Lediga jobb som Inköpare i Östhammar

Se lediga jobb som Inköpare i Östhammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Östhammar som finns hos arbetsgivaren.

Inköpare till Proftool Europe AB i Östhammar

Ansök    Nov 13    Temp-Team Sverige AB    Inköpare
Är du en erfaren inköpare med ett helhetstänk i ditt arbetssätt som längtar efter att arbeta i ett stabilt företag med familjär känsla och trevliga kollegor så har vi det rätta jobbet för dig! Nu har du chansen att vara med på Proftool Europe AB fortsatta expanderande resa på en trygg arbetsplats som erbjuder dig utveckling och dessutom på en fantastisk vacker ort, Östhammar med havet som granne. Om rollen Som inköpare på Proftool Europe AB kommer du att ... Visa mer
Är du en erfaren inköpare med ett helhetstänk i ditt arbetssätt som längtar efter att arbeta i ett stabilt företag med familjär känsla och trevliga kollegor så har vi det rätta jobbet för dig! Nu har du chansen att vara med på Proftool Europe AB fortsatta expanderande resa på en trygg arbetsplats som erbjuder dig utveckling och dessutom på en fantastisk vacker ort, Östhammar med havet som granne.

Om rollen
Som inköpare på Proftool Europe AB kommer du att ansvara för alla inköp i företaget och även vara involverad i ekonomihanteringen. Vi ser gärna att du är och trivs med att vara säljorienterad och är van att arbeta koordinerande då du i rollen även kommer att arbeta brett med administration och ekonomi.
Vidare kommer du att ha regelbunden kontakt med leverantörer och kunder globalt ifrån flera delar av världen.

Arbetsuppgifter kan vara
  offertförfrågningar till leverantörer
inköp av befintliga och nya produkter
löpande lagerinköp och lageravstämningar
prisförhandlingar med leverantörer
orderregistrering

Din profil
Vi söker dig som är en erfaren inköpare, gärna från en liknande bransch inom järn, maskin, bygg eller industri. Möjligtvis har du en högskoleutbildning i grunden inom supply chain, logistik, ekonomi eller annat likvärdigt område och ett par års erfarenhet inom just inköp eller supply chain. Du arbetar strukturerat och har förutom ditt naturliga helhetstänk där även sälj och ekonomi självklart ingår. Har en mycket bra kommunikativ förmåga och är en utåtriktad person. Samarbetet med kollegor och även leverantörer och kunder bör vara i toppklass vilket för dig kommer naturligt och är en självklarhet. I din roll så behövs både engelska och svenska i tal och skrift. 

Om företaget
ProfTool Europe AB utvecklar, marknadsför och säljer verktyg, personligt skydd och förnödenheter under flera egna varumärken, BondTools, Benox, Exelar, Metreo, Presact och Flack, samt även externa varumärken som Carat, Kapro och Tajima. Produkternas kvalitet, design och funktion utvecklas i nära samarbete med professionella användare och ledande tillverkare. Försäljningen sker via ledande lokala återförsäljare i Sverige och Norge. 
Mer information om oss hittar du på www.proftool.se

Bra att veta om tjänsten!
Du blir inhyrd konsult via oss på Temp-Team och för rätt person finns goda möjligheter att bli övertagen till vår kund. Som konsult erbjuds du avtalsenliga villkor, friskvårdsbidrag och en engagerad konsultchef. Tillträde är omgående!

Är du inköparen vi söker?
Skicka in din ansökan snarast då vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I denna tjänst har Proftool Europe AB valt att samarbeta med oss på Temp-Team. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryterare Jenny Thonberg, [email protected] 073 313 14 01 Visa mindre

Senior Inköpare till Forsmark Kraftgrupp eller Ringhals

Ansök    Sep 25    Vattenfall AB    Inköpare
Är du en driven och affärsmässig senior inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB eller Ringhals AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertyga... Visa mer
Är du en driven och affärsmässig senior inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB eller Ringhals AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.


Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida.

Om jobbet
Inköpsenheten är en del av Vattenfall Business Unit Nuclear Generations gemensamma staber, vi verkar inom bolagen Forsmarks kraftgrupp AB och Ringhals AB. Verksamheten bedrivs på båda bolagen oaktat medarbetarens organisationstillhörighet. I dag består enheten av 35 medarbetare fördelade mellan Forsmark och Ringhals i en jämn mix av kvinnor och män.

Inköpsenheten ansvarar för upphandling, avtalshantering, leverantörsbedömning, leveransuppföljning, försäljning, verksamhetsområdet inköp samt fackområdet upphandling.

Dina arbetsuppgifter
I rollen har du det kommersiella ansvaret för stora eller komplexa upphandlingar. Du leder och genomför självständigt hela upphandlingen, från strategi till slutförhandlat kontrakt. I samverkan med rekvirenterna analyserar du löpande inköpsbehovet beträffande kostnader, samordning/kommunikation, kravspecifikationer, kvalitét och leveranssäkerhet.

Du är en viktig del i att utveckla inköpsavdelningen och dess arbete, både ur ett strategiskt och ett taktiskt perspektiv. Att samverka med andra inköpare och coacha medarbetare är en del av vardagen. Du utvecklar löpande leverantörsrelationer kopplat till så väl långsiktiga behov som enskilda investeringsprojekt/program så att de genomförs på ett kostnadseffektivt sätt.

Samverkan med andra avdelningar och funktioner för att säkerställa en effektiv supply chain är en självklarhet. Samverkan med motsvarande funktioner inom Vattenfallkoncernen i syfte att analysera och utveckla gemensamma affärsmöjligheter är en del av uppdraget. Du verkar som leverantörsansvarig för utpekade leverantörer. Självklart verkar du för en god etik och en objektiv hantering av affärssituationer/relationer.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet. Du kommer företräda Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer, dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna främst att ligga mot våra leverantörer.

Vi söker dig som har
· Relevant universitets- eller högskoleexamen (ekonomisk eller teknisk inriktning) alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet med en gedigen erfarenhet inom yrkesområdet
· Flerårig erfarenhet av komplexa affärsrelationer i en internationell miljö
· Erfarenhet av komplexa förhandlingar
· Erfarenhet av att skriva affärsavtal
· God kunskap om kommersiell avtalsrätt
· Goda kunskaper i de vanligast förekommande mjukvarorna inom Office-familjen

Det är meriterande om du har
· Inköpsutbildning
· Erfarenhet av arbete i dokumentationshanteringssystem och affärssystem ERP. Vattenfall använder SAP

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett driv och en god affärsmässighet, är kvalitetsmedveten och noggrann. Du trivs i samverkan och är tillmötesgående och har förmågan att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi erbjuder dig
Ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Det är en stor variation i uppdragen, interaktioner med personer i många olika personalkategorier är en del av vardagen. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper.


Affärerna kan vara stora med utmanande krav och leverantörsmarknad vilket ger ofta komplexa förhandlingar där intern förankring genom tydliga strategier är en viktig parameter innan kommunikation sker med leverantörsmarknaden.

Om Forsmark
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider.


Om Ringhals
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 300 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till:
Rekryterande chef Olof Hedqvist tfn 072-715 53 00

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till:
Rekryterare Sofie Söder tfn 070-237 69 26

Forsmarks fackliga representanter är:
Akademikerna – Rolf Olsson, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen –Jeanette Manfredsson tfn 0173-81 000

Ringhals fackliga representanter är:
Akademikerna – Patrik Andersson, Ledarna – Anders Karlsson Gustafsson, SEKO – Thomas Hagman, Unionen – Eva-Lena Green tfn 0173-81 000

Placeringsort: Forsmark eller Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 17 oktober 2023. Vi ser fram mot din ansökan!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen Visa mindre

Inköpare – Forsmarks Kraftgrupp

Ansök    Okt 30    Vattenfall AB    Inköpare
Företagsbeskrivning Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt. På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbe... Visa mer
Företagsbeskrivning
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
Jobbeskrivning
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Nu söker vi en inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp AB
Om jobbet
För att du ska komma in i rollen på bästa sätt tillämpar vi mentor-/adeptskap, där du lär dig verksamheten under handledning av en erfaren kollega. I Forsmark finns olika karriärmöjligheter, där karriärstegen inom inköp är inköpare – kvalificerad inköpare – senior inköpare.
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för Business Unit Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).
Som inköpare hos oss kan du både vara involverad i att upphandla och avropa material och tjänster, men också att genomföra upphandlingar för enskilda mindre omfattningar såväl som för stora investeringsprojekt. Den här tjänsten kommer att ha fokus på inköp av tjänster. Upphandlingsvärdet kan variera stort, från några tusen kronor till hundratals miljoner kronor. I upphandlingar driver du hela processen, från start till mål, vilket innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med, och utvärdering av, leverantörer i nära samarbete med den interna uppdragsgivaren. Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar också till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för upphandlingsstrategier inom ditt område. I rollen ingår att kontinuerligt hantera ett flertal upphandlingar med olika komplexitet, det underlättar om du är van att hantera fler uppgifter parallellt och har ett strukturerat arbetssätt. Vi omfattas inte av regelverket för offentlig upphandling.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet, i dagsläget består enheten av ca 35 medarbetare jämnt fördelade mellan Forsmark och Ringhals och med en mix av kvinnor och män. Inköpsgruppen i Forsmark präglas av ett starkt samarbete, där det i stort sett alltid finns tid för frågor kollegor emellan. Det råder en god stämning inom gruppen, med en välkomnande atmosfär.
Du kommer att företräda främst Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer, dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna främst att ligga mot våra leverantörer. I arbetet ingår resor, dels vid möten med leverantörer, dels mellan Vattenfalls siter Forsmark och Ringhals.
Kravspecifikation
Om dig
Vi vill att du har
goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift
genomförd gymnasieutbildning

Det är meriterande om du har erfarenhet av
inköp/upphandling
förhandling
att skriva kommersiella avtal
både material- och entreprenadupphandlingar
arbete i SAP

Arbetet omfattar till stor del kommunikation och förhandlingar med externa leverantörer vilket innebär att det är viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct. Du drivs och engageras av att bygga och underhålla relationer med interna beställande enheter och externa leverantörer. Du är självgående, strukturerad och brinner för en kostnadseffektiv inköpsprocess.
Vi erbjuder dig
Ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av komplexa arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Vi arbetar också ständigt med kunskapsåterföring. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper.
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.
Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Ronnie Andersson tfn 070-655 03 47 eller medarbetare på gruppen Åsa Arbo, 073-0440516 vid frågor.
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofia Berggren [email protected]
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Rolf Olsson, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
Placeringsort: Forsmark
Välkommen med din ansökan senast den 26 november, 2023
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Visa mindre

Strategic Purchaser

Ansök    Aug 31    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
Do you thrive in dynamic environments where you get to work with long-term and sustainable improvements and solutions? At Sandvik Coromant and the Purchasing department in Gimo, we’re now looking for a communicative and collaborative Strategic Purchaser to join our hybrid procurement organization! At our department, we’re responsible for indirect purchasing in Sweden. We work together with other companies throughout Sandvik, and our team consists of tactic... Visa mer
Do you thrive in dynamic environments where you get to work with long-term and sustainable improvements and solutions?
At Sandvik Coromant and the Purchasing department in Gimo, we’re now looking for a communicative and collaborative Strategic Purchaser to join our hybrid procurement organization! At our department, we’re responsible for indirect purchasing in Sweden. We work together with other companies throughout Sandvik, and our team consists of tactical, strategic and operational purchasers spread across our three sites in Gimo, Stockholm, and Sandviken.
About the job
In this dynamic position, you combine responsibility for managing procurement activities for our projects and strategic sourcing of MRO (Maintenance, Repair, and Operations) goods. You conduct market research and supplier evaluations to identify potential suppliers and contractors capable of meeting project-specific needs and furthermore, monitor market trends and changes relevant to the MRO category to ensure opportunities for cost savings.
With your acquired expertise within the MRO category, you develop as well as execute procurement strategies for the MRO category and drive cost reduction initiatives through negotiations, supplier consolidation and process improvements. As part of the project team, you prepare and issue RFQs (Request for Quotations) to suppliers, ensuring clear communication of project specifications and requirements. You also implement and maintain supplier performance measurements to ensure continuous improvement and accountability.
You make extensive collaborative efforts with different stakeholders such as:
Project managers and cross-functional teams – to understand project requirements and develop procurement plans
Internal stakeholders – to understand their MRO requirements to implement standardization and rationalization of MRO products
Suppliers – to handle proposals, negotiations and implementation of contracts, as well as preparing and issuing RFQs (Request for Quotations)
Operative buyers – to ensure timely delivery of goods and services


This position requires you to be present at least 50% of your time on site in Stockhom or Gimo, in a combination of commuting between our sites.
About you
We’re looking for someone with a bachelor’s degree in supply chain management, engineering, or a related field – while having a master’s degree or professional certification is a plus. You have experience in project procurement, strategic purchasing and familiarity with project management methodologies, with the added ability of aligning procurement activities with project timelines and milestones. You’re knowledgeable of procurement processes and strategies as well as contract and supplier relationship management. You have a track record of consolidation projects and best practices within the MRO category. You're also skillful in Office 365 particularly in excel while Power BI is a plus. This position calls for skills in English and Swedish, in both written and verbal form.
As a person, you’re a true negotiator with business acumen, who’s highly communicative and outgoing – you put a lot of emphasis on creating meaningful relationships. You’re independent, result-oriented, and analytical with the ability to leverage data and metrics to drive decision-making.

Curious about Sandvik Coromant in Gimo?
Sandvik Coromant in Gimo is a great place to work, just a short trip from cities like Uppsala, Stockholm and Gävle. Our production site is awarded for its high grade of automation, digitalization and sustainability. We’re also a market-leading manufacturer of products for metal cutting, and in Gimo, we employ almost 1300 brilliant minds. Development is in our DNA and we’re proud to create solutions that truly shape the future of manufacturing.
We believe that diversity of experience, perspective and background leads to a better environment for our employees, our business and our customers. We’re looking forward to meeting you!
How to apply
Send your application no later than September 19, 2023. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0057104).
As we aim for a fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. When you apply for this job, you will therefore receive an invitation via email to a personality and logic ability test. Feedback comes immediately after the test has been completed and the selection process begins after the application deadline.


Contact information
Are you curious to know more about this position? Contact your future manager:
Larysa Sherstylo, recruiting manager, +46 (0)173-840 41


Union contacts - Sweden
Roger Jansson, Unionen, +46 (0)173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, +46 (0)173-846 10
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26-26 19 84


For more information about the recruitment process, please contact HR Services at [email protected].


Recruitment Specialist
Hanna Thomas
Sandvik Coromant is part of the global industrial engineering group Sandvik and is at the forefront of developing manufacturing tools and machining solutions, with knowledge that drives the industry standards and innovations demanded by the metalworking industry now and in the next industrial era. Collaborations with educational institutions, extensive investment in research and development and strong customer partnership ensure the development of machining technologies that change, lead and drive the future of manufacturing. Sandvik Coromant owns over 1700 patents worldwide, employs around 8000 staff and is represented in more than 150 countries. Visa mindre

Taktisk Inköpare

Ansök    Aug 31    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
Trivs du i en operativ miljö där du får chansen att jobba med långsiktiga förbättringar och effektiviseringar som skapar mervärde för kunder? Då har vi en utmaning till dig! På Sandvik Coromant och Inköpsavdelningen i Gimo ansvarar vi för indirekt inköp lokalt i Sverige. Vi har även ansvar för vissa gemensamma avtal med andra Sandviksbolag och jobbar med en arbetsgrupp som består av taktiska och strategiska inköpare som är fördelade mellan våra tre siter... Visa mer
Trivs du i en operativ miljö där du får chansen att jobba med långsiktiga förbättringar och effektiviseringar som skapar mervärde för kunder? Då har vi en utmaning till dig!
På Sandvik Coromant och Inköpsavdelningen i Gimo ansvarar vi för indirekt inköp lokalt i Sverige. Vi har även ansvar för vissa gemensamma avtal med andra Sandviksbolag och jobbar med en arbetsgrupp som består av taktiska och strategiska inköpare som är fördelade mellan våra tre siter i Gimo, Stockholm och Sandviken.
Arbetsuppgifter
I den här rollen ansvarar du huvudsakligen för sourcing inom FM och stöttar även andra kategorier med leverantörsutveckling, kontrakthantering och uppfyllande av besparingsmål. För att driva funktionen framåt så jobbar du dessutom med kontinuerlig utveckling – du föreslår och leder processförbättringar, implementerar kategoristrategier och sourcing plans samt optimerar leverantörsbasen.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
RFI/RFQ
Spend-analys
Kostnads- och scenarioanalys samt benchmarking
Initiering och ledning av besparingsprojekt inom ansvarsområdet
Besparingsrapportering
Sök och utvärdering av nya leverantörer
Leverantörsbedömning genom scorecard
Förhandling och slutande av skriftliga avtal

Den här rollen kräver närvaro minst 50% på plats – antingen i Gimo på heltid eller en kombination mellan Gimo och Stockholm. Generella resor förekommer också mellan våra siter, därav är det fördelaktigt om du har B-körkort.
Din profil
Vi söker dig som har en kandidat- eller masterexamen med inriktning mot ekonomi, supply chain, civilingenjör eller annan relevant utbildning. Du har några års praktisk erfarenhet inom sourcing FM samt mycket goda kunskaper inom officepaketet, framförallt Excel. Utöver detta har du färdigheter inom SAP och kan du dessutom Power BI är det meriterande. Den här rollen kräver att du kan svenska och engelska, i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid din personlighet – som person är du kommunikativ och utåtriktad, och fokuserad på värdefullt relationsbyggande. I din roll så är du är självgående, analytisk, resultatorienterad och drivande. Du har också förmågan att strukturera och prioritera ditt arbete utifrån ett hållbart och flexibelt tillvägagångsätt.
Välkommen till vårt företag
På Sandvik Coromant är vi nyfikna, hängivna, personligt engagerade och vi tror på vårt företag och dess värderingar. Vår övertygelse är att kunskap utvecklas bäst när den delas och vi arbetar tillsammans med våra kunder för att båda parter ska nå framgång. Sandvik Coromant i Gimo, som är vår största tillverkningsenhet, är världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Våra kunder är metall-, bil- och flygindustrin och vi har siktet inställt på att möta marknadens ökande krav på nya produkter med precision och slitstyrka.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 19 september 2023. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar (jobb-id: R0053308).
Vi eftersträvar en öppen och rättvis rekrytering och använder olika verktyg för att möjliggöra en objektiv process. När du söker denna tjänst kommer du därför få en inbjudan via e-post till att genomföra ett personlighets- och logiktest. Efter testet får du ett automatiskt resultat. Vi påbörjar urvalsprocessen efter platsannonsens sista ansökningsdag.
Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Larysa Sherstylo, Chef Indirekt Inköp, 0173-840 41
Fackliga kontaktpersoner
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, 026-26 19 84
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Hanna Thomas


Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 1700 patent världen över, sysselsätter över 7700 anställda och finns representerat i 150 länder. Visa mindre

Strategic Purchaser

Ansök    Sep 12    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
At Sandvik Coromant, we encourage new ideas, provide you with great opportunities for development, and are always looking for talented people who would like to extend their potential. We’re now looking for a driven and communicative Strategic Purchaser to join our team in Gimo. We welcome you to a high impact role with opportunities for both personal and professional growth. Briefly about Sandvik Coromant in Gimo Our production unit in Gimo is a great plac... Visa mer
At Sandvik Coromant, we encourage new ideas, provide you with great opportunities for development, and are always looking for talented people who would like to extend their potential. We’re now looking for a driven and communicative Strategic Purchaser to join our team in Gimo. We welcome you to a high impact role with opportunities for both personal and professional growth.
Briefly about Sandvik Coromant in Gimo
Our production unit in Gimo is a great place to work – just a short stop from cities like Uppsala, Stockholm and Gävle. Our production site is a renowned high technology facility with major focus on automation, digitalization and sustainability. We’re also a market-leading manufacturer of products for metal cutting, and in Gimo, we employ almost 1 300 brilliant minds. Development is in our DNA and we’re proud to create solutions that truly shape the future of manufacturing!
About the job
In this position, you work in close alliance with our production – identifying, preparing, proposing, managing and leading sourcing in projects that involves cross-functional teams. Many of these are investments in new technology – to enable savings, risk mitigations, ensure the best supplier base and that we work in a compliant way. You also represent Gimo Inserts in various sourcing forums and develop sourcing plans and strategies for our purchasing team. A crucial step in this is developing a strategic and sustainable supplier base, with both local and global suppliers, as well as ensuring continuous improvements in the area of sourcing. To achieve this, you handle strategic purchasing decisions, major investments and supplier agreements in alignment with our corporate guidelines. You take responsibility for the entire process – from initiating contacts with new suppliers, to negotiating, implementing and following up on contracts. Other parts of your mission are interpreting market intelligence, developing supplier profiles, while also measuring and following-up on performance to maintain control.
The location for this position is Gimo, Sweden with the possibility for a hybrid working schedule and some travel may occur.
About you
We’re looking for someone with a proven background in strategic purchasing in an international manufacturing industry as well as prior experience in investment procurement. You’re experienced in stakeholder management and an effective negotiator who is recognized for successfully managing teams and projects. A relevant degree could be useful, and knowledge of metal cutting is beneficial. We act in a global context, which calls for fluency in English, in both writing and speaking. Knowledge of Swedish is a plus.
We put a lot of emphasis on your personality – you’re driven, proactive and use strategic ways of working to deliver results. You have a high level of self-motivation and know what it takes to lead a team toward success. You’re outgoing and negotiate agreements with a confident, yet humble approach, and with great communication skills you build and maintain relationships with suppliers and stakeholders at all levels.
Our culture
Innovation is in our DNA and we’re proud to shape the future of manufacturing in close collaboration with our customers and partners. We believe in an inclusive, equal and open-minded culture, and we nurture our diversities to form a solid foundation for achieving great results. Add fair and rewarding benefits, as well as many different career opportunities in an inspiring global environment. Meet some of your future colleagues at our career page or visit our website, LinkedIn or Facebook page to get to know us further.
How to apply
Send your application no later than October 3, 2023. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0058503).
As we aim for a fair recruitment process, we utilize assessment tools to safeguard objectivity. When you apply for this job, you will therefore receive an invitation via email to a personality and logic ability test. Feedback comes immediately after the test has been completed and the selection process begins after the application deadline.
Contact information
Are you curious to know more about this position? Contact your future manager:
Andreas Molin, recruiting manager, +46 (0)173-848 08
Union contacts
Roger Jansson, Unionen, +46 (0)173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, +46 (0)173-846 10
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26-26 19 84

For more information about the recruitment process, please contact HR Services at [email protected].
Recruitment Specialist
Therese Rutqvist
Sandvik Coromant is part of the global industrial engineering group Sandvik and is at the forefront of developing manufacturing tools and machining solutions, with knowledge that drives the industry standards and innovations demanded by the metalworking industry now and in the next industrial era. Collaborations with educational institutions, extensive investment in research and development and strong customer partnership ensure the development of machining technologies that change, lead and drive the future of manufacturing. Sandvik Coromant owns over 1700 patents worldwide, employs around 8000 staff and is represented in more than 150 countries. Visa mindre

Taktisk Inköpare

Ansök    Jun 14    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
Trivs du i en operativ miljö där du får chansen att jobba med långsiktiga förbättringar och effektiviseringar som skapar mervärde för kunder? Då har vi en utmaning till dig!?? På Sandvik Coromant och Inköpsavdelningen i Gimo ansvarar vi för indirekt inköp lokalt i Sverige. Vi har även ansvar för vissa gemensamma avtal med andra Sandviksbolag och jobbar med en arbetsgrupp som består av taktiska och strategiska inköpare som är fördelade mellan våra tre site... Visa mer
Trivs du i en operativ miljö där du får chansen att jobba med långsiktiga förbättringar och effektiviseringar som skapar mervärde för kunder? Då har vi en utmaning till dig!??
På Sandvik Coromant och Inköpsavdelningen i Gimo ansvarar vi för indirekt inköp lokalt i Sverige. Vi har även ansvar för vissa gemensamma avtal med andra Sandviksbolag och jobbar med en arbetsgrupp som består av taktiska och strategiska inköpare som är fördelade mellan våra tre siter i Gimo, Stockholm och Sandviken.


Arbetsuppgifter
I den här rollen ansvarar du huvudsakligen för sourcing inom FM och stöttar även andra kategorier med leverantörsutveckling, kontrakthantering och uppfyllande av besparingsmål. För att driva funktionen framåt så jobbar du dessutom med kontinuerlig utveckling – du föreslår och leder processförbättringar, implementerar kategoristrategier och sourcing plans samt optimerar leverantörsbasen.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
RFI/RFQ
Spend-analys
Kostnads- och scenarioanalys samt benchmarking
Initiering och ledning av besparingsprojekt inom ansvarsområdet
Besparingsrapportering
Sök och utvärdering av nya leverantörer
Leverantörsbedömning genom scorecard
Förhandling och slutande av skriftliga avtal

Den här rollen kräver närvaro minst 50% på plats – antingen i Gimo på heltid eller en kombination mellan Gimo och Stockholm. Generella resor förekommer också mellan våra siter, därav är det fördelaktigt om du har B-körkort.


Din profil
Vi söker dig som har en kandidat- eller masterexamen med inriktning mot ekonomi, supply chain, civilingenjör eller annan relevant utbildning. Du har några års praktisk erfarenhet inom sourcing FM samt mycket goda kunskaper inom officepaketet, framförallt Excel. Utöver detta har du färdigheter inom SAP och kan du dessutom Power BI är det meriterande. Den här rollen kräver att du kan svenska och engelska, i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid din personlighet – som person är du kommunikativ och utåtriktad, och fokuserad på värdefullt relationsbyggande. I din roll så är du är självgående, analytisk, resultatorienterad och drivande. Du har också förmågan att strukturera och prioritera ditt arbete utifrån ett hållbart och flexibelt tillvägagångsätt.


Välkommen till vårt företag
På Sandvik Coromant är vi nyfikna, hängivna, personligt engagerade och vi tror på vårt företag och dess värderingar. Vår övertygelse är att kunskap utvecklas bäst när den delas och vi arbetar tillsammans med våra kunder för att båda parter ska nå framgång. Sandvik Coromant i Gimo, som är vår största tillverkningsenhet, är världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Våra kunder är metall-, bil- och flygindustrin och vi har siktet inställt på att möta marknadens ökande krav på nya produkter med precision och slitstyrka.


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 28 juni, 2023. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar (jobb-id: R0053308).
Vi eftersträvar en öppen och rättvis rekrytering och använder olika verktyg för att möjliggöra en objektiv process. När du söker denna tjänst kommer du därför få en inbjudan via e-post till att genomföra ett personlighets- och logiktest. Efter testet får du ett automatiskt resultat. Vi påbörjar urvalsprocessen efter platsannonsens sista ansökningsdag.


Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Larysa Sherstylo, Chef Indirekt Inköp, 0173-840 41


Fackliga kontaktpersoner
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, 026-26 19 84


För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.


Ansvarig rekryterare
Hanna Thomas
Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 1700 patent världen över, sysselsätter över 7700 anställda och finns representerat i 150 länder. Visa mindre

Inköpare till Proftool Europe AB i Östhammar

Ansök    Maj 24    Temp-Team Sverige AB    Inköpare
Om du är en erfaren inköpare med helhetstänk i ditt arbetssätt som längtar efter att arbeta i ett stabilt företag med familjär känsla och trevliga kollegor så har vi det rätta jobbet för dig! Nu har du chansen att vara med på Proftool Europe AB fortsatta expanderande resa på en trygg arbetsplats som erbjuder dig utveckling och dessutom på en fantastisk vacker ort, Östhammar med havet som granne. Om rollen Som inköpare på Proftool Europe AB kommer du att a... Visa mer
Om du är en erfaren inköpare med helhetstänk i ditt arbetssätt som längtar efter att arbeta i ett stabilt företag med familjär känsla och trevliga kollegor så har vi det rätta jobbet för dig! Nu har du chansen att vara med på Proftool Europe AB fortsatta expanderande resa på en trygg arbetsplats som erbjuder dig utveckling och dessutom på en fantastisk vacker ort, Östhammar med havet som granne.

Om rollen
Som inköpare på Proftool Europe AB kommer du att ansvara för alla inköp i företaget och även vara involverad i ekonomihanteringen. Vi ser gärna att du är och trivs med att vara säljorienterad och är van att arbeta koordinerande då du i rollen även kommer att arbeta brett med administration och ekonomi.
Vidare kommer du att ha regelbunden kontakt med leverantörer och kunder globalt ifrån flera delar av världen.

Arbetsuppgifter kan vara
  offertförfrågningar till leverantörer
inköp av befintliga och nya produkter
löpande lagerinköp och lageravstämningar
prisförhandlingar med leverantörer
orderregistrering

Din profil
Vi söker dig som är en erfaren inköpare, gärna från en liknande bransch inom järn, maskin, bygg eller industri. Möjligtvis har du en högskoleutbildning i grunden inom supply chain, logistik, ekonomi eller annat likvärdigt område och ett par års erfarenhet inom just inköp eller supply chain. Du arbetar strukturerat och har förutom ditt naturliga helhetstänk där även sälj och ekonomi självklart ingår. Har en mycket bra kommunikativ förmåga och är en utåtriktad person. Samarbetet med kollegor och även leverantörer och kunder bör vara i toppklass vilket för dig kommer naturligt och är en självklarhet. I din roll så behövs både engelska och svenska i tal och skrift. 

Om företaget
ProfTool Europe AB utvecklar, marknadsför och säljer verktyg, personligt skydd och förnödenheter under flera egna varumärken, BondTools, Benox, Exelar, Metreo, Presact och Flack, samt även externa varumärken som Carat, Kapro och Tajima. Produkternas kvalitet, design och funktion utvecklas i nära samarbete med professionella användare och ledande tillverkare. Försäljningen sker via ledande lokala återförsäljare i Sverige och Norge. 
Mer information om oss hittar du på www.proftool.se

Bra att veta om tjänsten!
Du blir inhyrd konsult via oss på TEMP-TEAM och för rätt person finns goda möjligheter att bli övertagen till vår kund. Har du eventuell ledarskapsförmåga i att driva en verksamhet framåt så finns även stora chanser till kompetensutveckling i linje med detta för dig. Som konsult erbjuds du avtalsenliga villkor, friskvårdsbidrag och en engagerad konsultchef. Tillträde är omgående!

Är du inköparen vi söker?
Skicka in din ansökan snarast då vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I denna tjänst har Proftool Europe AB valt att samarbeta med oss på TEMP-TEAM. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryterare Jenny Thonberg, 073 313 14 01 Visa mindre

Strategisk inköpare

Ansök    Aug 7    Valueone AB    Inköpare
ValueOne söker en Strategisk inköpare med erfarenhet av att upphandla CAPEX för ett konsultuppdrag hos ett tillverkande företag i Uppland. Uppdraget ska tillsättas omgående. ValueOne är specialister inom Supply Chain Management - inköp och logistik. ?Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning och rekryteringsstöd inom vårt specialistområde samt verksamhetsutveckling av företags funktion för Supply Chain avseende strategi, modell, m... Visa mer
ValueOne söker en Strategisk inköpare med erfarenhet av att upphandla CAPEX för ett konsultuppdrag hos ett tillverkande företag i Uppland. Uppdraget ska tillsättas omgående.

ValueOne är specialister inom Supply Chain Management - inköp och logistik. ?Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning och rekryteringsstöd inom vårt specialistområde samt verksamhetsutveckling av företags funktion för Supply Chain avseende strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi kan erbjuda en mängd olika uppdrag på alla nivåer inom Supply Chain Management. Som konsult hos ValueOne ingår du i ett professionellt och driftigt team bestående av de främsta konsulterna inom inköp och logistik. Väljer du att gå med i vårt team erbjuds du:

 en marknadsmässig lön, som du själv kan påverka
 tjänstepension
generös sjuk- och vårdförsäkring 
friskvårdsbidrag
personlig coachning och karriärrådgivning
nätverksträffar med kompetenta kollegor och Supply Chain professionals genom återkommande event och föreläsningar 
kompetensutveckling genom världsledande individanpassade utbildningar och kurser inom Supply Chain tack vare vårt partnerskap med CIPS (www.cips.org).  

Om rollen

Som Strategisk inköpare ansvarar du för att driva upphandlingar av CAPEX, bland annat maskiner och utrustning till produktion. Det övergripande uppdraget är att bygga försörjningsbasen från grunden, utveckla strategier för olika inköpsaktiviteter och aktivt driva leverantörsoptimering i relation till kostnad, kvalitet och tillförlitlighet. Arbetet sker i nära samarbete med övriga instanser inom bolaget såsom logistik, projektinköp, tillverkning, ekonomi etc.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Upphandla CAPEX (maskiner och produktionsutrustning).
Hantera leverantörsrelationer och förhandla kommersiella villkor.
Revidera inköpskontrakt och hantera större avvikelser / reklamationer.
Hantera och utveckla befintlig leverantörsbas.
Uppsökande och implementering av nya leverantörer.

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom kommersiellt inköp, varav något år på strategisk nivå. Du har erfarenhet av att upphandla CAPEX som exempelvis produktionsutrustning. Erfarenhet från att jobba i en tillverkande organisation med komplexa tekniska produkter är ett krav. Du är van vid att utvärdera och utveckla leverantörer, förhandla och utforma avtal, gärna inom en global matrisorganisation. Kunskaper i SAP är meriterande.

Som person är du en duktig stakeholder manager som är drivande, affärs och resultatinriktad. Vidare är du analytisk och van att fatta beslut. Du har ett långsiktigt perspektiv med förmåga att utmana staus que. Du har god förmåga att leda informella team och samarbeta mot gemensamma mål. Du har en god kommunikativ förmåga och kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan  

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Johanna Hallnemo på telefon: 072-143 23 79. Visa mindre

Strategisk inköpare

Ansök    Apr 5    Vattenfall AB    Inköpare
Företagsbeskrivning Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget. SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även k... Visa mer
Företagsbeskrivning
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en drivande och engagerad strategisk inköpare.
Här kommer du att arbeta
Du kommer att arbeta i enheten för Inköp som består av ett antal erfarna inköpare som är placerade i Solna, Östhammar och Oskarshamn. Enheten ingår i avdelningen Finans och Affärsstöd, men jobbar brett med hela organisationen.
Vad du kommer att göra
Som strategisk inköpare ansvarar du för upphandlingar som styrs av verksamhetens behov, vilket innefattas av alltifrån mindre uppdrag till större projekt, men det kan även vara upprättande av ramavtal och contract management gällande framförallt olika typer av tjänster som avropas av verksamheten.
Du driver hela upphandlingsprocessen, från start till mål. Det innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer.
Du är i din roll ett stöd till projekt och verksamheten i kommersiella frågor och hjälper även till i dialog med leverantör för att lösa uppkomna problem och hitta optimala lösningar vid förändrade förutsättningar.
Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för inköpsstrategier inom ditt område. Du kommer arbeta i vårt affärssystem SAP.
Vi har ett nära samarbete med våra ägare, Vattenfall, och samarbetar inom olika områden, bland annat hållbarhet.


Kravspecifikation
Din bakgrund
Erfarenhet av att leda entreprenadupphandlingar enligt AB/ABT och upphandlingar enligt NL/NLM.
Vana vid att arbeta i projektform.
Goda kunskaper inom affärsjuridik och kontraktsskrivning.
Högskoleutbildning inom inköp och/eller ekonomi eller motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet.
Erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor i upphandlingar

Erfarenhet av SAP, kunskap om leverantörsbasen inom industri-, bygg-, och gruvindustrin samt kärnteknisk erfarenhet är meriterande
Som person är du driven, flexibel och noggrann. Du har en utpräglad samarbetsförmåga, du skapar och bibehåller goda relationer och du kommunicerar på ett tydligt och affärsmässigt sätt. Du är van att jobba efter deadlines och planerar ditt arbete efter dessa. Du trivs med att samarbeta med andra och ser möjligheter till ständiga förbättringar inom verksamhetsområdet.
Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Tjänsten kräver körkort, då resor kan förekomma till SKB:s kontor i Solna och Oskarshamn.


Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Jennie Khullar, 076-115 19 07
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Anders Nielsen 070-078 68 40
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15
Placeringsort: Östhammar
Hos oss har du möjlighet till visst distansarbete som bestäms utifrån de riktlinjer vi har och i samråd med din chef
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med din ansökan senast den 25 april 2023. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Strategisk inköpare

Ansök    Maj 11    Valueone AB    Inköpare
ValueOne söker en Strategisk inköpare med erfarenhet av att upphandla CAPEX för ett konsultuppdrag hos ett tillverkande företag i Uppland. Uppdraget ska tillsättas omgående. ValueOne är specialister inom Supply Chain Management - inköp och logistik. ?Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning och rekryteringsstöd inom vårt specialistområde samt verksamhetsutveckling av företags funktion för Supply Chain avseende strategi, modell, m... Visa mer
ValueOne söker en Strategisk inköpare med erfarenhet av att upphandla CAPEX för ett konsultuppdrag hos ett tillverkande företag i Uppland. Uppdraget ska tillsättas omgående.

ValueOne är specialister inom Supply Chain Management - inköp och logistik. ?Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning och rekryteringsstöd inom vårt specialistområde samt verksamhetsutveckling av företags funktion för Supply Chain avseende strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi kan erbjuda en mängd olika uppdrag på alla nivåer inom Supply Chain Management. Som konsult hos ValueOne ingår du i ett professionellt och driftigt team bestående av de främsta konsulterna inom inköp och logistik. Väljer du att gå med i vårt team erbjuds du:

 en marknadsmässig lön, som du själv kan påverka
 marknadsledande tjänstepension
generös sjuk- och vårdförsäkring 
friskvårdsbidrag
personlig coachning och karriärrådgivning
nätverksträffar med kompetenta kollegor och Supply Chain professionals genom återkommande event och föreläsningar 
kompetensutveckling genom världsledande individanpassade utbildningar och kurser inom Supply Chain tack vare vårt partnerskap med CIPS (www.cips.org).  

Om rollen

Som Strategisk inköpare ansvarar du för att driva upphandlingar av CAPEX, bland annat maskiner och utrustning till produktion. Det övergripande uppdraget är att bygga försörjningsbasen från grunden, utveckla strategier för olika inköpsaktiviteter och aktivt driva leverantörsoptimering i relation till kostnad, kvalitet och tillförlitlighet. Arbetet sker i nära samarbete med övriga instanser inom bolaget såsom logistik, projektinköp, tillverkning, ekonomi etc.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Upphandla CAPEX (maskiner och produktionsutrustning).
Hantera leverantörsrelationer och förhandla kommersiella villkor.
Revidera inköpskontrakt och hantera större avvikelser / reklamationer.
Hantera och utveckla befintlig leverantörsbas.
Uppsökande och implementering av nya leverantörer.

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom kommersiellt inköp, varav något år på strategisk nivå. Du har erfarenhet av att upphandla CAPEX som exempelvis produktionsutrustning. Erfarenhet från att jobba i en tillverkande organisation med komplexa tekniska produkter är ett krav. Du är van vid att utvärdera och utveckla leverantörer, förhandla och utforma avtal, gärna inom en global matrisorganisation. Kunskaper i SAP är meriterande.

Som person är du en duktig stakeholder manager som är drivande, affärs och resultatinriktad. Vidare är du analytisk och van att fatta beslut. Du har ett långsiktigt perspektiv med förmåga att utmana staus que. Du har god förmåga att leda informella team och samarbeta mot gemensamma mål. Du har en god kommunikativ förmåga och kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan  

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Johanna Hallnemo på telefon: 072-143 23 79. Visa mindre

Senior Contract Manager

Ansök    Maj 11    Vattenfall AB    Inköpare
Företagsbeskrivning Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, an... Visa mer
Företagsbeskrivning
Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
Jobbeskrivning
Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Vattenfall är en trygg och stabil arbetsgivare som dessutom ligger i framkant inom många spännande områden såsom målet att bli fossilfria inom en generation.
Nu har du en unik möjlighet att vara med från start och bygga nytt inom kompetensområdet Contract Management genom tjänsten som Senior Contract Manager för vår projektverksamhet inom Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects (FE&P). Vi erbjuder dig en dynamisk och snabb arbetsmiljö i nära samarbete med våra projektorganisationer.
I rollen som Senior Contract Manager kommer du att initialt arbeta med att bygga struktur, processer och mallar för hur vi på bästa sätt skall stödja projekten inom kontraktsstyrning. Rollen kommer även innefatta att aktivt stödja projekten med allt som kopplar till kontraktsstyrning av material-, tjänst-, system- och entreprenörsavtal genom projektens hela livscykel.
Du kommer att genomdriva och försvara Vattenfalls avtalsintressen mot leverantörer under hela projektets livscykel, inklusive övervakning och bedömning av förändringar och avvikelser. Vidare kommer du att:
Identifiera och analysera kommersiella risker samt dess konsekvenser
Hantera avtal inom områdena: tjänster, material, system och entreprenader
Utveckla förhandlingsstrategier tillsammans med projekten och legal för att driva förhandlingar mot leverantörer under projektgenomförandet
Eliminera eller minska eventuella brister, utelämnanden, tvetydigheter och diskrepanser i tolkningen av avtalen gällande skyldigheter, förväntningar och förutsättningar
Tillse att alla intressenter förstår och efterföljer sina avtalsförpliktelser
Utarbeta regelbundna rapporter över affärs- och kontraktstatus
Arbeta tätt med projektledning, inköp och projekt controller
Deltaga i eventuella nätverksgrupper i Vattenfall-koncernen inom området Contract Management med syfte att driva utveckling samt dela kunskap och erfarenheter
Utbilda projektdeltagare, ex. projektledare, sponsor, delprojektledare, byggledare och projekteringsledare inom området Contract Management

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.


Kravspecifikation
Vi söker en Senior Contract Manager med ett självständigt, lösningsorienterat och kommunikativt arbetssätt samt med en god samarbetsförmåga. Vidare ser vi att du har:
En universitetsexamen inom teknik, ekonomi, juridik eller motsvarande, samt minst 5 års erfarenhet inom Inköp eller Contract Management i anläggningsprojekt
Fokus på detaljer, struktur och organisatoriska färdigheter men samtidigt stort intresse och förståelse för ”hela bilden” av projektet
Ett starkt affärsmässigt, kommersiellt driv, lång förhandlingsvana, ett pragmatiskt tankesätt och förståelse för att de bästa resultat uppnås i samarbete med övriga projektmedlemmar
Erfarenhet och förståelse inom projektekonomi
Djupgående kunskap inom entreprenadjuridik och standardavtal
Har arbetat som konsult eller entreprenör (meriterande)
Svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift
B-körkort

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Ytterligare information
Placeringsort: Solna, Västerås, Göteborg, Uppsala, Ringhals, Forsmark eller Nyköping. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten men Vattenfall arbetar aktivt med tekniska lösningar för att minska dessa.


För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Niclas Persson, 070-203 01 64. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.


Fackliga representanter är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 31 maj 2023.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest. Visa mindre

Inköpare / Senior inköpare – Forsmarks Kraftgrupp

Ansök    Feb 10    Vattenfall AB    Inköpare
Jobbeskrivning Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, och... Visa mer
Jobbeskrivning
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en inköpare eller senior inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp AB
Om jobbet
För att du ska komma in i rollen på bästa sätt tillämpar vi mentor-/adeptskap, där du lär dig verksamheten under handledning av en erfaren kollega. I Forsmark finns olika karriärmöjligheter, där karriärstegen inom inköp är; inköpare – kvalificerad inköpare – senior inköpare.
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för Business Unit Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).
Som inköpare hos oss kan du både vara involverad i att upphandla och avropa material och tjänster, men också att genomföra upphandlingar för enskilda mindre omfattningar såväl som för stora investeringsprojekt. Upphandlingsvärdet kan variera stort, från några tusen kronor till hundratals miljoner kronor. I upphandlingar driver du hela processen, från start till mål vilket innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer i nära samarbete med den interna uppdragsgivaren. Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för upphandlingsstrategier inom ditt område. I rollen ingår att kontinuerligt hantera ett flertal upphandlingar med olika komplexitet, det underlättar om du är van att ha många bollar i luften och har ett strukturerat arbetssätt. Vi omfattas inte av regelverket för offentlig upphandling.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet, i dagsläget består enheten av ca 35 medarbetare jämnt fördelade mellan Forsmark och Ringhals i en jämn mix av kvinnor och män. Du kommer att företräda främst Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer, dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna främst att ligga mot våra leverantörer. I arbetet ingår resor, dels vid möten med leverantörer, dels mellan Vattenfalls siter Forsmark och Ringhals.


Kravspecifikation
Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet
Av inköp/upphandling
Av förhandling
Av att skriva kommersiella avtal

Det är meriterande om du har
Erfarenhet från både material- och entreprenadupphandlingar
Erfarenhet av arbete i SAP
Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Arbetet omfattar till stor del kommunikation och förhandlingar med externa leverantörer vilket innebär att det är viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct. Du drivs och engageras av att bygga och underhålla relationer med interna beställande enheter och externa leverantörer. Du är självgående, strukturerad och brinner för en kostnadseffektiv inköpsprocess.
Vi erbjuder dig
Ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av komplexa arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Vi arbetar också ständigt med kunskapsåterföring. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper.


Ytterligare information
Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Ronnie Andersson tfn 070-655 03 47
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger tfn 070 194 56 64
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Rolf Olsson, Ledarna – Philip Carendi, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
Placeringsort: Forsmark
Välkommen med din ansökan senast den 15 mars, 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen Visa mindre

Strategisk inköpare

Ansök    Mar 8    Vattenfall AB    Inköpare
Företagsbeskrivning Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget. SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även k... Visa mer
Företagsbeskrivning
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en drivande och engagerad strategisk inköpare.
Här kommer du att arbeta
Du kommer att arbeta i enheten för Inköp som består av ett antal erfarna inköpare som är placerade i Solna, Östhammar och Oskarshamn. Enheten ingår i avdelningen Finans och Affärsstöd, men jobbar brett med hela organisationen.
Vad du kommer att göra
Som strategisk inköpare ansvarar du för upphandlingar som styrs av verksamhetens behov, vilket innefattas av alltifrån mindre uppdrag till större projekt, men det kan även vara upprättande av ramavtal och contract management gällande framförallt olika typer av tjänster som avropas av verksamheten.
Du driver hela upphandlingsprocessen, från start till mål. Det innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer.
Du är i din roll ett stöd till projekt och verksamheten i kommersiella frågor och hjälper även till i dialog med leverantör för att lösa uppkomna problem och hitta optimala lösningar vid förändrade förutsättningar.
Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för inköpsstrategier inom ditt område. Du kommer arbeta i vårt affärssystem SAP.
Vi har ett nära samarbete med våra ägare, Vattenfall, och samarbetar inom olika områden, bland annat hållbarhet.


Kravspecifikation
Din bakgrund
Erfarenhet av att leda entreprenadupphandlingar enligt AB/ABT och upphandlingar enligt NL/NLM.
Vana vid att arbeta i projektform.
Goda kunskaper inom affärsjuridik och kontraktsskrivning.
Högskoleutbildning inom inköp och/eller ekonomi eller motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet.
Erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor i upphandlingar

Erfarenhet av SAP, kunskap om leverantörsbasen inom industri-, bygg-, och gruvindustrin samt kärnteknisk erfarenhet är meriterande
Som person är du driven, flexibel och noggrann. Du har en utpräglad samarbetsförmåga, du skapar och bibehåller goda relationer och du kommunicerar på ett tydligt och affärsmässigt sätt. Du är van att jobba efter deadlines och planerar ditt arbete efter dessa. Du trivs med att samarbeta med andra och ser möjligheter till ständiga förbättringar inom verksamhetsområdet.
Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Tjänsten kräver körkort, då resor kan förekomma till SKB:s kontor i Solna och Oskarshamn.


Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Jennie Khullar, 076-115 19 07
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Anders Nielsen 070-078 68 40
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15
Placeringsort: Östhammar
Hos oss har du möjlighet till visst distansarbete som bestäms utifrån de riktlinjer vi har och i samråd med din chef
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med din ansökan senast den 28 mars 2023. Urval sker efter sista ansökningsdag.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Inköpare – Forsmarks Kraftgrupp

Ansök    Nov 2    Vattenfall AB    Inköpare
Jobbeskrivning Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, o... Visa mer
Jobbeskrivning


Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp AB


Om jobbet
För att du ska komma in i rollen på bästa sätt tillämpar vi mentor-/adeptskap, där du lär dig verksamheten under handledning av en erfaren kollega. I Forsmark finns olika karriärmöjligheter, där karriärstegen inom inköp är inköpare – kvalificerad inköpare – senior inköpare.
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för Business Unit Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).
Som inköpare hos oss kan du både vara involverad i att upphandla och avropa material och tjänster, men också att genomföra upphandlingar för enskilda mindre omfattningar såväl som för stora investeringsprojekt. Upphandlingsvärdet kan variera stort, från några tusen kronor till hundratals miljoner kronor. I upphandlingar driver du hela processen, från start till mål vilket innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer i nära samarbete med den interna uppdragsgivaren. Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för upphandlingsstrategier inom ditt område. I rollen ingår att kontinuerligt hantera ett flertal upphandlingar med olika komplexitet, det underlättar om du är van att ha många bollar i luften och har ett strukturerat arbetssätt. Vi omfattas inte av regelverket för offentlig upphandling.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet, i dagsläget består enheten av ca 35 medarbetare jämnt fördelade mellan Forsmark och Ringhals i en jämn mix av kvinnor och män. Du kommer att företräda främst Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer, dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna främst att ligga mot våra leverantörer. I arbetet ingår resor, dels vid möten med leverantörer, dels mellan Vattenfalls siter Forsmark och Ringhals.
Kravspecifikation


Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet
Av inköp/upphandling
Av förhandling
Av att skriva kommersiella avtal

Det är meriterande om du har
Erfarenhet från både material- och entreprenadupphandlingar
Erfarenhet av arbete i SAP
Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Arbetet omfattar till stor del kommunikation och förhandlingar med externa leverantörer vilket innebär att det är viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct. Du drivs och engageras av att bygga och underhålla relationer med interna beställande enheter och externa leverantörer. Du är självgående, strukturerad och brinner för en kostnadseffektiv inköpsprocess.
Vi erbjuder dig
Ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av komplexa arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Vi arbetar också ständigt med kunskapsåterföring. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper.
Ytterligare information


Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Ronnie Andersson tfn 070-655 03 47
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger tfn 070 194 56 64
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Rolf Olsson, Ledarna – Philip Carendi, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
Placeringsort: Forsmark
Välkommen med din ansökan senast den 21 november, 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen Visa mindre

Projektinköpare-Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Apr 12    Vattenfall AB    Inköpare
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar. Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt? Nu söker vi en strategisk inköpare med fokus på projektinköp. ... Visa mer
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en strategisk inköpare med fokus på projektinköp.


Vad du kommer att göra
Som strategisk inköpare ansvarar du för alla förekommande upphandlingar med tyngdpunkt på entreprenadupphandlingar. Du driver hela upphandlingsprocessen, från start till mål. Det innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer.
Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för inköpsstrategier inom ditt område.


Vem är du?
Du har:
• gedigen erfarenhet av att leda entreprenadupphandlingar enligt AB/ABT
• stor vana vid att arbeta i projektform
• kunskaper om leverantörsbasen inom industri-, bygg-, och gruvindustri
• goda kunskaper inom affärsjuridik och kontraktsskrivning
• högskoleutbildning inom inköp och/eller ekonomi eller motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet
Som person är du driven, initiativtagande och kvalitetsmedveten. Du har en utpräglad samarbetsförmåga, du skapar och bibehåller goda relationer och du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har förmågan att behålla lugnet även vid pressade situationer och din motivation är stark även vid ifrågasättande eller förändrade förutsättningar. Du trivs i samverkan och ser möjligheter till ständiga förbättringar inom ditt verksamhetsområde.
Stor vikt läggs vid din förmåga att på ett positivt sätt driva, samarbeta och samverka brett inom företaget och gentemot samarbetspartners.
Du behärskar svenska och engelska på hög nivå i såväl tal som skrift. SKB är en del av Vattenfallkoncernen där engelska är koncernspråk.
Tjänsten kräver körkort då SKB är lokaliserad på tre orter – Solna, Östhammar och Oskarshamn.


Här kommer du att arbeta
Enheten för Inköp består av ett antal erfarna inköpare och ingår i avdelning Finans och Affärsstöd.
Vi arbetar på uppdrag av interna uppdragsgivare och ansvarar för alla kommersiella aktiviteter såsom framtagande av förfrågningsunderlag, utvärdering av anbud, leverantörsbedömning, förhandling, avtalstecknande och bevakning av leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren under genomförandet. SKB omfattas inte av lagen om offentlig upphandling.


Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


Ytterligare information
För frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef är Susanne Sågström, 070 866 35 65.
För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Bölander, 073 431 12 60.
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.


Placeringsort: Solna, Östhammar eller Oskarshamn.


Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 30 april 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan!
Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Kvalificerad inköpare – Forsmarks Kraftgrupp

Ansök    Aug 23    Vattenfall AB    Inköpare
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför... Visa mer
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/


Nu söker vi en Kvalificerad inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp AB.


Om jobbet
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för BU Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).
I rollen som Kvalificerad inköpare kommer du att ansvara för upphandlingar för enskilda mindre omfattningar såväl som för investeringsprojekt. Upphandlingsvärdet varierar mycket, från några tusen kronor till hundratals miljoner kronor. Du driver hela upphandlingsprocessen, från start till mål vilket innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer i nära samarbete med den interna uppdragsgivaren. Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för upphandlingsstrategier inom ditt område.
I rollen ingår att kontinuerligt hantera ett flertal upphandlingar med olika komplexitet, det underlättar om du är van att ha många bollar i luften och har ett strukturerat arbetssätt. Vi omfattas inte av regelverket för offentlig upphandling.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet, i dagsläget består enheten av ca 35 medarbetare jämt fördelade mellan Forsmark och Ringhals i en jämn mix av kvinnor och män. Du kommer företräda främst Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer, dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna främst att ligga mot våra leverantörer. I arbetet ingår resor, dels vid möten med leverantörer, dels mellan Vattenfalls siter Forsmark och Ringhals.


Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet
Av inköp/upphandling
Av förhandling
Av att skriva kommersiella avtalDet är meriterande om du har
Erfarenhet från både material- och entreprenadupphandlingar
Erfarenhet av arbete i SAP
Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.Vi erbjuder dig
Ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av komplexa arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Vi arbetar också ständigt med kunskapsåterföring. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper.


Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Anna Karlsson tfn 072-554 13 22
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger tfn 070 194 56 64
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Irene Odin, Ledarna – Philip Carendi, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.


Placeringsort: Forsmark


Välkommen med din ansökan senast den 11 september 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Inköpare

Ansök    Aug 24    Valueone AB    Inköpare
ValueOne söker en inköpare med kompetens inom operativt inköp och viss erfarenhet av taktiskt inköp till ett längre konsultuppdrag hos vår kund i östra Uppland. Uppdraget ska tillsättas i oktober. Efter avslutat uppdrag finns möjlighet till tillsvidareanställning hos kunden. Om rollen I rollen som inköpare ansvarar du för operativt inköp och planering för dina tilldelade artiklar. Du ansvarar även för leverantörsutveckling samt för kostnadsutveckling f... Visa mer
ValueOne söker en inköpare med kompetens inom operativt inköp och viss erfarenhet av taktiskt inköp till ett längre konsultuppdrag hos vår kund i östra Uppland. Uppdraget ska tillsättas i oktober. Efter avslutat uppdrag finns möjlighet till tillsvidareanställning hos kunden.

Om rollen

I rollen som inköpare ansvarar du för operativt inköp och planering för dina tilldelade artiklar. Du ansvarar även för leverantörsutveckling samt för kostnadsutveckling för dina tilldelade leverantörer/artiklar. I rollen ingår även löpande kommersiella förhandlingar såsom prisuppdateringar och reklamationsärenden med mera.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Genomföra operativa inköp, materialplanering och beställningar.
Utveckla samarbete med tilldelade leverantörer. 
Kontinuerligt arbeta med leverantörsuppföljning, leverantörsprestanda och nya leverantörer.
Till viss del förhandla och uppdatera kontrakt för tilldelade kategorier.
Hantering av reklamationer och andra operativa avvikelser.
Uppföljning av kvalitet och kostnad på levererat material.
Föreslå alternativa lösningar för materialanskaffning.
Delta i förbättringsprojekt/aktiviteter.

Erfarenhet och kompetens

För att du ska bli aktuell för uppdraget krävs att du har goda kunskaper av operativt inköp samt erfarenhet av taktiskt inköp, gärna med bakgrund från tillverkande Industri. Högskoleutbildning inom ekonomi, industriell ekonomi, teknik eller liknande är meriterande men inte ett krav. Du bör också ha erfarenhet av att arbeta med operativt inköp i ett modernt ERP-system.

Vi ser det som en fördel om du har god kommersiell förståelse och tekniskt intresse samt god analytisk förmåga. Du har lätt för att ta initiativ och fatta beslut och är som person självgående med god ledarskapsförmåga. Rollen kräver att du talar och skriver svenska och engelska flytande. 

Ansökan  

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ?Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens. Visa mindre

Leverantörsbedömare med flexibel ortsplacering

Ansök    Feb 18    Vattenfall AB    Inköpare
Är du en erfaren leverantörsbedömare som vill vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, och ar... Visa mer
Är du en erfaren leverantörsbedömare som vill vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för BU Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).,
Tillsammans ansvarar inköpsenheten för leveranser till investeringsprojekt, material, tjänster och service. Inköpsenheten hanterar en stor inköpsvolym årligen och har idag ca 30 medarbetare.


Ditt ansvar som leverantörsbedömare innefattar
Ansvar för leverantörauditering och leverantörsgodkännande av de leverantörer som levererar produkter, material och tjänster till kärnteknisk verksamhet
Utveckla och förstärka leverantörsbedömningsprocessen
Utföra leverantörsrevisioner fysiskt på plats och digitalt hos leverantören som ska revideras enligt instruktioner
Leda auditteamet i vilka flera deltagare kan ingå
Planera för de revisioner som ska utföras under året
Skriva auditrapporter inkl korrektiva åtgärder hos leverantörern
Rekommendera vilka leverantörer som får ett godkännande som leverantör
Resor såväl som utanför Sverige är periodvis omfattandeSom erfaren leverantörsbedömare behöver du följande kvalifikationer
Vi söker dig som har bred erfarenhet av leverantörer som levererar såväl komplexa tekniska produkter och utrustning, liksom service och entreprenöriellt arbete, t ex ha från läkemedelsindustrin. Du ska också ha något års erfarenhet av QA arbete. Till detta har du:
Högskoleingenjörsutbildning alternativt gymnasiekompetens inom teknik eller naturvetenskap i kombination med relevant arbetslivserfarenhet.
Goda kunskaper i svenska i både i tal och skrift samt behärska engelska i tal och skrift mycket väl. Har du ytterligare språk är det meriterande
Körkort B – resor förekommer i större omfattning
Meriterande om du har en grundläggande utbildning inom revision och ledningssystem.Uppgifterna kräver att du kan driva ditt arbete självständigt och med hög integritet representerar Forsmark och förmedlar Forsmarks krav till leverantören. Du ska vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten då uppdraget som leverantörsbedömare innebär omfattande arbete att granska kvalitetsdokument från leverantörer för att säkerställa att dessa lever upp till kärnkraftens krav. Du uppskattar att arbeta med stort kontaktnät och många externa relationer. Arbetet omfattar till stor del kommunikation med externa leverantörer därför är det viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där teknik och säkerhet står i centrum. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling.


Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark


Placeringsort
Flexibel ortsplacering med närhet till Forsmark eller Ringhals. Ange önskad placeringsort i din ansökan


Övrig information
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jim Härdin, 070- 172 00 77 . För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Summer Lovlinger, 070-194 56 64.
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Irene Odin, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.


Välkommen med din ansökan senast den 10 mars, 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Projektinköpare - Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Feb 9    Vattenfall AB    Inköpare
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar. För oss handlar ledarskap om a... Visa mer
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
För oss handlar ledarskap om att nå mål genom sina medarbetare. Din uppgift som ledare är att samla kraften så att den blir större än summan av enskildheterna. Arbetet ställer höga krav på att koppla ihop människor, accelerera lärandet och att driva innovation.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi två strategiska inköpare med fokus på projektinköp.

Vad du kommer att göra
Som strategisk inköpare ansvarar du för alla förekommande upphandlingar med tyngdpunkt på entreprenadupphandlingar. Du driver hela upphandlingsprocessen, från start till mål. Det innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer.
Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för inköpsstrategier inom ditt område.

Vem är du?
Du har:
• gedigen erfarenhet av att leda entreprenadupphandlingar enligt AB/ABT
• stor vana vid att arbeta i projektform
• kunskaper om leverantörsbasen inom industri-, bygg-, och gruvindustri
• goda kunskaper inom affärsjuridik och kontraktsskrivning
• högskoleutbildning inom inköp och/eller ekonomi eller motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet
Som person är du driven, initiativtagande och kvalitetsmedveten. Du har en utpräglad samarbetsförmåga, du skapar och bibehåller goda relationer och du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har förmågan att behålla lugnet även vid pressade situationer och din motivation är stark även vid ifrågasättande eller förändrade förutsättningar. Du trivs i samverkan och ser möjligheter till ständiga förbättringar inom ditt verksamhetsområde.
Stor vikt läggs vid din förmåga att på ett positivt sätt driva, samarbeta och samverka brett inom företaget och gentemot samarbetspartners.
Du behärskar svenska och engelska på hög nivå i såväl tal som skrift. SKB är en del av Vattenfallkoncernen där engelska är koncernspråk.
Tjänsten kräver körkort då SKB är lokaliserad på tre orter – Solna, Östhammar och Oskarshamn.

Här kommer du att arbeta
Enheten för Inköp består av ett antal erfarna inköpare och ingår i avdelning Finans och Affärsstöd.
Vi arbetar på uppdrag av interna uppdragsgivare och ansvarar för alla kommersiella aktiviteter såsom framtagande av förfrågningsunderlag, utvärdering av anbud, leverantörsbedömning, förhandling, avtalstecknande och bevakning av leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren under genomförandet. SKB omfattas inte av lagen om offentlig upphandling.

Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information
För frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef är Susanne Sågström, 070 866 35 65.
För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Bölander, 073 431 12 60.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna, Östhammar eller Oskarshamn.

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 28 februari 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan!
Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Inköpare - Forsmark, Östhammar

Ansök    Sep 1    Vattenfall AB    Inköpare
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därfö... Visa mer
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/


Nu söker vi en inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp AB.


Om jobbet
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för BU Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).
I rollen som inköpare hanterar du och har ansvaret för framdriften i de upphandlingar du tilldelats, där upphandlingsvärdet varierar mycket, från några tusen kronor till flera tiotals miljoner kronor.
I rollen ingår att kontinuerligt hantera ett flertal upphandlingar med olika komplexitet. Det underlättar därför om du är van att ha många bollar i luften och har ett strukturerat arbetssätt.
Arbetet omfattar till stor del kommunikation och förhandlingar med externa leverantörer därför är det viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct.
Vi omfattas inte av regelverket för offentlig upphandling.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet. Du kommer företräda främst Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer. Dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna framför allt att ligga mot våra leverantörer.

Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet
Inom området inköp/Supply Chain
Av förhandling

Det är även meriterande om du har
Erfarenhet av arbete i SAP
Erfarenhet av kontraktsskrivning utifrån standardavtalDu har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
Vi söker dig som drivs och engageras av samverkan mellan interna beställande enheter och externa leverantörer. Du är kommunikativ och brinner för en kostnadseffektiv inköpsprocess.


Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Jim Härdin 0701720077
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Anders Olsson 0700786840
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Irene Odin, Ledarna – Sofie Edin, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.


Placeringsort: Forsmark


Välkommen med din ansökan senast den 22 september 2021
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Senior strategisk inköpare – Gimo

Ansök    Mar 22    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
Är du en erfaren strategisk inköpare med både affärssinne och en ödmjuk inställning? Vi håller på att bygga upp en ny organisation och söker nu en driven och samarbetsvillig kollega till vårt team – en person som vill vara med och forma våra arbetssätt framåt. Låter det som en utmaning för dig? Om jobbet Här arbetar du i en central roll, i nära samarbete med vår produktion. Du ansvarar för hela inköpskedjan, från att identifiera behov och ta fram försl... Visa mer
Är du en erfaren strategisk inköpare med både affärssinne och en ödmjuk inställning? Vi håller på att bygga upp en ny organisation och söker nu en driven och samarbetsvillig kollega till vårt team – en person som vill vara med och forma våra arbetssätt framåt. Låter det som en utmaning för dig?


Om jobbet
Här arbetar du i en central roll, i nära samarbete med vår produktion. Du ansvarar för hela inköpskedjan, från att identifiera behov och ta fram förslag, till att leda utvalda projekt med tvärfunktionella team. Detta innebär även att utveckla effektiva strategier inom den kategori du ansvarar för. Ett viktigt led i detta är att ta fram en hållbar leverantörsbas, både lokalt och globalt, där du hanterar alla investeringar och leverantörsavtal i enlighet med företagets riktlinjer – från första kontakt med nya leverantörer, till förhandling, implementering och uppföljning av kontrakt. Du övervakar lokala och globala marknader för att säkerställa att vi håller oss konkurrenskraftiga och ser till att alltid ha koll på nyckeltal och uppföljning inom din kategori.


Att bygga hållbara och långsiktiga relationer med olika intressenter och leverantörer är självklart en viktig del av ditt jobb. Du samarbetar även med andra inköpsenheter inom organisationen för att koordinera en effektiv kommunikation med gemensamma leverantörer.


Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet från strategiskt inköp i en global tillverkningsindustri. Du är en effektiv förhandlare som framgångsrikt leder både team och projekt, samtidigt som du hanterar intressenter och leverantörer med van hand. Då vi verkar både lokalt och globalt kommunicerar du väl på engelska och svenska – såväl muntligt som skriftligt.


Du trivs med att jobba i en varierad miljö där du ser till både detaljer och det stora hela, och du levererar resultat genom att arbeta strukturerat och metodiskt hela vägen till mål. Du motiverar både dig själv och andra genom ditt engagemang och ditt driv, styrkor som kommer väl till hands när du ska leda team och projekt med framgång. Du är trygg i dig själv och i din roll, vilket gör att du har en ödmjuk inställning och framgångsrikt kommunicerar med intressenter och leverantörer på alla nivåer.


Nyfiken på Sandvik Coromant i Gimo?
Gimo är en pärla i Östhammars kommun med lång kuststräcka, vacker skärgård, genuin landsbygd och pendlingsavstånd till Uppsala. På vår produktionsenhet i Gimo arbetar ca 1400 anställda med tillverkning av marknadsledande produkter inom skärande metallbearbetning. Utveckling finns i vårt DNA och vi är stolta över att skapa och dela med oss av banbrytande lösningar som formar framtidens tillverkning. Vi är också övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre omgivning för alla!


Sandvik Coromant blir grönare
Vår lokala site har blivit utsedd till ett så kallat ”lighthouse” av the World Economic Forum – här kan du läsa mer om vår gröna fabrik och våra framtidsmål. Lär känna oss ytterligare genom att kika på vår film på YouTube eller besök vår hemsida.


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-04-09. Läs mer om Sandvik Coromant och ansök via vår karriärsida (jobb-id: R0021149).

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Stefan Bäcklund, PU Director Tools, +46 (0)70 585 34 82

Fackliga kontaktpersoner
Roger Jansson, Unionen, +46 (0)173 844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, +46 (0)173 846 10
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84


För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.


Ansvarig rekryterare
Lisbeth Häggström


Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda och undanber oss därför vänligt men bestämt ytterligare kontakter.


Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 7 900 anställda och finns representerat i 150 länder. Visa mindre

Taktisk Inköpare

Ansök    Aug 2    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
Är du en erfaren taktisk inköpare med en positiv och resultatorienterad inställning? På skärtillverkningsfabriken i Gimo bygger vi upp en ny inköpsorganisation och letar därför efter en driven och kollaborativ kollega. Har du motivationen som krävs för att ta våra effektivitetsbesparingar till en ny nivå? Då kan det vara dig vi söker! Ditt jobb I den här rollen har du både taktiskt och operativt ansvar. I den taktiska delen implementerar du nya leveran... Visa mer
Är du en erfaren taktisk inköpare med en positiv och resultatorienterad inställning?
På skärtillverkningsfabriken i Gimo bygger vi upp en ny inköpsorganisation och letar därför efter en driven och kollaborativ kollega. Har du motivationen som krävs för att ta våra effektivitetsbesparingar till en ny nivå? Då kan det vara dig vi söker!
Ditt jobb
I den här rollen har du både taktiskt och operativt ansvar. I den taktiska delen implementerar du nya leverantörer, kapacitetsplanerar för våra befintliga samt medverkar i olika inköpsrelaterade initiativ som innebär uppgifter som till exempel att identifiera behov, förhandla offerter och medverka i strategiutveckling. Den operativa delen innebär att du säkerställer att vi har tillgänglighet av processmaterial och underhållskomponenter som är kritiska för produktionens kontinuitet. Du bygger upp relationer och arbetssätt som gör att vi på ett kostnads- och tidseffektivt sätt säkerställer tillgänglighet samt säkerställer relevant uppföljning och utifrån det tar tag i de actions som behövs.

Idag finns en strategisk inköpare på avdelningen och tillsammans har ni ett nära samarbete med produktionen och andra inköpsavdelningar på siten och globalt. Inköpsavdelningen är en del av Logistikfunktionen på skärfabriken som består av ett härligt och kompetent team om 30 medarbetare.
Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ett relevant område alternativt flera års arbetslivserfarenhet från inköp och leverantörshantering, gärna inom tillverkningsindustrin. Har du erfarenhet från SAP är det ett stort plus. Då tjänsten även innebär globala kontakter behöver du goda kunskaper i både engelska och svenska. Du är även skicklig inom Office 365 och van att arbeta digitalt.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av din förmåga att samarbeta, koordinera och ta ansvar för ditt ansvarsområde. Du är lyhörd, noggrann och resultatinriktad. För dig är det stimulerande att driva projekt från grunden och du samarbetar prestigelöst med kollegor, leverantörer och andra intressenter. Givetvis är du självgående och drivs av att söka efter bättre och mer effektiva vägar för lyckas nå uppsatta kostnadsmål. Du tycker att det är roligt med förhandling och att skapa relationer med leverantörer runt om i världen samtidigt som du finner tillfredställelse i det operativa arbetet. Och med samma entusiasm, ser du bara möjligheter i att axla en helt ny tjänst – med stor frihet att forma rollen utifrån dina egna preferenser.
Nyfiken på Sandvik Coromant i Gimo?
Gimo är en pärla i Östhammars kommun med lång kuststräcka, vacker skärgård, genuin landsbygd och pendlingsavstånd till Uppsala. På vår produktionsenhet i Gimo arbetar ca 1400 anställda med tillverkning av marknadsledande produkter inom skärande metallbearbetning. Utveckling finns i vårt DNA och vi är stolta över att skapa och dela med oss av banbrytande lösningar som formar framtidens tillverkning. Vi är också övertygad om att mångfald och inkludering leder till en bättre omgivning för alla!
Lär känna oss ytterligare genom att kika på vår film på YouTube eller besök vår hemsida.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22. Läs mer om Sandvik Coromant och ansök via vår karriärsida (jobb-id: R0028780).


Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Andreas Molin, rekryterande chef, 026-265 68 52
Fackliga kontaktpersoner
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Mattias Lindvall, Ledarna, 0173-842 02

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Jessica Hill Holm
Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda och undanber oss därför vänligt men bestämt ytterligare kontakter. Visa mindre

Inköpare till företag i Hallstavik

Ansök    Jun 10    Valueone AB    Inköpare
ValueOne söker en inköpare till ett företag i Hallstavik med erfarenhet av taktiskt inköp för ett tolv månader långt uppdrag med start i augusti 2021. Rollen ger möjlighet att arbeta på distans 3-4 dagar i veckan. Om rollen Uppdraget är en roll som taktisk inköpare där du kommer att ansvara för lokala förhandlingar av avtal inom indirekt material såsom service- och ramavtal. Utöver det består en del av tjänsten av att vara kommersiellt inköpsansvarig fö... Visa mer
ValueOne söker en inköpare till ett företag i Hallstavik med erfarenhet av taktiskt inköp för ett tolv månader långt uppdrag med start i augusti 2021. Rollen ger möjlighet att arbeta på distans 3-4 dagar i veckan.

Om rollen

Uppdraget är en roll som taktisk inköpare där du kommer att ansvara för lokala förhandlingar av avtal inom indirekt material såsom service- och ramavtal. Utöver det består en del av tjänsten av att vara kommersiellt inköpsansvarig för investeringsprojekt gällande bland annat utbyggnad och ombyggnad av en befintlig anläggning.  

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har erfarenhet av att skriva avtal och göra mindre upphandlingar. Viss kunskap om inköpsjuridik är också nödvändig. Rollen kräver att du har god kännedom om, och erfarenhet av arbete med SSG. Till den här rollen ser vi gärna dig som har en bakgrund som konsult och är driven, engagerad och hellre tar initiativ än väntar på att något ska hända. Uppdraget kan till stor del utföras på distans med närvaro hos vår kund i Hallstavik ca 1-2 dagar per vecka.

Ansökan  

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ?Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens. Visa mindre

Strategic Purchaser

Ansök    Mar 12    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
For Sandvik Coromant and our Inserts Production in Gimo, we’re now looking for a flexible, collaborative and forward-thinking Strategic Purchaser who wants to contribute to our business with new ideas, team spirit and great results. We offer you a broad and exciting role in a global setting, with a large network and many opportunities for advancement. Join us and create sourcing excellence! Sandvik Coromant is a market-leading manufacturer of products fo... Visa mer
For Sandvik Coromant and our Inserts Production in Gimo, we’re now looking for a flexible, collaborative and forward-thinking Strategic Purchaser who wants to contribute to our business with new ideas, team spirit and great results. We offer you a broad and exciting role in a global setting, with a large network and many opportunities for advancement. Join us and create sourcing excellence!

Sandvik Coromant is a market-leading manufacturer of products for metal cutting, and we employ over 1 400 brilliant minds. Development is in our DNA and we’re proud to create solutions that truly shape the future of manufacturing. Our facilities in Gimo is a great place to work, just a short stop from cities like Uppsala and Gävle, and the production site is a renowned high technology facility with major focus on sustainability. Although for this position, you could also be based at our production site in Västberga, Stockholm.

About the job
In this position, you lead and manage efficient sourcing strategies for Facility Management (FM), Maintenance Repair and Operations (MRO) as well as CAPEX, and you do this in close collaboration with our Category Manager. You take responsibility for the whole sourcing process – from RFQ and contract negotiations, to implementation and follow up. An important step in your work is developing an optimized supplier base, and you continually explore new possible suppliers and evaluate the performance of our current ones. You proactively identify opportunities for cost savings and engage stakeholders in this process, and you analyze savings and spending, perform cost and scenario studies and benchmark towards other industries. You also drive strategic purchasing decisions, support investments projects and manage supplier development and innovation in alignment with our vision and guidelines.

A key part of the job is of course to actively collaborate with your internal stakeholders within FM, MRO and CAPEX and understanding their needs, and you maintain excellent relationships with external suppliers. Other items on your agenda include driving standardization of purchasing best practices, processes, and procedures. To keep our momentum and stay ahead of competition, you’re always on the lookout for innovations and improvements that could develop our processes and ensure a higher performance.

About you
You have a relevant academic degree and preferably a master’s within Economics, Supply Chain, Engineering or similar - but equally important is your solid work experience from comparable roles within purchasing or supplier management. Experience from production environments, and from working with investments and acquisitions, is highly beneficial. You’re a skilled negotiator, who works both detailed and efficient to close deals, evaluate suppliers and find improvements, and you easily manage our many stakeholders. You’re comfortable with figures and with collecting, analyzing and interpreting data. You’re also an excellent user of the applications within Office 365, and knowledge of SAP or eGos is a plus. Since we’re a global business with local presence, you need good communication skills in both English and Swedish.

Being structured and detailed, combined with your business mind and a truly networking personality, are your keys to success in this role. You love a shifting environment where you get to develop, collaborate, drive change and setting our ways of working, and you’re both socially confident and communicative as you connect with others. By taking ownership for your projects and having a genuine desire to understand the needs of your stakeholders, you challenge us in finding the best and most valuable agreements for our business.

We honestly believe that our diversities lead to a successful business environment, and we’re looking forward to meeting you. Meanwhile, if you want to know more about Sandvik Coromant, we recommend a visit on our website, LinkedIn or Facebook page.

How to apply
Send your application no later than March 31, 2021. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0024670).

Contact information
For more information about this position, please contact:
Larysa Sherstylo, recruiting manager, +46 (0)173 840 41

Union contacts
Roger Jansson, Unionen, +46 (0)173 844 31
Henrik Eriksson, Akademikerföreningen, +46 (0)173 846 01
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84

To learn more about our recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.

Recruitment Specialist
Lisbeth Häggström

We have already decided on what advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. Visa mindre

Tactical Purchaser

Ansök    Mar 12    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
For Sandvik Coromant and our Inserts Production in Gimo, we’re now looking for a curious, organized and result-driven Tactical Purchaser who wants to contribute to our business with new ideas, team spirit and a doer’s attitude. We offer you a broad and exciting role in a global setting, with a large network and great opportunities to build your competence for a future career within sourcing. Sandvik Coromant in Gimo is a great place to work, just a short... Visa mer
For Sandvik Coromant and our Inserts Production in Gimo, we’re now looking for a curious, organized and result-driven Tactical Purchaser who wants to contribute to our business with new ideas, team spirit and a doer’s attitude. We offer you a broad and exciting role in a global setting, with a large network and great opportunities to build your competence for a future career within sourcing.


Sandvik Coromant in Gimo is a great place to work, just a short stop from cities like Uppsala, Stockholm and Gävle. Our production site is a renowned high technology facility with major focus on sustainability. We’re a market-leading manufacturer of products for metal cutting, and we employ over 1 400 brilliant minds. Development is in our DNA and we’re proud to create solutions that truly shape the future of manufacturing!


About the job
In this?position, you’re responsible for tactical purchasing within the fields of Facility Management (FM) and Maintenance Repair and Operations (MRO). You support implementation of our strategies and sourcing plans to make sure we have the materials we need, at the right price and the right time. You execute spot-buy purchases and perform cost analyses and benchmarks for individual cases. This is partly done by establishing an optimized and well-grounded supplier base, and you continually explore new possible suppliers and evaluate the performance of our current ones.


In your daily work, you manage RFIs and RFQs, as well as negotiate and close deals, contracts and agreements. An important part of your job is of course to actively collaborate with your internal stakeholders within FM and MRO to understand their needs. You also create excellent relationships with external suppliers, and you’re always on the lookout for innovations and improvements that could develop our processes and ensure a higher performance. On top of this, you make sure that we perform our tactical sourcing activities in alignment with both internal and external frameworks and guidelines.


About you
We believe that you have a relevant degree – most likely within Economics, Supply Chain or Engineering - but more important is a couple of years’ working experience from comparable roles within purchasing or supplier management. You’re a skilled negotiator, who works both detailed and efficient to close deals, evaluate suppliers and find improvements, and you easily manage our many stakeholders. You’re also an excellent user of the applications within Office 365, and knowledge of SAP or eGos is a plus. Since we’re a global business with local presence, you need good communication skills in both English and Swedish.


As a person, you’re analytical, involved and driven - you like a busy schedule and handle your everyday assignments with flexibility and a business-oriented mind. Collaboration, knowledge sharing and supporting your team are important to you, and you establish open and trusting relations by using your social and communicative abilities. You truly enjoy taking part in new initiatives and development projects, and you’re also a finalizer who keeps focused until you reach results.


We honestly believe that our diversities lead to a successful business environment, and we’re looking forward to meeting you. Meanwhile, if you want to know more about Sandvik Coromant, we recommend a visit on our website, LinkedIn or Facebook page.


How to apply
Send your application no later than March 31, 2021. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0024664).


Contact information
For more information about this position, please contact:
Larysa Sherstylo, recruiting manager, +46 (0)173 840 41


Union contacts
Roger Jansson, Unionen, +46 (0)173 844 31
Henrik Eriksson, Akademikerföreningen, +46 (0)173 846 01
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84


To learn more about our recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.


Recruitment Specialist
Lisbeth Häggström


We have already decided on what advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. Visa mindre

Operativ inköpare

Ansök    Nov 30    Jaco Fabriks AB    Inköpare
Jaco Fabriks AB i Hargshamn utvecklar, konstruerar och tillverkar i nära samarbete med kunder, nyckelfärdiga produkter inom området elkraftdistribution samt signal och telekommunikation. Vi är idag ca 60 anställda med en omsättning på ca 100 MSEK. Hargshamn är beläget ca 17 km söder om Östhammar och endast ca 50 min med bil från både Uppsala och Norrtälje. Operativ inköpare på Jaco Är du intresserad av att arbeta med operativt inköp? Gillar du ordning och ... Visa mer
Jaco Fabriks AB i Hargshamn utvecklar, konstruerar och tillverkar i nära samarbete med kunder, nyckelfärdiga produkter inom området elkraftdistribution samt signal och telekommunikation. Vi är idag ca 60 anställda med en omsättning på ca 100 MSEK. Hargshamn är beläget ca 17 km söder om Östhammar och endast ca 50 min med bil från både Uppsala och Norrtälje.
Operativ inköpare på Jaco
Är du intresserad av att arbeta med operativt inköp? Gillar du ordning och reda, frihet under ansvar och en vardag med fart och fläkt? Nu söker vi en ny operativ inköpare till vårt engagerade och serviceinriktade inköpsteam. Kanske är det dig vi söker?
Arbetsuppgifter
Som inköpare hos Jaco får du en viktig roll i att säkerställa en välfungerande materialförsörjning till vår produktion. I samarbete med resten av inköpsteamet, projektledare och lagerpersonal ser du till att produktionen förses med förbrukningsmateriel och insatsvaror till kundspecifika projekt. I din roll som inköpare ansvarar du för att inköpen sker till rätt kostnad, uppfyller kvalitetskrav och levereras i enlighet med produktionsplanering.
Utbildning och kvalifikationer
Vi ställer krav på att du har minst en gymnasieutbildning, gärna kompletterad med ett par års erfarenhet av inköpsarbete. Vår produktion har inriktning mot tillverkning och montering inom el och mekanik. Har du ett intresse för dessa områden är det meriterande för tjänsten men det är inget krav. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet och ansvarskänsla. Social kompetens är viktigt för att kunna utveckla och behålla goda affärsrelationer med leverantörer. Vi arbetar med nationella såväl som internationella kunder och leverantörer. Goda kunskaper i svenska och engelska är nödvändigt eftersom tjänsten ställer krav på god kommunikationsförmåga. Erfarenhet av att arbeta i Excel, Word och affärssystemet Monitor är meriterande.
Vi erbjuder
Jaco erbjuder ett spännande jobb i ett naturskönt område ca 100 m från havet i ett företag som anser att hög trivsel för personalen är grunden för personlig prestation. Hos oss har du stor möjlighet att göra skillnad och du blir viktig för företagets fortsatta framgång.
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning. Placeringsorten är Hargshamn.
Ansökan och kontaktperson
Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi arbetar med ett löpande urval.
Kontaktperson för frågor är: [email protected] eller 0173-88713
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Operativ inköpare

Ansök    Dec 4    Sandvik Coromant AB - Gimo    Inköpare
Är du en driven och analytisk lagspelare som vill vara med att påverka både vår verksamhet och din egen framtid? Då har vi en perfekt utmaning för dig!   Till vår inköpsavdelning på Sandvik Coromant i Gimo söker vi nu en operativ inköpare. På vår produktionsenhet arbetar ca 1 400 anställda med tillverkning av marknadsledande produkter inom skärande metallbearbetning. Utveckling finns i vårt DNA och vi är stolta över våra banbrytande lösningar som formar fr... Visa mer
Är du en driven och analytisk lagspelare som vill vara med att påverka både vår verksamhet och din egen framtid? Då har vi en perfekt utmaning för dig!  
Till vår inköpsavdelning på Sandvik Coromant i Gimo söker vi nu en operativ inköpare. På vår produktionsenhet arbetar ca 1 400 anställda med tillverkning av marknadsledande produkter inom skärande metallbearbetning. Utveckling finns i vårt DNA och vi är stolta över våra banbrytande lösningar som formar framtidens tillverkning. Hos oss får du vara en del av ett team med kompetenta kollegor där du får stora chanser till utveckling – både personlig och professionell.
Arbetsuppgifter
Som operativ inköpare arbetar du med att köpa in varor och tjänster från leverantörer. Du agerar som vårt interna inköpsstöd genom att identifiera, analysera och föreslå lönsamma aktiviteter och du ser till att vi följer våra ramar för budget, kvalitet och tid. I ditt arbete ingår det också att godkänna och utvärdera nya leverantörer samt att administrera, registrera och följa upp ordererkännanden. Du hanterar avvikande information, löser eventuella problem som uppstår och strävar alltid efter att vi nyttjar och följer globala, regionala och lokala avtal för att säkerställa en lönsam framtid.  
Placeringsort är Gimo med möjlighet till delvis placering i Sandviken efter upplärning.
Din profil
Din personlighet är nyckeln till vår gemensamma framgång, du är framåt och social vilket leder till att du enkelt knyter an till andra. Med din förmåga att se lösningar ger du oss verktygen vi behöver för att förbättra vår verksamhet och du tar gärna egna initiativ. Du är väldigt självgående samtidigt som du ser värdet i att dela kunskap med andra och du ställer alltid upp för dina kollegor. Du har goda kunskaper i SAP och Office 365 medan kunskaper i eGOS är meriterande. Vi tillhör en global organisation vilket betyder att du tar dig fram obehindrat på både svenska och engelska.   
På Sandvik Coromant är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder och vi ser fram emot att träffa dig! Är du nyfiken på oss rekommenderar vi ett besök på vår hemsida eller YouTube-kanal. 
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-01-03. Läs mer om Sandvik Group och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0015216.
Kontaktinformation 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Tomas Eriksson, rekryterande chef, 026-269 538
Fackliga kontaktpersoner:
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Henrik Eriksson, Akademikerföreningen, 0173-846 01
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Lisbeth Häggström
Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda och undanber oss därför vänligt men bestämt ytterligare kontakter.
Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder. Visa mindre

Inköpare / Produktionsberedare

Ansök    Jun 7    Öregrund Marine Service AB    Inköpare
Öregrund Marine Service ABOrg.nr 556887-2906ArbetsbeskrivningVi söker en inköpare till Öregrund Marine Service. Huvudfokus ligger på inköp till vår nybåtsproduktion men du kommer även att arbeta med inköp till vår eftermarknadsverksamhet. Dina arbetsuppgifter innefattar inköp, leverantörsrelationer, att projektföra verifikationer, logistik, intrastathantering, inventering och uppföljning av projektredovisning. Du kommer att jobba med produktionsplanering o... Visa mer
Öregrund Marine Service ABOrg.nr 556887-2906ArbetsbeskrivningVi söker en inköpare till Öregrund Marine Service. Huvudfokus ligger på inköp till vår nybåtsproduktion men du kommer även att arbeta med inköp till vår eftermarknadsverksamhet. Dina arbetsuppgifter innefattar inköp, leverantörsrelationer, att projektföra verifikationer, logistik, intrastathantering, inventering och uppföljning av projektredovisning. Du kommer att jobba med produktionsplanering och i nära samråd med vår produktionschef för att säkerställa att timing av leveranser fungerar så att produktionen löper smidigt. Du kommer att arbeta i ett litet och väl inarbetat team vilket ställer krav på ödmjukhet och vilja att hugga i där det behövs. Vi tror att du är en ”doer” med förkärlek för struktur och effektivitet. KompetenskravMinst 3 års erfarenhet alternativt utbildning inom yrket eller liknande arbete krävs för rollen. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av inköp och leverantörsreskontra i Visma, talar och skriver engelska samt har gott ordningssinne. Vårt erbjudandeVi erbjuder en plats i ett erfaret team av som tillverkar marknadsledande aluminiumbåtar på anrika Öregrundsvarvet. Stor potential att utvecklas under handledning av erfarna kollegor. Område: Öregrund, ÖsthammarTyp av anställning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning. Kollektivavtal finns.Sista ansökningsdag        2019-07-10Om företagetViggo Boats tillverkas av Öregrund Marine Service AB som har ett trettiotal anställda och är verksamt på Öregrundsvarvet i Öregrund. Hos oss jobbar medarbetare av flera olika nationaliteter i åldrar från 22-65, vi tror att mångfald berikar och välkomnar självklart också kvinnliga sökande. Vi bygger exklusiva motorbåtar i aluminium av märket Viggo. Efterfrågan på våra båtar är mycket god och vi behöver stärka vårt team inför framtiden. Vår ambition är att skapa marknadens bästa aluminiumbåtar och dom som beställer en båt av oss är passionerade båtmänniskor med mycket höga krav. Vi som arbetar här brinner för produkten vi skapar och vill gärna jobba med drivna och entusiastiska kollegor som delar vår ambition. Vi ställer höga krav på att du ska kunna ta eget ansvar vilket också ger frihet och flexibilitet under arbetsdagen. Har du frågor eller vill lämna in en ansökan kontaktar du: erik.wickgren(a)viggoboats.se eller ringer 0173-16812 Visa mindre

Strategic Purchasers

Ansök    Nov 11    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
Are you a skilled Strategic Purchaser who combines strategy with a commercial outlook? Someone who’s ready to join us in setting the scene in this area as we’re building something new? Then we have the perfect opportunity for you! For a new set up in Gimo, we’re now hiring two collaborative sourcing professionals. Gimo is a great place to work, just a short stop from cities like Uppsala, Stockholm and Gävle. Our production site is a renowned high technolog... Visa mer
Are you a skilled Strategic Purchaser who combines strategy with a commercial outlook? Someone who’s ready to join us in setting the scene in this area as we’re building something new? Then we have the perfect opportunity for you! For a new set up in Gimo, we’re now hiring two collaborative sourcing professionals.
Gimo is a great place to work, just a short stop from cities like Uppsala, Stockholm and Gävle. Our production site is a renowned high technology facility with major focus on sustainability. We’re also a market-leading manufacturer of products for metal cutting, and we employ over 1 400 brilliant minds. Development is in our DNA and we’re proud to create solutions that truly shape the future of manufacturing!
About the job
In this?central?position, you act in close alliance with our production; identifying, preparing, proposing, managing and leading selected sourcing projects that involves cross-functional teams, and you develop efficient strategies for the category within your area of responsibility. A vital step in this is developing a strategic and sustainable supplier base, both locally and globally. To achieve this, you handle strategic purchasing decisions, major investments and supplier agreements in alignment with our corporate guidelines. You take responsibility for the entire process – from initiating contact with new suppliers, to negotiating, implementing and following up on contracts. Monitoring local and global supply markets, interpreting market intelligence and developing supplier profiles for strategic and approved suppliers are other parts of your mission. Measuring and following-up on performance with your designated category is also an important key.
To make sure we stay on top of our games, you build and maintain relationships with both key stakeholders and suppliers, and you cooperate with other BAs’ and Divisions’ purchasing organizations to coordinate and enable effective communication with common suppliers.
About you
We expect you to be someone with a proven background in strategic purchasing in an international manufacturing industry, and also with a couple of years’ commercial experience. You’re a skilled negotiator who’s known to effectively lead teams and projects towards success, and you’re a star when it comes to stakeholder management. As we’re a global player with local attachment, you need to communicate fluently in English, both verbally and in writing, and it’s also important that you understand and make yourself understood in Swedish. A relevant university degree may come handy, though it’s your experience, skills and character that really matters.
You enjoy working in a wide-ranging setting where you cover the details as well as the bigger picture, and with a structured end-to-end perspective, you deliver results. You have a high level of self-motivation and know what it takes to lead a team – and a category – towards success. You’re driven, outgoing and negotiate agreements with a confident, yet humble, approach and easily communicate with stakeholders at all levels - from shop floor to top management.
We honestly believe that our diversities lead to a successful business environment, and we’re looking forward to meeting you. Meanwhile, if you want to know more about Sandvik Coromant, we recommend a visit on our website, LinkedIn or Facebook page.
How to apply
Send your application no later than November 29, 2020. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0021149).
Contact information
For more information about this position, please contact:
Johan Norén, Manager Production Support, +46 (0)173 850 36
Union contacts
Roger Jansson, Unionen, +46 (0)173 844 31
Henrik Eriksson, Akademikerföreningen, +46 (0)173 846 01
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84
To learn more about our recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.
Recruitment Specialist
André Söderholm
We have already decided on what advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. Visa mindre