslista, (5) dokumentation av övriga vetenskapliga meriter, särskilt inom ekosystemanalys eller kvantitativ fiskeribiologi, och andra meriter som är relevanta för tjänsten, samt (6) namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner (namn, koppling till sökande, epost-adress och telefonnummer). 

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare/Miljöanalysspecialist i akvatisk ekologi

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en engagerad och kunnig forskare till SLU Aqua Kustlaboratoriet för att ta fram och kommunicera ny kunskap som behövs för att svara på stora samhällsutmaningar: hållbart fiske och hållbart nyttjande av kust- och havsekosystem.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta fram ny kunskap om kust- och havsekosystem och kommunicera denna vetenskapligt och som råd till förvaltning. Arbetet innefattar planering, ledning och genomförande av olika fisk- och fiskerelaterade projekt. Du kommer i huvudsak att arbeta med beståndsuppskattningar av fisk och koordinera arbete med datainsamling och analys av fiskeridata men även medverka som expert vid nationella och internationella möten med intressenter och myndigheter. Muntlig och skriftlig rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten, länsstyrelser och andra organisationer som t.ex. Internationella havsforskningsrådet ingår i arbetsuppgifterna. Du förväntas bidra till nationell och internationell rapportering, delta i framställning av vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga rapporter, samt även på andra sätt kommunicera resultat till intressenter. Även medverkan i projektansökningar förväntas.

Kvalifikationer:
Du skall ha dokumenterad erfarenhet av kvantitativa statistiska analyser av biologiska processer i ekosystem, eller dokumenterad erfarenhet av beståndsskattning av djurpopulationer, samt kunna visa på självständigt och skickligt vetenskapligt arbete inom dessa områden.

Du skall vara bra på att samarbeta och ha god kommunikationsförmåga. Du talar och skriver flytande på svenska och engelska. På grund av att arbetet kräver kommunikation med många svenska intressenter och myndigheter, läggs vikt vid förmåga att kommunicera på svenska.

Dokumenterad expertis inom akvatisk ekologi och fiskeribiologi är meriterande, gärna med fokus på Östersjön och kustområden. Erfarenhet av rådgivning inom fiske och fiskförvaltning är mycket meriterande liksom erfarenhet av statistisk modellering av populationer. Erfarenhet av projektansökningar och att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Dokumenterad färdighet i R eller motsvarande är meriterande.

Behörighet:

Doktorsexamen i biologi eller ekologi med inriktning på fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämne.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Vikariat 1 år med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2020-10-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-08-09. Särskilda handlingar som ska bifogas ansökan: (1) ett motiveringsbrev som beskriver hur du passar in på arbetsbeskrivningen (max 1 sida), (2) curriculum vitae som beskriver din akademiska karriär och utbildning, (3) kopia på doktorsexamensbevis, inklusive kursinnehåll, (4) publikationslista, (5) dokumentation av övriga vetenskapliga meriter, särskilt inom ekosystemanalys eller kvantitativ fiskeribiologi, och andra meriter som är relevanta för tjänsten, samt (6) namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner (namn, koppling till sökande, epost-adress och telefonnummer).

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljöanalytiker med erfarenhet av fältarbete och projektrapportering

Ansök    Dec 20    Sveriges lantbruksuniversitet    Biolog
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker i Öregrund. Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvec... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker i Öregrund.

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Arbetsuppgifter:
I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår analyser, projektledning, bearbetning av data och nationella rapporteringar inom verksamheten för Kustlaboratoriet. I arbetsuppgifterna ingår även att utföra provfisken längs Sveriges kust, genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten.

Kvalifikationer:
Du är högskoleexaminerad biolog eller har motsvarande examen. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i fält och rapporteringar av biologisk miljöövervakning är meriterande. Körkort för personbil och dokumenterad båt- och sjövana krävs, gärna utbildad sjöbefäl klass 8. Du förutsätts ha kunskaper i analyser av biologiska data och rapportskrivning. Erfarenhet av biologisk provtagning i vatten är meriterande. Även erfarenhet av projektledning och av att arbeta i grupp är meriterande. Tidigare erfarenhet av provfiske och av att hantera stora mängder data är en merit, samt taxonomisk kunskap om fiskarter. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vid anställningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Ett år med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2 mars eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-01-12

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljöanalysassistent fokus på åldersanalys av fisk, provfiske, provtagning

Ansök    Okt 18    Sveriges lantbruksuniversitet    Biolog
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en hängiven biolog till visstidsanställning som miljöanalysassistent vid Kustlaboratoriet i Öregrund, institutionen för akvatiska resurser. Du kommer att bidra till vårt arbete med att ge råd till förvaltningen och att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer att arbeta med åldersanalys av fisk, från insamling till rapportering, provfisken och provtagning i fält.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att genomföra åldersanalyser av fisk, medverka vid provfisken och provtagning i fält, huvudsakligen längs den svenska kusten. Det ingår även sammanställning, enklare analyser och rapportering av data.

Kvalifikationer:
Dokumenterade erfarenheter av åldersläsning av fisk, provfiske och provtagning i fält är meriterande. God sjövana och kunskap om att köra mindre båtar är meriterande samt erfarenhet av enklare analysarbete och rapportering. Körkort (B) är ett krav.

Högskoleutbildning inom biologi, miljövetare eller motsvarande är meriterande. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som samarbetsförmåga, noggrannhet samt skicklighet inom ämnesområdet. Dessa bör exemplifieras i ansökan.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
 

Tidsbegränsad anställning 12 månader med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla en kort motivering, CV och dokument som styrker meriterande utbildningar och arbetslivserfarenheter. Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan, senast 11 november 2019.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljöanalysassistent med fokus på provfiske och provtagning vid kusten

Ansök    Okt 18    Sveriges lantbruksuniversitet    Biolog
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en hängiven biolog till ett vikariat som miljöanalysassistent vid Kustlaboratoriet i Öregrund, institutionen för akvatiska resurser. Du kommer att bidra till vårt arbete med att ge råd till förvaltningen och att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer att arbeta med provfisken, provtagning i fält och ansvara för redskap och utrustning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att medverka vid provfisken och provtagning i fält, huvudsakligen längs den svenska kusten. I arbetet ingår att ansvara för underhåll och inköp av gemensam utrustning och redskap på avdelningen. Det kan komma att ingå en del laboratoriearbete såsom analys av bottenfauna, samt enklare analyser och rapportering av data.

Kvalifikationer:
Dokumenterade erfarenheter av provfiske, provtagning i fält, provtagning och analys av bottenfauna är meriterande. God sjövana och kunskap om att köra mindre båtar är meriterande samt erfarenhet av enklare analysarbete och rapportering. Körkort (B) är ett krav. Högskoleutbildning inom biologi, miljövetare eller motsvarande är meriterande. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som samarbetsförmåga, noggrannhet samt skicklighet inom ämnesområdet. Dessa bör exemplifieras i ansökan.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Vikariat 8 månader

Omfattning:
100%

Tillträde:
2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla en kort motivering, CV och dokument som styrker meriterande utbildningar och arbetslivserfarenheter. Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan, senast 11 november 2019.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Postdoctoral position in Coastal Community Ecology

Ansök    Sep 25    Sveriges lantbruksuniversitet    Ekolog
Do you want to work in an inspiring environment and contribute to the sustainable use of our seas, lakes and watercourses? We at the Department of Aquatic Resources (SLU Aqua) are passionate about our vision of "strong fish stocks in healthy waters". We are growing, and looking for employees who want to develop and make a difference together with us. The Department of Aquatic Resources conducts environmental analysis, scientific advice, research and educa... Visa mer
Do you want to work in an inspiring environment and contribute to the sustainable use of our seas, lakes and watercourses? We at the Department of Aquatic Resources (SLU Aqua) are passionate about our vision of "strong fish stocks in healthy waters". We are growing, and looking for employees who want to develop and make a difference together with us.

The Department of Aquatic Resources conducts environmental analysis, scientific advice, research and education in aquatic ecology with a focus on fish and shellfish. The department is SLU's largest and has just over 180 employees at three main locations: Lysekil, Öregrund and Stockholm (Drottningholm), as well as four field stations.

Our operations are strongly profiled towards data collection and analysis of fish and fisheries and ecosystems. The institution is characterized by intensive collaboration with the surrounding society. This creates a vital research environment and gives us unique opportunities to develop knowledge that is close to management and directly applicable in practice.

Description:

We are seeking a dedicated postdoctoral fellow to study the role of benthic and pelagic energy transfer pathways to fish in coastal waters by combining comparative field studies, analyses of isotope data and experiments. Specific questions to be addressed in the project include how shifts in the balance between benthic and pelagic production may affect food web structure and fish biomass production and how the relative efficiency of manipulating nutrient loading and fish biomass in mitigating eutrophication symptoms vary across water color and nutrient gradients.

This position provides an opportunity to contribute both to novel understanding about the role of light limitation for ecosystem structure and function, as well as knowledge needed to better manage coastal water quality and fish communities. Not only will you collaborate with the group of researchers involved in the project (involving researchers at SLU, Umeå, Lund and Stockholm University), but also be part of  a dynamic research group (www.slu.se/fishinfoodwebs) working on dynamics of fish communities and aquatic food-webs, and their ecological and evolutionary responses to climate change, exploitation and other human pressures.

Duties:

Your two primary tasks are (i) to analyze how coastal food webs in general, and fish communities specifically, respond to light and biogeochemical gradients along the Baltic Sea coast using already collected data ranging from primary production to fish community metrics and (ii) to set up and carry out a field experiment to study energy flows and the relative role of bottom-up and top-down control in coastal food webs under light and/or nutrient limitation. There are also possibilities to participate in other related research, by aiding in other projects in the group and mentoring of undergraduate students.

Qualifications:

Documented skills in and experience of aquatic community ecology are required. Expertise in and experience of experimental ecology, community ecology theory and fish ecology are advantageous. Expertise and knowledge in biogeochemistry are considered a merit. You are fluent in spoken and written English, a good collaborator and have good communication skills. We place great emphasis on personal qualities such as ability to work in teams as well as independently.

Eligibility:

PhD degree in ecology or related discipline.

Place of work: Öregrund

Form of employment: 24 months

Extent: 100%

Starting date: As soon as possible or as otherwise agreed

Application:

The application should be written in English and include curriculum vitae documenting your academic career and education, copies of doctoral degree diploma with transcript of records, list of publications and submitted scientific manuscripts, scientific merits with special account of merits in community ecology, and contact details of two references (name, relation to candidate, e-mail and telephone number).

Welcome to submit your application, using the application button below, no later than Oct 11, 2019.

 

The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) develops the understanding and sustainable use and management of biological natural resources. The university ranks well internationally within its subject areas. SLU is a research-intensive university that also offers unique degree programmes in for example rural development and natural resource management, environmental economics, animal science and landscape architecture.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses in Alnarp, Umeå and Uppsala.

www.slu.se

SLU is an equal opportunity employer.

 

Contact person:

Assoc. Prof. Magnus Huss

[email protected], +46 (0)10-478 41 27

www.slu.se/magnushuss

www.slu.se/fishinfoodwebs

 

Assoc. Prof. Örjan Östman

[email protected], +46 (0)10-478 41 53

 

Assoc. Prof. Johanna Mattila

Head of Division, Institute of Coastal research

+46 (0)10-478 41 42

[email protected] Visa mindre

Forskare/miljöanalysspecialist - rumsliga, statistiska analyser miljödata

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en hängiven forskare/miljöanalysspecialist till Kustlaboratoriet i Öregrundvid institutionen för akvatiska resurser. Du vill bidra till att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av fiskbestånd och miljö i kust- och havsområden. Du kommer att vara involverad i och leda projekt som fokuserar på rumsliga och statistiska analyser av ekosystem med huvudsyfte att ge underlag till förvaltningen.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att leda och bedriva forskning som omfattar rumsliga analyser och modellering av kust- och havsmiljöer i syfte att bilda underlag för rådgivning av fiskbeståndens status, ekosystemanalys och havsplanering. Du kommer även att arbeta med analyser av fångstdata från redskap utvecklade i syfte att minska skador orsakade av säl och skarv samt bifångster i kustfisket. Arbetet innebär mycket interaktion med intressenter och myndigheter.

I arbetet ingår att planera och utföra GIS-baserade samt statistiska analyser av provfiske-, fångst- och miljödata, samt att sammanställa resultaten i form av vetenskapliga och populärvetenskapliga rapporter och presentationer på svenska och engelska. Du kommer även att planera och leda projekt, medverka vid nationella och internationella möten, samt ge vetenskapligt stöd till myndigheter.

Kvalifikationer:
Expertis inom och erfarenhet av akvatisk ekologi eller fiskeribiologi är ett krav. Erfarenhet av kvantitativa statistiska analyser och rumslig modellering av ekosystem- och miljödata krävs. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i R. Arbete gällande akvatiska ekosystem och speciellt fisk är meriterande. Erfarenhet av arbete med yrkesfiskare och kustfiskefrågor räknas som merit. Erfarenhet av att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Du är bra på att samarbeta och har god kommunikationsförmåga.

Behörighet:
Doktorsexamen i fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämnesområde.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 24 månader.

Omfattning:
100 %

Tillträde:
Snarast möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-10-18.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Researcher/Environmental Analysis Specialist

Do you want to work in an inspiring environment and contribute to the sustainable use of our seas, lakes and watercourses? We at the Department of Aquatic Resources (SLU Aqua) are passionate about our vision of "strong fish stocks in healthy water". We are growing, and looking for employees who want to develop and make a difference together with us. The Department of Aquatic Resources conducts environmental analysis, consulting, research and education in a... Visa mer
Do you want to work in an inspiring environment and contribute to the sustainable use of our seas, lakes and watercourses? We at the Department of Aquatic Resources (SLU Aqua) are passionate about our vision of "strong fish stocks in healthy water". We are growing, and looking for employees who want to develop and make a difference together with us. The Department of Aquatic Resources conducts environmental analysis, consulting, research and education in aquatic ecology with a focus on fish and shellfish. The department is SLU's largest and has just over 180 employees at three main places: Lysekil, Öregrund and Stockholm (Drottningholm), as well as four field stations. Our operations are strongly profiled on data collection and analysis of fish and fisheries and ecosystems. The institution is characterized by intensive collaboration with the surrounding society. This creates a vital research environment and gives us unique opportunities to develop knowledge that is close to management and directly applicable in practice.

We are looking for a dedicated researcher / environmental analyst at division of coastal reseach in Öregrund at the department of aquatic resources. You will contribute to our work to give advice to the administration and develop the knowledge about sustainable use of fish stocks in coastal and marine areas. You will be involved in and lead several projects that focus on spatial and statistical analyzes of ecosystems with the main purpose of providing support for managing authorities.

Duties:
You will lead and conduct science-based advisory work and independent research that includes spatial analyzes and modeling of coastal and marine environments in order to form the basis for advising fish stocks' status, ecosystem analysis and marine planning. The other main tasks include mainly statistical and spatial analyzes and advice on fish regulation and gear issues (tool development with the aim of reducing damage caused by seal and cormorants and by-catches in coastal fishing). The projects are carried out in collaboration with other departments within our institution. The work involves a lot of interaction with stakeholders and authorities as well as the use of the extensive environmental monitoring data that the division of coastal research collects.

The work includes planning and performing GIS-based and statistical analyzes of test fishing, catch and environmental data, including spatial modeling, and compiling the results in the form of scientific and popular science reports and oral presentations in Swedish and English. You are expected to lead and contribute to the planning of the test fishing, to participate in national and international meetings, and to provide scientific support to authorities.

Qualifications:
Documented expertise in and experience of aquatic ecology or fish biology is a requirement, as well as of GIS-based analyzes. Independent scientific work is required. Documented experience of quantitative statistical analyzes of biological processes in ecosystems and / or stock estimation of fish populations is very meritorious. Experience of and knowledge of multivariate analyzes as well as of spatial modeling of ecosystem and environmental data is an advantage. We would like you to have experience of working in R. Experience of issues related to by-catch of fish, birds and mammals is merit, as well as experience of working with fishermen and coastal fishing issues. Experience of leading scientific work is an advantage. You speak and write fluent English and have preferably knowledge of Swedish. You are good at collaborating and have good communication skills. 

Doctoral degree in fish biology, quantitative ecology, marine ecology or equivalent subject area.

Place of work:
Öregrund

Form of employment:
Fixed term employment of 24 months.

Extent:
100%

Starting date:
As soon as possible according to agreement.


Application:
We welcome your application no later than 2019-10-18, use the button below.

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/


The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) develops the understanding and sustainable use and management of biological natural resources. The university ranks well internationally within its subject areas. SLU is a research-intensive university that also offers unique degree programmes in for example rural development and natural resource management, environmental economics, animal science and landscape architecture.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses in Alnarp, Umeå and Uppsala.

www.slu.se

SLU is an equal opportunity employer.



The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) develops the understanding and sustainable use and management of biological natural resources. The university ranks well internationally within its subject areas. SLU is a research-intensive university that also offers unique degree programmes in for example rural development and natural resource management, environmental economics, animal science and landscape architecture.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses in Alnarp, Umeå and Uppsala.

www.slu.se

SLU is an equal opportunity employer. Visa mindre

Postdoktortjänst i akvatisk samhällsekologi

Ansök    Sep 25    Sveriges lantbruksuniversitet    Ekolog
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en postdoktor för att studera betydelsen av bentisk relativt pelagisk produktion för energiflöden från primärproducenter till fisk i kustnära vatten. Projektet kombinerar fältstudier, analys av stabila isotoper och experiment. Specifika frågor i projektet inkluderar hur variation i vattenfärg och näringsstatus påverkar balansen mellan bentisk och pelagisk produktion och hur det påverkar födovävsstruktur och biomassaproduktion av fisk? Dessutom, vilken är den relativa effektiviteten av att påverka näringsbelastning och fiskbiomassa i syfte att lindra övergödningssymptom beroende av vattenfärg och näringsstatus?

Tjänsten ger en möjlighet att bidra både till grundläggande förståelse om hur ljusbegränsning påverkar ekosystemens struktur och funktion samt kunskap som möjliggör bättre förvaltning av kustnära vatten och fisksamhällen. Du kommer att samarbeta med forskare vid SLU, Umeå, Lund och Stockholms universitet. Du kommer också att vara del av en forskargrupp (www.slu.se/fishinfoodwebs) som jobbar med fisksamhällens och akvatiska födovävars dynamik samt ekologiska och evolutionära effekter av klimatförändringar, fiske och annan mänsklig påverkan på dessa.

Arbetsuppgifter:
Huvuduppgifterna för den utvalda kandidaten är (i) att analysera hur kustnära födovävar, och specifikt fisksamhällen, påverkas av gradienter i ljus och biogeokemiska förhållanden längs Östersjöns kust genom att använda redan insamlad data, från primärproduktion till fisk, och (ii) att designa och genomföra ett fältexperiment för att studera energiflöden och den relativa betydelsen av ”bottom-up” och ”top-down” kontroll i kustens födovävar vid ljus eller näringsbegränsning. Det kommer även att finnas möjligheter att medverka i andra närliggande forskningsprojekt och att handleda examensarbetare.

Kvalifikationer:
Sökande ska ha en doktorsexamen i ekologi eller annat närliggande ämne. Dokumenterad erfarenhet och färdigheter i akvatisk samhällsekologi är ett krav. Expertis och erfarenhet av experimentell ekologi, samhällsekologisk teori och fiskekologi är en fördel. Expertis och kunskap i biogeokemi är meriterande. Du pratar och skriver flytande engelska och har lätt för att samarbeta och kommunicera. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta såväl i grupp som enskilt.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 24 månader

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 November eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-10-11.

Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla CV som beskriver din akademiska karriär och utbildning, bestyrkt kopia av doktorsexamen, publikationslista, vetenskapliga meriter med särkilt fokus på samhällsekologi samt kontaktuppgifter till två referenspersoner (namn, relation till sökande, e-post och telefonnummer)

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare / Miljöanalysspecialist i beståndsanalys av fisk

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en forskare/miljöanalysspecialist till Kustlaboratoriet i Öregrund vid institutionen för akvatiska resurser. Du är intresserad av att ge råd till förvaltningen och kan bidra till arbetet med att utveckla vår kunskap om hållbart nyttjande av fiskpopulationer och ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer att vara involverad i flera projekt som berör tillståndet hos fiskbestånd och ekosystem på kusten som till exempel effekter av fritids- och yrkesfiske med huvudsyfte att ge underlag och råd till förvaltande myndigheter.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att leda och bedriva vetenskapligt grundad rådgivning och analys av tillstånd hos fisk och ekosystem, samt fiskets effekter på dessa. Arbetet innefattar planering och genomförande av ett större projekt med syfte att kartlägga det svenska fritidsfisket i samarbete med övriga avdelningar på vår institution. Arbetet skall resultera i stöd till förvaltningen av fisk och fiske. I arbetet läggs även en tonvikt på analys av våra fiskbestånds status och en populärvetenskaplig sammanfattning av resultaten. Du medverkar vid nationella och internationella möten, vilket innebär mycket interaktion med intressenter och myndigheter. Muntlig och skriftlig rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten, länsstyrelser och andra organisationer ingår i arbetsuppgifterna. Du förväntas bidra till nationell och internationell rapportering, delta i framställning av vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga rapporter, samt även på andra sätt kommunicera resultat till intressenter.

Kvalifikationer:
Du har dokumenterad erfarenhet av kvantitativa statistiska analyser av biologiska processer i ekosystem kopplat till mänsklig påverkan och/eller beståndsskattning av populationer, samt har uppvisat självständigt vetenskapligt arbete inom dessa områden. Dokumenterad expertis inom och erfarenhet av akvatisk ekologi eller fiskeribiologi är meriterande. Expertis inom fritidsfiske, rådgivning och förvaltning är även det meriterande. Erfarenhet av att arbeta i en forskargrupp eller annat vetenskapligt arbete krävs, och erfarenhet av att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. På grund av arbetets karaktär är kunskaperna i svenska speciellt viktiga. Du är bra på att samarbeta och har god kommunikationsförmåga.

Behörighet:
Doktorsexamen i fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämne

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Vikariat tom 31 Mars 2020

 

Omfattning:
100%

Tillträde:
2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-08-25.

Särskilda handlingar som ska bifogas ansökan: (1) ett motiveringsbrev som beskriver hur du passar in på arbetsbeskrivningen (max 1 sida), (2) curriculum vitae som beskriver din akademiska karriär och utbildning, (3) kopia på doktorsexamensbevis, inklusive kursinnehåll, (4) publikationslista, (5) dokumentation av övriga vetenskapliga meriter, särskilt inom ekosystemanalys eller kvantitativ fiskeribiologi, populationsgenetik, och andra meriter som är relevanta för tjänsten, samt (6) namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner (namn, koppling till sökande, epost-adress och telefonnummer).

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare / Miljöanalysspecialist i beståndsanalys av fisk

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en forskare/miljöanalysspecialist till Kustlaboratoriet i Öregrund vid institutionen för akvatiska resurser. Du är intresserad av att ge råd till förvaltningen och kan bidra till arbetet med att utveckla vår kunskap om hållbart nyttjande av fiskpopulationer och ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer att vara involverad i flera projekt som berör tillståndet hos fiskbestånd och ekosystem på kusten som till exempel effekter av fritids- och yrkesfiske med huvudsyfte att ge underlag och råd till förvaltande myndigheter.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att leda och bedriva vetenskapligt grundad rådgivning och analys av tillstånd hos fisk och ekosystem, samt fiskets effekter på dessa. Arbetet innefattar planering och genomförande av ett större projekt med syfte att kartlägga det svenska fritidsfisket i samarbete med övriga avdelningar på vår institution. Arbetet skall resultera i stöd till förvaltningen av fisk och fiske. I arbetet läggs även en tonvikt på analys av våra fiskbestånds status och en populärvetenskaplig sammanfattning av resultaten. Du medverkar vid nationella och internationella möten, vilket innebär mycket interaktion med intressenter och myndigheter. Muntlig och skriftlig rådgivning till Havs- och vattenmyndigheten, länsstyrelser och andra organisationer ingår i arbetsuppgifterna. Du förväntas bidra till nationell och internationell rapportering, delta i framställning av vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga rapporter, samt även på andra sätt kommunicera resultat till intressenter.

Kvalifikationer:
Du har dokumenterad erfarenhet av kvantitativa statistiska analyser av biologiska processer i ekosystem kopplat till mänsklig påverkan och/eller beståndsskattning av populationer, samt har uppvisat självständigt vetenskapligt arbete inom dessa områden. Dokumenterad expertis inom och erfarenhet av akvatisk ekologi eller fiskeribiologi är meriterande. Expertis inom fritidsfiske, rådgivning och förvaltning är även det meriterande. Erfarenhet av att arbeta i en forskargrupp eller annat vetenskapligt arbete krävs, och erfarenhet av att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. På grund av arbetets karaktär är kunskaperna i svenska speciellt viktiga. Du är bra på att samarbeta och har god kommunikationsförmåga.

Behörighet:
Doktorsexamen i fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämne

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Vikariat tom 29 februari 2020

 

Omfattning:
100%

Tillträde:
2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-08-11.

Särskilda handlingar som ska bifogas ansökan: (1) ett motiveringsbrev som beskriver hur du passar in på arbetsbeskrivningen (max 1 sida), (2) curriculum vitae som beskriver din akademiska karriär och utbildning, (3) kopia på doktorsexamensbevis, inklusive kursinnehåll, (4) publikationslista, (5) dokumentation av övriga vetenskapliga meriter, särskilt inom ekosystemanalys eller kvantitativ fiskeribiologi, populationsgenetik, och andra meriter som är relevanta för tjänsten, samt (6) namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner (namn, koppling till sökande, epost-adress och telefonnummer).

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Laboratorieassistent inom fisk - / marinbiologi

Ansök    Jul 4    Sveriges lantbruksuniversitet    Biolog
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en motiverad laboratorieassistent till Kustlaboratoriet i Öregrund vid institutionen för akvatiska resurser för kortvarig anställning i ett projekt om den invasiva fisken svartmunnad smörbult. Inom projektet undersöks bland annat den svartmunnade smörbultens diet.

Arbetsuppgifter:
Arbetet består i huvudsak av genomgång och bearbetning av maginnehållsprov från svartmunnad smörbult, DNA-provtagning från maginnehåll samt provtagning för analys av stabila isotoper och eventuellt bearbetning av isotopprov. Eventuellt kan även andra laboratorieuppgifter och/eller sammanställning av data ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har Högskoleexamen i biologi, ekologi, fiskeribiologi, naturresursvård eller motsvarande. Erfarenhet av maginnehållsstudier och identifiering av fisk och/eller ryggradslösa bytesdjur är meriterande. Erfarenhet av provtagning/bearbetning av prov för DNA-analys (metabarcoding) och/eller analys av stabila isotoper eller annan typ av preparering av biologiska prov är också meriterande. Du har förmåga att arbeta självständigt och noggrant. Du är även bra på att samarbeta och har god kommunikationsförmåga.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 2 månader

Omfattning:
100%

Tillträde:
190805 eller enligt överenskommelse snarast därefter.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-07-22. 

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare / Miljöanalysspecialist rumsliga och statistiska analyser miljödata

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en hängiven forskare/miljöanalysspecialist till Kustlaboratoriet i Öregrundvid institutionen för akvatiska resurser. Du vill bidra till att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av fiskbestånd och miljö i kust- och havsområden. Du kommer att vara involverad i och leda projekt som fokuserar på rumsliga och statistiska analyser av ekosystem med huvudsyfte att ge underlag till förvaltningen.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att leda och bedriva forskning som omfattar rumsliga analyser och modellering av kust- och havsmiljöer i syfte att bilda underlag för rådgivning av fiskbeståndens status, ekosystemanalys och havsplanering. Du kommer även att arbeta med analyser av fångstdata från redskap utvecklade i syfte att minska skador orsakade av säl och skarv samt bifångster i kustfisket. Arbetet innebär mycket interaktion med intressenter och myndigheter.

I arbetet ingår att planera och utföra GIS-baserade samt statistiska analyser av provfiske-, fångst- och miljödata, samt att sammanställa resultaten i form av vetenskapliga och populärvetenskapliga rapporter och presentationer på svenska och engelska. Du kommer även att planera och leda projekt, medverka vid nationella och internationella möten, samt ge vetenskapligt stöd till myndigheter.

Kvalifikationer:
Expertis inom och erfarenhet av akvatisk ekologi eller fiskeribiologi är ett krav. Erfarenhet av kvantitativa statistiska analyser och rumslig modellering av ekosystem- och miljödata krävs. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i R. Arbete gällande akvatiska ekosystem och speciellt fisk är meriterande. Erfarenhet av arbete med yrkesfiskare och kustfiskefrågor räknas som merit. Erfarenhet av att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Du är bra på att samarbeta och har god kommunikationsförmåga.

Behörighet:
Doktorsexamen i fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämnesområde.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 24 månader.

Omfattning:
100 %

Tillträde:
2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-06-30.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Avdelningschef Kustlaboratoriet

Ansök    Jul 3    Sveriges lantbruksuniversitet    Ekolog
Avdelningschef Kustlaboratoriet Vill du arbeta på ett universitet i internationell toppklass och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Är du en erfaren och strategisk ledare med förmåga att entusiasmera dina medarbetare och utveckla kunskapsintensiva verksamheter? Då kan det här vara en tjänst för dig! Vi söker en avdelningschef till Kustlaboratoriet i Öregrund, som är en av tre avdelningar vid Institutionen för akvatiska re... Visa mer
Avdelningschef Kustlaboratoriet
Vill du arbeta på ett universitet i internationell toppklass och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Är du en erfaren och strategisk ledare med förmåga att entusiasmera dina medarbetare och utveckla kunskapsintensiva verksamheter? Då kan det här vara en tjänst för dig!

Vi söker en avdelningschef till Kustlaboratoriet i Öregrund, som är en av tre avdelningar vid Institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua).

SLU är en attraktiv och stimulerande arbetsplats för nuvarande och framtida ledare och medarbetare. Här samlas människor med olika perspektiv med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

Institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största med drygt 190 medarbetare vid tre avdelningar, Sötvattenslaboratoriet i Drottningholm, Havsfiskelaboratoriet i Lysekil, och Kustlaboratoriet i Öregrund.

Institutionens verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vid Kustlaboratoriets bedrivs forskning och miljöanalys om fisk, fiske och ekosystem i Sveriges kustvatten. Avdelningen har ett särskilt ansvar att utveckla institutionens forskning i kvantitativ fisk- och fiskeriekologi. Läs mer om verksamheten vid Kustlaboratoriet: https://www.slu.se/institutioner/akvatiska-resurser/kontakt/kustlaboratoriet/

Som avdelningschef för Kustlaboratoriet ansvarar du även för lokalkontoren i Älvkarleby, Simpevarp och Väröbacka. Du rapporterar till prefekten vid institutionen, och ingår i institutionens ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter:
Som avdelningschef skall du leda och utveckla internationellt framstående miljöanalys, forskning och utbildning i samverkan med det omgivande samhället. Tillsammans med avdelningens ledningsgrupp skall du leda det strategiska arbetet och planering av verksamheten, ingå i institutionens ledningsgrupp och verka för institutionens utveckling och synlighet. Du skall bidra till institutionens roll på SLU, och representera verksamheten utåt. Du skall kunna ta beslut i svåra frågor och samtidigt se till medarbetarnas behov för att leverera ett högkvalitativt arbetsresultat. I övrigt skall avdelningschefen ansvara för avdelningens arbetsmiljö, dess interna organisation, samt förverkligande av institutionens verksamhetsplan.

Utöver uppdraget som chef skall du under del av din tid bedriva egen forskning- och/eller miljöanalys inom ramen för avdelningens verksamhetsmål. 

Kvalifikationer:
Som person är du resultatorienterad, analytisk, strukturerad och tydlig. Du bör också vara strategisk, drivande och entusiasmerande. Du har god kommunikativ förmåga och kan skapa förtroendefulla interna och externa relationer på alla nivåer. Detta gör du genom god dialog och respekt för verksamheternas behov och villkor. För att passa in i rollen har du också förmågan att kunna vara ledare för kvalificerade medarbetare i en kunskapsorganisation.

Du skall:


• ha disputerat inom marin eller akvatisk ekologi, limnologi, fiskeribiologi eller annat för tjänsten relevant ämnesområde
• ha en högre akademisk meritering motsvarande docent
• ha minst fem års erfarenhet som strategisk och operativ ledare varav minst två år som chef med personal- och budgetansvar
• ha erfarenhet av att driva stora projekt
• kunna kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande är:


• om du har deltagit i chefs- eller ledarskapsutveckling, företrädesvis inom akademin
• omfattningen av tidigare uppdrag som chef
• personliga egenskaper relevanta för tjänsten

Särskild vikt ges vid:


• omfattningen av tidigare uppdrag som chef
• personliga egenskaper relevanta för tjänsten

Placering:
Kustlaboratoriet, Öregrund. Lokaliseringen i Öregrund är för närvarande under utredning på grund av ökat lokalbehov.

Anställningsform:
Avdelningschef är ett uppdrag på 5 år med en tillsvidareanställning som forskare eller forskningsledare.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-09-03.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare / Miljöanalysspecialist i rumsliga analyser av miljödata

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Vi söker en hängiven forskare/miljöanalysspecialist till Kustlaboratoriet i Öregrund vid institutionen för akvatiska resurser. Du vill bidra till vårt arbete med att ge råd till förvaltningen och att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av fiskbestånd i kust- och havsområden. Du kommer att vara involverad i och leda flera projekt som fokuserar på rumsliga analyser av ekosystem, och i projekt som handlar om redskapsutveckling med huvudsyfte att ge underlag till förvaltande myndigheter.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att leda och bedriva vetenskapligt grundad rådgivning och självständig forskning som omfattar rumsliga analyser och modellering av kust- och havsmiljöer i syfte att bilda underlag för rådgivning av fiskbeståndens status, ekosystemanalys och havsplanering. De andra huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar analys och rådgivning i fiskereglerings- och redskapsfrågor (redskapsutveckling i syfte att minska skador orsakade av säl och skarv samt bifångster i kustfisket). Projekten genomförs i samarbete med övriga avdelningar inom vår institution. Arbetet innebär mycket interaktion med intressenter och myndigheter liksom användning av de omfattande miljöövervakningsdata som Kustlaboratoriet samlar in.

I arbetet ingår att planera och utföra GIS-baserade samt statistiska analyser av provfiske-, fångst- och miljödata, inklusive rumslig modellering, samt att sammanställa resultaten i form av vetenskapliga och populärvetenskapliga rapporter och muntliga presentationer på svenska och engelska. Du förväntas leda och bidra till planering av provfisken, medverka vid nationella och internationella möten, samt ge vetenskapligt stöd till myndigheter. Arbetsuppgifternas utförande kräver att du är beredd på regelbundna resor inom Sverige.

Kvalifikationer:
Dokumenterad expertis inom och erfarenhet av akvatisk ekologi eller fiskeribiologi är ett krav, liksom av GIS-baserade analyser. Du har dokumenterad erfarenhet av kvantitativa statistiska analyser av biologiska processer i ekosystem och/eller beståndsskattning av fiskpopulationer. Erfarenhet av kunskaper i multivariata analyser är meriterande. Uppvisat självständigt vetenskapligt arbete förutsätts. Dokumenterad erfarenhet av rumslig modellering av ekosystem- och miljödata är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i R. Erfarenhet av utveckling av selektiva fiskeredskap och/eller frågor relaterade till bifångst av fisk, fågel och däggdjur är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med yrkesfiskare och kustfiskefrågor. Erfarenhet av att leda vetenskapligt arbete är meriterande. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Du är bra på att samarbeta och har god kommunikationsförmåga.

Behörighet:
Doktorsexamen i fiskeribiologi, kvantitativ ekologi, marinekologi eller motsvarande ämnesområde

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning två år med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2019-06-01 eller enligt överenskommelse. 

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-04-21.

Särskilda handlingar som ska bifogas ansökan: (1) ett motiveringsbrev som beskriver hur du passar in på arbetsbeskrivningen (max 1 sida), (2) curriculum vitae som beskriver din akademiska karriär och utbildning, (3) kopia på doktorsexamensbevis, inklusive kursinnehåll, (4) publikationslista, (5) dokumentation av övriga vetenskapliga meriter, särskilt inom kvantitativ fiskeribiologi, rumsliga analyser och redskapsutveckling/bifångstfrågor, och andra meriter som är relevanta för tjänsten, samt (6) namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner (namn, koppling till sökande, epost-adress och telefonnummer).

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljöanalysassistent - bottenfauna , provfisken , åldersanalys av fisk

Ansök    Maj 17    Sveriges lantbruksuniversitet    Biolog
Institutionen för akvatiska resurser Vi söker en hängiven person till en tjänst som miljöanalysassistent vid Kustlaboratoriet i Öregrund, institutionen för akvatiska resurser. Du vill bidra till vårt arbete med att ge råd till förvaltningen och att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer att arbeta med bottenfauna, från insamling till rapportering, provfisken och annan datainsamling, samt till viss del även ... Visa mer
Institutionen för akvatiska resurser
Vi söker en hängiven person till en tjänst som miljöanalysassistent vid Kustlaboratoriet i Öregrund, institutionen för akvatiska resurser. Du vill bidra till vårt arbete med att ge råd till förvaltningen och att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer att arbeta med bottenfauna, från insamling till rapportering, provfisken och annan datainsamling, samt till viss del även med åldersanalys av fisk. 

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer. Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. Besök oss på www.slu.se/akvatiskaresurser.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att medverka vid insamling av bottenfauna, sortering och identifiering samt enklare analys och rapportering av data. I arbetsuppgifterna ingår även att delta vid provfisken, provtagning av fisk och annan provtagning i fält, huvudsakligen längs den svenska kusten, samt att i begränsad omfattning även genomföra åldersanalyser av fisk.

Kvalifikationer:
Dokumenterade erfarenheter (t ex genom utbildning eller tidigare arbete) av artkunskap hos akvatiska organismer är ett krav. Erfarenheter av insamling, sortering och artbestämning av bottenfauna, liksom utbildning i biologi eller miljövetenskap på högskolenivå eller motsvarande kompetens är meriterande. Tidigare erfarenhet av fältarbete är även det ett krav, och speciellt erfarenhet av provfisken är meriterande. Likaså är tidigare arbete innefattande enklare analysarbete och rapportering samt åldersanalys av fisk meriterande. Körkort är ett krav. God sjövana och kunskap om att köra mindre båtar är meriterande. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper så som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet. Dessa bör där det är möjligt exemplifieras i ansökan.

Placering:
Öregrund

Anställningsform:
Vikariat i 24 månader med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2019-08-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan:
Ansökan skall skrivas på svenska eller engelska och innehålla en kort motivering, CV och dokument som styrker meriterande utbildningar och arbetslivserfarenheter. Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan, senast 2019-06-12.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre