Lediga jobb som Kontrolltekniker, kemiteknik i Östhammar

Se lediga jobb som Kontrolltekniker, kemiteknik i Östhammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Östhammar som finns hos arbetsgivaren.

Starta din karriär på Forsmark och utbilda dig inom Strålskydd!

Är du nyfiken på hur det skulle vara att jobba inne på ett kärnkraftverk? Nu har du en unik chans att utbilda dig till strålskyddstekniker! Utbildning och praktiskt arbete kommer att kombineras där ambitionen är att du efter utbildningen blir anställd av Vattenfall på Forsmarks Kärnkraftverk. Utbildningsprogrammet sträcker sig över ett år och du får lön från första dag. OM TJÄNSTEN Vi söker nu 8 medarbetare till enheten Strålskydd. Det finns flera gruppe... Visa mer
Är du nyfiken på hur det skulle vara att jobba inne på ett kärnkraftverk? Nu har du en unik chans att utbilda dig till strålskyddstekniker! Utbildning och praktiskt arbete kommer att kombineras där ambitionen är att du efter utbildningen blir anställd av Vattenfall på Forsmarks Kärnkraftverk. Utbildningsprogrammet sträcker sig över ett år och du får lön från första dag.

OM TJÄNSTEN
Vi söker nu 8 medarbetare till enheten Strålskydd. Det finns flera grupper inom enheten och vi söker främst personer som ska jobba som strålskyddstekniker i den operativa strålskyddsgruppen. I framtiden finns det goda möjligheter att utvecklas och inta en administrativ roll inom strålskydd och dosimetri, som exempelvis projektingenjör eller skyddsingenjör.

Gruppen Operativt strålskydd ansvarar bland annat för tillsynen av produktionsanläggningarna med avseende på strålskydd, uppföljning av stråldos till personal samt beredning av arbeten med avseende på strålskydd och arbetsmiljö. Som strålskyddstekniker kommer du att arbeta i en mixad grupp där alla jobbar med samma syfte – att tillsammans stödja den dagliga verksamheten med radiologisk kunskap.

De administrativa grupperna, Strålskyddsteknik och Dosimetri, ansvarar för planering och strategiskt ingenjörsarbete. Dessa grupper syftar till att stödja den operativa verksamheten i strategiska strålskyddsfrågor.

“Det är kul att vara en del av den gröna omställningen, samtidigt som jag ständigt utmanas och utvecklas både professionellt och personligt.” Arvid - konsult på strålskyddsteknik

På Forsmark arbetar idag cirka 1 200 anställda och de ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för alla anställda. Arbetsplatsen är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. De som arbetar där idag bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala. Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider.

Läs mer om Forsmark här.ARBETSUPPGIFTER

Att jobba som strålskyddstekniker är en omväxlande roll som innefattar arbete på kontrollerat område på kärnkraftverket, labb, kontor och utomhusmiljö.

Du kommer till exempel att:


* Genomföra operativt arbete i anläggningen, där du utför dagliga mätningar och ser till att arbetsgrupper kan jobba i en säker miljö
* Utfärda skyddsanvisningar och arbeta i olika dos- och kontaminationsövervakningssystem
* Delta på förberedande möten och uppföljningsmöten för att bidra med strålskyddskunskap
* Driva utvecklingsarbete för kontrollerad sida, där du jobbar för att utöka säkerheten i arbetsmiljön
* På sikt kommer du att ingå i Forsmarks haveriberedskapsorganisation


UTBILDNINGSINNEHÅLL

Under ditt första år kommer utbildning och praktiskt arbeta att kombineras. Utbildningen innehåller bland annat:


* Att gå med under operativt arbete under drift och revision
* Tekniska kurser där du får kunskap om strålskydd i praktiken och strålskyddsteknik
* C- och B-kurs för operativt strålskyddsarbete
* Kurser i självledarskap, pedagogik och kommunikation
* Grundkurs i Officepaketet
* Stöttning av en tilldelad mentor, där ni tillsammans fokuserar på din utveckling


Arbetstiderna kommer att vara 7.15-15.45 och du kommer behöva vara på plats varje dag i det operativa arbetet. På sikt i tjänsten kommer man ha beredskap ca 6 gånger per år (en vecka åt gången) och under det första året kommer man vara med på ett nattskift och några dagskift för att lära sig och gå bredvid en erfaren kollega.

Utvecklingsmöjligheterna på Forsmark är stora. Det är många som startar sin karriär på operativt strålskydd för att sedan utvecklas internt till exempelvis arbetsledare, utbildningsledare eller ingenjör. Hos Forsmark är det bara ditt driv och din ambition som kommer att sätta dina gränser.

VI SÖKER DIG SOM


* Är över 18 år
* Har mycket goda kunskaper i svenska både muntligen och skriftligen då det används dagligen i såväl utbildningen som efterföljande arbetet
* Behärskar det engelska språket
* Klarar de två inledande testerna med fokus på förmågor
* Har ett genuint intresse för strålskydd och Forsmark som arbetsplats
* Uttrycker stark motivation för programmet
* Innehar B-körkort


För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ha rätt förmågor och personliga egenskaper.

De personliga egenskaper vi söker hos alla våra kandidater är:
* Serviceinriktad
* Problemlösande
* Strukturerad
* Kvalitetsmedveten

INFORMATION OM UTBILDNINGEN


* Välkomstkväll inför utbildningen: 16/12
* Utbildning och anställningsstart: 13/1-2025
* Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar – kontorstider
* Utbildningsort: Forsmark kärnkraftverk


Under utbildningen kommer du att vara anställd som teknikkonsult genom Academic Work och arbeta på uppdrag hos Forsmark med mål att du ska bli överrekryterad efter ca 1 år.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

PRAKTISK INFORMATION


* Skicka in ditt CV till oss genom länken, därefter kommer ansvarig rekryterare återkomma till dig med de två inledande test. Om du klarar båda testen så återkommer vi till dig via telefon med en första avstämning.
* Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av både tester och intervjuer. Öka därför dina chanser att få en plats genom att söka så snart som möjligt!
* Har du specifika frågor kring utbildningen besvaras dessa via mailadressen [email protected] under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen. Visa mindre