Lediga jobb som Systemansvarig i Östhammar

Se lediga jobb som Systemansvarig i Östhammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Östhammar som finns hos arbetsgivaren.

CAD/BIM-samordnare till SKB

Ansök    Jul 2    Vattenfall AB    Systemansvarig
Företagsbeskrivning Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget. SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även k... Visa mer
Företagsbeskrivning
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.
Jobbeskrivning
Vill du arbeta med ett stort och viktigt uppdrag?
Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket lång tid framåt?
SKB söker en lyhörd och strukturerad CAD/BIM-samordnare till teknikavdelningen
Här kommer du att arbeta
Enheten Konstruktionsstöd och metodikutveckling är en av fem enheter inom teknikavdelningen på SKB och verkar inom ett flertal tvärfunktionella områden, vilket möjliggör en tydlighet i upphandlingar och förvaltning av våra anläggningar. CAD/BIM är ett exempel på ett tvärfunktionellt område.
Vad du kommer att göra
Som CAD/BIM-samordnare kommer du att arbeta med kravställning, samordning och granskning mot externa leverantörer. SKB har ett flertal moderna programvaror inom CAD, som till exempel Naviswork , Solibri, Revit. AutoCAD, Civil3D, Inventor och Microstation 3D-projektering och BIM-samordning är en viktig del i arbetet.
Kravställare mot externa leverantörer samt granska leveranser.
Samordna och förvalta teknisk information och modeller.
Stödja projektledningen inom CAD/BIM.
Driva interna uppdrag i syfte att effektivisera konstruktionsprocessen och konstruktionsverktyg tillsammans med SKB:s förvaltningsområdesledare för konstruktionsmiljön.
Säkerställa att projekten följer SKB:s krav gällande CAD/BIMKravspecifikation
Högskoleingenjör alternativt innehar annan lämplig utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som relevant för tjänsten
Erfarenhet från 3D-modellering och BIM-samordning
Goda kunskaper i Naviswork eller Solibri
Erfarenhet från arbete i projektgrupp är meriterandeVi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du har en god samarbetsförmåga, och har förmåga att både kommunicera och lyssna på dina projektmedlemmar. Du är engagerad och nyfiken på hur vi gemensamt kan utvecklas i SKB:s sätt att arbeta.
Goda kunskaper i engelska och svenska är ett krav
Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
Ytterligare information
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Tony Björkman,
076-793 15 59, [email protected]
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare, Anders Nielsen, [email protected]


Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.
Under semesterperioden kan återkopplingstiden på frågor ta längre tid, men vi svarar så snart vi kan.
Placeringsort: Oskarshamn, Solna eller Östhammar.
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 22 augusti 2024. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

System Manager, Client Operation – Vattenfall IT Forsmark

Ansök    Okt 21    Forsmarks Kraftgrupp AB    Systemansvarig
Vill du vara med i skapandet av en framtida IT-leveransorganisation för svensk kärnkraft? Vi söker nu efter rätt person som kan ta sig an rollen som System Manager för Client Operation i en IT-organisation som arbetar med utveckling och leverans av IT-tjänster, där ledordet är säkerhet. För dig som kandidat är det här en chans att ta plats i en organisation som genomgår en spännande förvandling med ny teknik och utökade samarbetsytor, där vi värdesätter ... Visa mer
Vill du vara med i skapandet av en framtida IT-leveransorganisation för svensk kärnkraft?


Vi söker nu efter rätt person som kan ta sig an rollen som System Manager för Client Operation i en IT-organisation som arbetar med utveckling och leverans av IT-tjänster, där ledordet är säkerhet. För dig som kandidat är det här en chans att ta plats i en organisation som genomgår en spännande förvandling med ny teknik och utökade samarbetsytor, där vi värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär.


Arbetsuppgifter
Som System Manager i grupperingen Client Operation arbetar du främst med drift, underhåll och vidareutveckling av en gemensam klientplattform. Du kommer också ingå i en third-line support funktion i stöd till komplexa end-user tickets.


I rollen som System Manager arbetar du med verktyg såsom Microsoft SCCM, Symantec Enpoint Procection, BitLocker administration och monitoreringsverktyg för klientinfrastrukturen. Mjukvarudistribution och patch-hantering ingår också i arbetsuppgifterna. Du kommer arbeta i en organisation där samarbete inom Vattenfall är av största vikt, såväl inom Sveriges gränser men även utanför. Vårat största fokus nu är att rusta för framtiden och på att bygga en gemensam Nukleär IT-plattform.


Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har:
IT-teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
Erfarenhet/intresse av att arbeta brett inom end-user hårdvara/mjukvara
Erfarenhet av olika Microsoft/Windows produkter
Erfarenhet av att jobba med ticket-baserade ärendehanteringssystem
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skriftSom person är du både en lagspelare och självgående, du har ett strukturerat arbetssätt och tar egna initiativ för att driva ditt arbete och din egen utveckling framåt. Du har en god förmåga att sätta dig in i ny teknik och felsökning i varierande storlek och komplexitet. Vi uppmanar till nytänkande, kreativitet och medarbetare som tänker utanför boxen med IT-säkerhet som en grundprincip.


Placeringsort
Forsmark
Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid - du jobbar helt enkelt på bussen.


I arbetet ingår det visst resande inom Sverige, finns även möjlighet att arbeta på våra distanskontor eller från hemmet när arbetet tillåter.


Kontakt
Information om tjänsten – Rekryterande chef Jonathan Warner, 070-113 37 22.
Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Isis Larsson, 076-136 47 32.


Fackliga representanter
Akademikerna – Sofi Wadström
Ledarna – Christer Gustafsson
SEKO – Lennart Bengtsson
Unionen – Inger Strandberg/Lars-Erik Näsman
Samtliga nås på telefon 08-739 50 00


Välkommen med din ansökan senast den 17 november 2019
Vi ser fram emot din ansökan!
Sök redan idag! Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
 


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. Visa mindre