Lediga jobb som Inköpare i Östhammar

Se lediga jobb som Inköpare i Östhammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Östhammar som finns hos arbetsgivaren.

Inköpare / Senior inköpare – Forsmarks Kraftgrupp

Ansök    Feb 10    Vattenfall AB    Inköpare
Jobbeskrivning Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, och... Visa mer
Jobbeskrivning
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en inköpare eller senior inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp AB
Om jobbet
För att du ska komma in i rollen på bästa sätt tillämpar vi mentor-/adeptskap, där du lär dig verksamheten under handledning av en erfaren kollega. I Forsmark finns olika karriärmöjligheter, där karriärstegen inom inköp är; inköpare – kvalificerad inköpare – senior inköpare.
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för Business Unit Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).
Som inköpare hos oss kan du både vara involverad i att upphandla och avropa material och tjänster, men också att genomföra upphandlingar för enskilda mindre omfattningar såväl som för stora investeringsprojekt. Upphandlingsvärdet kan variera stort, från några tusen kronor till hundratals miljoner kronor. I upphandlingar driver du hela processen, från start till mål vilket innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer i nära samarbete med den interna uppdragsgivaren. Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för upphandlingsstrategier inom ditt område. I rollen ingår att kontinuerligt hantera ett flertal upphandlingar med olika komplexitet, det underlättar om du är van att ha många bollar i luften och har ett strukturerat arbetssätt. Vi omfattas inte av regelverket för offentlig upphandling.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet, i dagsläget består enheten av ca 35 medarbetare jämnt fördelade mellan Forsmark och Ringhals i en jämn mix av kvinnor och män. Du kommer att företräda främst Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer, dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna främst att ligga mot våra leverantörer. I arbetet ingår resor, dels vid möten med leverantörer, dels mellan Vattenfalls siter Forsmark och Ringhals.


Kravspecifikation
Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet
Av inköp/upphandling
Av förhandling
Av att skriva kommersiella avtal

Det är meriterande om du har
Erfarenhet från både material- och entreprenadupphandlingar
Erfarenhet av arbete i SAP
Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Arbetet omfattar till stor del kommunikation och förhandlingar med externa leverantörer vilket innebär att det är viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct. Du drivs och engageras av att bygga och underhålla relationer med interna beställande enheter och externa leverantörer. Du är självgående, strukturerad och brinner för en kostnadseffektiv inköpsprocess.
Vi erbjuder dig
Ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av komplexa arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Vi arbetar också ständigt med kunskapsåterföring. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper.


Ytterligare information
Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Ronnie Andersson tfn 070-655 03 47
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger tfn 070 194 56 64
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Rolf Olsson, Ledarna – Philip Carendi, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
Placeringsort: Forsmark
Välkommen med din ansökan senast den 15 mars, 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen Visa mindre

Strategisk inköpare

Ansök    Mar 8    Vattenfall AB    Inköpare
Företagsbeskrivning Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget. SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även k... Visa mer
Företagsbeskrivning
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en drivande och engagerad strategisk inköpare.
Här kommer du att arbeta
Du kommer att arbeta i enheten för Inköp som består av ett antal erfarna inköpare som är placerade i Solna, Östhammar och Oskarshamn. Enheten ingår i avdelningen Finans och Affärsstöd, men jobbar brett med hela organisationen.
Vad du kommer att göra
Som strategisk inköpare ansvarar du för upphandlingar som styrs av verksamhetens behov, vilket innefattas av alltifrån mindre uppdrag till större projekt, men det kan även vara upprättande av ramavtal och contract management gällande framförallt olika typer av tjänster som avropas av verksamheten.
Du driver hela upphandlingsprocessen, från start till mål. Det innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer.
Du är i din roll ett stöd till projekt och verksamheten i kommersiella frågor och hjälper även till i dialog med leverantör för att lösa uppkomna problem och hitta optimala lösningar vid förändrade förutsättningar.
Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för inköpsstrategier inom ditt område. Du kommer arbeta i vårt affärssystem SAP.
Vi har ett nära samarbete med våra ägare, Vattenfall, och samarbetar inom olika områden, bland annat hållbarhet.


Kravspecifikation
Din bakgrund
Erfarenhet av att leda entreprenadupphandlingar enligt AB/ABT och upphandlingar enligt NL/NLM.
Vana vid att arbeta i projektform.
Goda kunskaper inom affärsjuridik och kontraktsskrivning.
Högskoleutbildning inom inköp och/eller ekonomi eller motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet.
Erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor i upphandlingar

Erfarenhet av SAP, kunskap om leverantörsbasen inom industri-, bygg-, och gruvindustrin samt kärnteknisk erfarenhet är meriterande
Som person är du driven, flexibel och noggrann. Du har en utpräglad samarbetsförmåga, du skapar och bibehåller goda relationer och du kommunicerar på ett tydligt och affärsmässigt sätt. Du är van att jobba efter deadlines och planerar ditt arbete efter dessa. Du trivs med att samarbeta med andra och ser möjligheter till ständiga förbättringar inom verksamhetsområdet.
Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Tjänsten kräver körkort, då resor kan förekomma till SKB:s kontor i Solna och Oskarshamn.


Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Jennie Khullar, 076-115 19 07
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Anders Nielsen 070-078 68 40
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15
Placeringsort: Östhammar
Hos oss har du möjlighet till visst distansarbete som bestäms utifrån de riktlinjer vi har och i samråd med din chef
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med din ansökan senast den 28 mars 2023. Urval sker efter sista ansökningsdag.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Inköpare – Forsmarks Kraftgrupp

Ansök    Nov 2    Vattenfall AB    Inköpare
Jobbeskrivning Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, o... Visa mer
Jobbeskrivning


Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp AB


Om jobbet
För att du ska komma in i rollen på bästa sätt tillämpar vi mentor-/adeptskap, där du lär dig verksamheten under handledning av en erfaren kollega. I Forsmark finns olika karriärmöjligheter, där karriärstegen inom inköp är inköpare – kvalificerad inköpare – senior inköpare.
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för Business Unit Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).
Som inköpare hos oss kan du både vara involverad i att upphandla och avropa material och tjänster, men också att genomföra upphandlingar för enskilda mindre omfattningar såväl som för stora investeringsprojekt. Upphandlingsvärdet kan variera stort, från några tusen kronor till hundratals miljoner kronor. I upphandlingar driver du hela processen, från start till mål vilket innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer i nära samarbete med den interna uppdragsgivaren. Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för upphandlingsstrategier inom ditt område. I rollen ingår att kontinuerligt hantera ett flertal upphandlingar med olika komplexitet, det underlättar om du är van att ha många bollar i luften och har ett strukturerat arbetssätt. Vi omfattas inte av regelverket för offentlig upphandling.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet, i dagsläget består enheten av ca 35 medarbetare jämnt fördelade mellan Forsmark och Ringhals i en jämn mix av kvinnor och män. Du kommer att företräda främst Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer, dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna främst att ligga mot våra leverantörer. I arbetet ingår resor, dels vid möten med leverantörer, dels mellan Vattenfalls siter Forsmark och Ringhals.
Kravspecifikation


Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet
Av inköp/upphandling
Av förhandling
Av att skriva kommersiella avtal

Det är meriterande om du har
Erfarenhet från både material- och entreprenadupphandlingar
Erfarenhet av arbete i SAP
Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Arbetet omfattar till stor del kommunikation och förhandlingar med externa leverantörer vilket innebär att det är viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct. Du drivs och engageras av att bygga och underhålla relationer med interna beställande enheter och externa leverantörer. Du är självgående, strukturerad och brinner för en kostnadseffektiv inköpsprocess.
Vi erbjuder dig
Ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av komplexa arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Vi arbetar också ständigt med kunskapsåterföring. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper.
Ytterligare information


Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Ronnie Andersson tfn 070-655 03 47
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger tfn 070 194 56 64
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Rolf Olsson, Ledarna – Philip Carendi, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
Placeringsort: Forsmark
Välkommen med din ansökan senast den 21 november, 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen Visa mindre

Inköpare

Ansök    Aug 24    Valueone AB    Inköpare
ValueOne söker en inköpare med kompetens inom operativt inköp och viss erfarenhet av taktiskt inköp till ett längre konsultuppdrag hos vår kund i östra Uppland. Uppdraget ska tillsättas i oktober. Efter avslutat uppdrag finns möjlighet till tillsvidareanställning hos kunden. Om rollen I rollen som inköpare ansvarar du för operativt inköp och planering för dina tilldelade artiklar. Du ansvarar även för leverantörsutveckling samt för kostnadsutveckling f... Visa mer
ValueOne söker en inköpare med kompetens inom operativt inköp och viss erfarenhet av taktiskt inköp till ett längre konsultuppdrag hos vår kund i östra Uppland. Uppdraget ska tillsättas i oktober. Efter avslutat uppdrag finns möjlighet till tillsvidareanställning hos kunden.

Om rollen

I rollen som inköpare ansvarar du för operativt inköp och planering för dina tilldelade artiklar. Du ansvarar även för leverantörsutveckling samt för kostnadsutveckling för dina tilldelade leverantörer/artiklar. I rollen ingår även löpande kommersiella förhandlingar såsom prisuppdateringar och reklamationsärenden med mera.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Genomföra operativa inköp, materialplanering och beställningar.
Utveckla samarbete med tilldelade leverantörer. 
Kontinuerligt arbeta med leverantörsuppföljning, leverantörsprestanda och nya leverantörer.
Till viss del förhandla och uppdatera kontrakt för tilldelade kategorier.
Hantering av reklamationer och andra operativa avvikelser.
Uppföljning av kvalitet och kostnad på levererat material.
Föreslå alternativa lösningar för materialanskaffning.
Delta i förbättringsprojekt/aktiviteter.

Erfarenhet och kompetens

För att du ska bli aktuell för uppdraget krävs att du har goda kunskaper av operativt inköp samt erfarenhet av taktiskt inköp, gärna med bakgrund från tillverkande Industri. Högskoleutbildning inom ekonomi, industriell ekonomi, teknik eller liknande är meriterande men inte ett krav. Du bör också ha erfarenhet av att arbeta med operativt inköp i ett modernt ERP-system.

Vi ser det som en fördel om du har god kommersiell förståelse och tekniskt intresse samt god analytisk förmåga. Du har lätt för att ta initiativ och fatta beslut och är som person självgående med god ledarskapsförmåga. Rollen kräver att du talar och skriver svenska och engelska flytande. 

Ansökan  

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ?Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens. Visa mindre

Kvalificerad inköpare – Forsmarks Kraftgrupp

Ansök    Aug 23    Vattenfall AB    Inköpare
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför... Visa mer
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/


Nu söker vi en Kvalificerad inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp AB.


Om jobbet
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för BU Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).
I rollen som Kvalificerad inköpare kommer du att ansvara för upphandlingar för enskilda mindre omfattningar såväl som för investeringsprojekt. Upphandlingsvärdet varierar mycket, från några tusen kronor till hundratals miljoner kronor. Du driver hela upphandlingsprocessen, från start till mål vilket innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer i nära samarbete med den interna uppdragsgivaren. Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för upphandlingsstrategier inom ditt område.
I rollen ingår att kontinuerligt hantera ett flertal upphandlingar med olika komplexitet, det underlättar om du är van att ha många bollar i luften och har ett strukturerat arbetssätt. Vi omfattas inte av regelverket för offentlig upphandling.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet, i dagsläget består enheten av ca 35 medarbetare jämt fördelade mellan Forsmark och Ringhals i en jämn mix av kvinnor och män. Du kommer företräda främst Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer, dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna främst att ligga mot våra leverantörer. I arbetet ingår resor, dels vid möten med leverantörer, dels mellan Vattenfalls siter Forsmark och Ringhals.


Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet
Av inköp/upphandling
Av förhandling
Av att skriva kommersiella avtalDet är meriterande om du har
Erfarenhet från både material- och entreprenadupphandlingar
Erfarenhet av arbete i SAP
Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.Vi erbjuder dig
Ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av komplexa arbetsuppgifter och god kompetensutveckling. Vi arbetar också ständigt med kunskapsåterföring. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper.


Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Anna Karlsson tfn 072-554 13 22
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger tfn 070 194 56 64
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Irene Odin, Ledarna – Philip Carendi, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.


Placeringsort: Forsmark


Välkommen med din ansökan senast den 11 september 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Projektinköpare-Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Apr 12    Vattenfall AB    Inköpare
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar. Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt? Nu söker vi en strategisk inköpare med fokus på projektinköp. ... Visa mer
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en strategisk inköpare med fokus på projektinköp.


Vad du kommer att göra
Som strategisk inköpare ansvarar du för alla förekommande upphandlingar med tyngdpunkt på entreprenadupphandlingar. Du driver hela upphandlingsprocessen, från start till mål. Det innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer.
Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för inköpsstrategier inom ditt område.


Vem är du?
Du har:
• gedigen erfarenhet av att leda entreprenadupphandlingar enligt AB/ABT
• stor vana vid att arbeta i projektform
• kunskaper om leverantörsbasen inom industri-, bygg-, och gruvindustri
• goda kunskaper inom affärsjuridik och kontraktsskrivning
• högskoleutbildning inom inköp och/eller ekonomi eller motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet
Som person är du driven, initiativtagande och kvalitetsmedveten. Du har en utpräglad samarbetsförmåga, du skapar och bibehåller goda relationer och du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har förmågan att behålla lugnet även vid pressade situationer och din motivation är stark även vid ifrågasättande eller förändrade förutsättningar. Du trivs i samverkan och ser möjligheter till ständiga förbättringar inom ditt verksamhetsområde.
Stor vikt läggs vid din förmåga att på ett positivt sätt driva, samarbeta och samverka brett inom företaget och gentemot samarbetspartners.
Du behärskar svenska och engelska på hög nivå i såväl tal som skrift. SKB är en del av Vattenfallkoncernen där engelska är koncernspråk.
Tjänsten kräver körkort då SKB är lokaliserad på tre orter – Solna, Östhammar och Oskarshamn.


Här kommer du att arbeta
Enheten för Inköp består av ett antal erfarna inköpare och ingår i avdelning Finans och Affärsstöd.
Vi arbetar på uppdrag av interna uppdragsgivare och ansvarar för alla kommersiella aktiviteter såsom framtagande av förfrågningsunderlag, utvärdering av anbud, leverantörsbedömning, förhandling, avtalstecknande och bevakning av leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren under genomförandet. SKB omfattas inte av lagen om offentlig upphandling.


Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


Ytterligare information
För frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef är Susanne Sågström, 070 866 35 65.
För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Bölander, 073 431 12 60.
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.


Placeringsort: Solna, Östhammar eller Oskarshamn.


Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 30 april 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan!
Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Projektinköpare - Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Feb 9    Vattenfall AB    Inköpare
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar. För oss handlar ledarskap om a... Visa mer
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
För oss handlar ledarskap om att nå mål genom sina medarbetare. Din uppgift som ledare är att samla kraften så att den blir större än summan av enskildheterna. Arbetet ställer höga krav på att koppla ihop människor, accelerera lärandet och att driva innovation.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi två strategiska inköpare med fokus på projektinköp.

Vad du kommer att göra
Som strategisk inköpare ansvarar du för alla förekommande upphandlingar med tyngdpunkt på entreprenadupphandlingar. Du driver hela upphandlingsprocessen, från start till mål. Det innefattar analys av leverantörsmarknaden, val av upphandlingsform, förfrågningsunderlag samt förhandling med och utvärdering av leverantörer.
Du bevakar leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren, hanterar kontraktsändringar samt meningsskiljaktigheter vid kontraktstolkningar. Du medverkar till att upphandlingsprocessen utvecklas och ansvarar för inköpsstrategier inom ditt område.

Vem är du?
Du har:
• gedigen erfarenhet av att leda entreprenadupphandlingar enligt AB/ABT
• stor vana vid att arbeta i projektform
• kunskaper om leverantörsbasen inom industri-, bygg-, och gruvindustri
• goda kunskaper inom affärsjuridik och kontraktsskrivning
• högskoleutbildning inom inköp och/eller ekonomi eller motsvarande kunskaper genom relevant arbetslivserfarenhet
Som person är du driven, initiativtagande och kvalitetsmedveten. Du har en utpräglad samarbetsförmåga, du skapar och bibehåller goda relationer och du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har förmågan att behålla lugnet även vid pressade situationer och din motivation är stark även vid ifrågasättande eller förändrade förutsättningar. Du trivs i samverkan och ser möjligheter till ständiga förbättringar inom ditt verksamhetsområde.
Stor vikt läggs vid din förmåga att på ett positivt sätt driva, samarbeta och samverka brett inom företaget och gentemot samarbetspartners.
Du behärskar svenska och engelska på hög nivå i såväl tal som skrift. SKB är en del av Vattenfallkoncernen där engelska är koncernspråk.
Tjänsten kräver körkort då SKB är lokaliserad på tre orter – Solna, Östhammar och Oskarshamn.

Här kommer du att arbeta
Enheten för Inköp består av ett antal erfarna inköpare och ingår i avdelning Finans och Affärsstöd.
Vi arbetar på uppdrag av interna uppdragsgivare och ansvarar för alla kommersiella aktiviteter såsom framtagande av förfrågningsunderlag, utvärdering av anbud, leverantörsbedömning, förhandling, avtalstecknande och bevakning av leverantörens uppfyllande av avtalsvillkoren under genomförandet. SKB omfattas inte av lagen om offentlig upphandling.

Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information
För frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef är Susanne Sågström, 070 866 35 65.
För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Bölander, 073 431 12 60.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna, Östhammar eller Oskarshamn.

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 28 februari 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan!
Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Leverantörsbedömare med flexibel ortsplacering

Ansök    Feb 18    Vattenfall AB    Inköpare
Är du en erfaren leverantörsbedömare som vill vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, och ar... Visa mer
Är du en erfaren leverantörsbedömare som vill vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för BU Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).,
Tillsammans ansvarar inköpsenheten för leveranser till investeringsprojekt, material, tjänster och service. Inköpsenheten hanterar en stor inköpsvolym årligen och har idag ca 30 medarbetare.


Ditt ansvar som leverantörsbedömare innefattar
Ansvar för leverantörauditering och leverantörsgodkännande av de leverantörer som levererar produkter, material och tjänster till kärnteknisk verksamhet
Utveckla och förstärka leverantörsbedömningsprocessen
Utföra leverantörsrevisioner fysiskt på plats och digitalt hos leverantören som ska revideras enligt instruktioner
Leda auditteamet i vilka flera deltagare kan ingå
Planera för de revisioner som ska utföras under året
Skriva auditrapporter inkl korrektiva åtgärder hos leverantörern
Rekommendera vilka leverantörer som får ett godkännande som leverantör
Resor såväl som utanför Sverige är periodvis omfattandeSom erfaren leverantörsbedömare behöver du följande kvalifikationer
Vi söker dig som har bred erfarenhet av leverantörer som levererar såväl komplexa tekniska produkter och utrustning, liksom service och entreprenöriellt arbete, t ex ha från läkemedelsindustrin. Du ska också ha något års erfarenhet av QA arbete. Till detta har du:
Högskoleingenjörsutbildning alternativt gymnasiekompetens inom teknik eller naturvetenskap i kombination med relevant arbetslivserfarenhet.
Goda kunskaper i svenska i både i tal och skrift samt behärska engelska i tal och skrift mycket väl. Har du ytterligare språk är det meriterande
Körkort B – resor förekommer i större omfattning
Meriterande om du har en grundläggande utbildning inom revision och ledningssystem.Uppgifterna kräver att du kan driva ditt arbete självständigt och med hög integritet representerar Forsmark och förmedlar Forsmarks krav till leverantören. Du ska vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten då uppdraget som leverantörsbedömare innebär omfattande arbete att granska kvalitetsdokument från leverantörer för att säkerställa att dessa lever upp till kärnkraftens krav. Du uppskattar att arbeta med stort kontaktnät och många externa relationer. Arbetet omfattar till stor del kommunikation med externa leverantörer därför är det viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där teknik och säkerhet står i centrum. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling.


Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark


Placeringsort
Flexibel ortsplacering med närhet till Forsmark eller Ringhals. Ange önskad placeringsort i din ansökan


Övrig information
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jim Härdin, 070- 172 00 77 . För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Summer Lovlinger, 070-194 56 64.
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Irene Odin, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.


Välkommen med din ansökan senast den 10 mars, 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Inköpare - Forsmark, Östhammar

Ansök    Sep 1    Vattenfall AB    Inköpare
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därfö... Visa mer
Är du en driven inköpare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/


Nu söker vi en inköpare till inköpsgruppen på Forsmarks Kraftgrupp AB.


Om jobbet
Inköpsgruppen på Forsmark ingår i inköpsenheten som är en del av de gemensamma staberna för BU Nuclear (Forsmarks- och Ringhals kärnkraftverk).
I rollen som inköpare hanterar du och har ansvaret för framdriften i de upphandlingar du tilldelats, där upphandlingsvärdet varierar mycket, från några tusen kronor till flera tiotals miljoner kronor.
I rollen ingår att kontinuerligt hantera ett flertal upphandlingar med olika komplexitet. Det underlättar därför om du är van att ha många bollar i luften och har ett strukturerat arbetssätt.
Arbetet omfattar till stor del kommunikation och förhandlingar med externa leverantörer därför är det viktigt att du är affärsmässig, kommunikativ och agerar utifrån Vattenfalls Code of Conduct.
Vi omfattas inte av regelverket för offentlig upphandling.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på både Forsmark och Ringhals då vi är en gemensam enhet. Du kommer företräda främst Forsmark men även Ringhals och i förlängningen även Vattenfall i olika typer av affärsrelationer. Dina kontaktytor internt utanför inköpsenheten kommer främst att vara riktade mot beställande enheter inom Forsmark och Ringhals. Externt kommer kontaktytorna framför allt att ligga mot våra leverantörer.

Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet
Inom området inköp/Supply Chain
Av förhandling

Det är även meriterande om du har
Erfarenhet av arbete i SAP
Erfarenhet av kontraktsskrivning utifrån standardavtalDu har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
Vi söker dig som drivs och engageras av samverkan mellan interna beställande enheter och externa leverantörer. Du är kommunikativ och brinner för en kostnadseffektiv inköpsprocess.


Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Jim Härdin 0701720077
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Anders Olsson 0700786840
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Irene Odin, Ledarna – Sofie Edin, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.


Placeringsort: Forsmark


Välkommen med din ansökan senast den 22 september 2021
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Taktisk Inköpare

Ansök    Aug 2    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
Är du en erfaren taktisk inköpare med en positiv och resultatorienterad inställning? På skärtillverkningsfabriken i Gimo bygger vi upp en ny inköpsorganisation och letar därför efter en driven och kollaborativ kollega. Har du motivationen som krävs för att ta våra effektivitetsbesparingar till en ny nivå? Då kan det vara dig vi söker! Ditt jobb I den här rollen har du både taktiskt och operativt ansvar. I den taktiska delen implementerar du nya leveran... Visa mer
Är du en erfaren taktisk inköpare med en positiv och resultatorienterad inställning?
På skärtillverkningsfabriken i Gimo bygger vi upp en ny inköpsorganisation och letar därför efter en driven och kollaborativ kollega. Har du motivationen som krävs för att ta våra effektivitetsbesparingar till en ny nivå? Då kan det vara dig vi söker!
Ditt jobb
I den här rollen har du både taktiskt och operativt ansvar. I den taktiska delen implementerar du nya leverantörer, kapacitetsplanerar för våra befintliga samt medverkar i olika inköpsrelaterade initiativ som innebär uppgifter som till exempel att identifiera behov, förhandla offerter och medverka i strategiutveckling. Den operativa delen innebär att du säkerställer att vi har tillgänglighet av processmaterial och underhållskomponenter som är kritiska för produktionens kontinuitet. Du bygger upp relationer och arbetssätt som gör att vi på ett kostnads- och tidseffektivt sätt säkerställer tillgänglighet samt säkerställer relevant uppföljning och utifrån det tar tag i de actions som behövs.

Idag finns en strategisk inköpare på avdelningen och tillsammans har ni ett nära samarbete med produktionen och andra inköpsavdelningar på siten och globalt. Inköpsavdelningen är en del av Logistikfunktionen på skärfabriken som består av ett härligt och kompetent team om 30 medarbetare.
Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ett relevant område alternativt flera års arbetslivserfarenhet från inköp och leverantörshantering, gärna inom tillverkningsindustrin. Har du erfarenhet från SAP är det ett stort plus. Då tjänsten även innebär globala kontakter behöver du goda kunskaper i både engelska och svenska. Du är även skicklig inom Office 365 och van att arbeta digitalt.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av din förmåga att samarbeta, koordinera och ta ansvar för ditt ansvarsområde. Du är lyhörd, noggrann och resultatinriktad. För dig är det stimulerande att driva projekt från grunden och du samarbetar prestigelöst med kollegor, leverantörer och andra intressenter. Givetvis är du självgående och drivs av att söka efter bättre och mer effektiva vägar för lyckas nå uppsatta kostnadsmål. Du tycker att det är roligt med förhandling och att skapa relationer med leverantörer runt om i världen samtidigt som du finner tillfredställelse i det operativa arbetet. Och med samma entusiasm, ser du bara möjligheter i att axla en helt ny tjänst – med stor frihet att forma rollen utifrån dina egna preferenser.
Nyfiken på Sandvik Coromant i Gimo?
Gimo är en pärla i Östhammars kommun med lång kuststräcka, vacker skärgård, genuin landsbygd och pendlingsavstånd till Uppsala. På vår produktionsenhet i Gimo arbetar ca 1400 anställda med tillverkning av marknadsledande produkter inom skärande metallbearbetning. Utveckling finns i vårt DNA och vi är stolta över att skapa och dela med oss av banbrytande lösningar som formar framtidens tillverkning. Vi är också övertygad om att mångfald och inkludering leder till en bättre omgivning för alla!
Lär känna oss ytterligare genom att kika på vår film på YouTube eller besök vår hemsida.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22. Läs mer om Sandvik Coromant och ansök via vår karriärsida (jobb-id: R0028780).


Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Andreas Molin, rekryterande chef, 026-265 68 52
Fackliga kontaktpersoner
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, 0173-846 10
Mattias Lindvall, Ledarna, 0173-842 02

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Jessica Hill Holm
Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda och undanber oss därför vänligt men bestämt ytterligare kontakter. Visa mindre

Senior strategisk inköpare – Gimo

Ansök    Mar 22    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
Är du en erfaren strategisk inköpare med både affärssinne och en ödmjuk inställning? Vi håller på att bygga upp en ny organisation och söker nu en driven och samarbetsvillig kollega till vårt team – en person som vill vara med och forma våra arbetssätt framåt. Låter det som en utmaning för dig? Om jobbet Här arbetar du i en central roll, i nära samarbete med vår produktion. Du ansvarar för hela inköpskedjan, från att identifiera behov och ta fram försl... Visa mer
Är du en erfaren strategisk inköpare med både affärssinne och en ödmjuk inställning? Vi håller på att bygga upp en ny organisation och söker nu en driven och samarbetsvillig kollega till vårt team – en person som vill vara med och forma våra arbetssätt framåt. Låter det som en utmaning för dig?


Om jobbet
Här arbetar du i en central roll, i nära samarbete med vår produktion. Du ansvarar för hela inköpskedjan, från att identifiera behov och ta fram förslag, till att leda utvalda projekt med tvärfunktionella team. Detta innebär även att utveckla effektiva strategier inom den kategori du ansvarar för. Ett viktigt led i detta är att ta fram en hållbar leverantörsbas, både lokalt och globalt, där du hanterar alla investeringar och leverantörsavtal i enlighet med företagets riktlinjer – från första kontakt med nya leverantörer, till förhandling, implementering och uppföljning av kontrakt. Du övervakar lokala och globala marknader för att säkerställa att vi håller oss konkurrenskraftiga och ser till att alltid ha koll på nyckeltal och uppföljning inom din kategori.


Att bygga hållbara och långsiktiga relationer med olika intressenter och leverantörer är självklart en viktig del av ditt jobb. Du samarbetar även med andra inköpsenheter inom organisationen för att koordinera en effektiv kommunikation med gemensamma leverantörer.


Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet från strategiskt inköp i en global tillverkningsindustri. Du är en effektiv förhandlare som framgångsrikt leder både team och projekt, samtidigt som du hanterar intressenter och leverantörer med van hand. Då vi verkar både lokalt och globalt kommunicerar du väl på engelska och svenska – såväl muntligt som skriftligt.


Du trivs med att jobba i en varierad miljö där du ser till både detaljer och det stora hela, och du levererar resultat genom att arbeta strukturerat och metodiskt hela vägen till mål. Du motiverar både dig själv och andra genom ditt engagemang och ditt driv, styrkor som kommer väl till hands när du ska leda team och projekt med framgång. Du är trygg i dig själv och i din roll, vilket gör att du har en ödmjuk inställning och framgångsrikt kommunicerar med intressenter och leverantörer på alla nivåer.


Nyfiken på Sandvik Coromant i Gimo?
Gimo är en pärla i Östhammars kommun med lång kuststräcka, vacker skärgård, genuin landsbygd och pendlingsavstånd till Uppsala. På vår produktionsenhet i Gimo arbetar ca 1400 anställda med tillverkning av marknadsledande produkter inom skärande metallbearbetning. Utveckling finns i vårt DNA och vi är stolta över att skapa och dela med oss av banbrytande lösningar som formar framtidens tillverkning. Vi är också övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre omgivning för alla!


Sandvik Coromant blir grönare
Vår lokala site har blivit utsedd till ett så kallat ”lighthouse” av the World Economic Forum – här kan du läsa mer om vår gröna fabrik och våra framtidsmål. Lär känna oss ytterligare genom att kika på vår film på YouTube eller besök vår hemsida.


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-04-09. Läs mer om Sandvik Coromant och ansök via vår karriärsida (jobb-id: R0021149).

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Stefan Bäcklund, PU Director Tools, +46 (0)70 585 34 82

Fackliga kontaktpersoner
Roger Jansson, Unionen, +46 (0)173 844 31
Erik Knebel, Akademikerföreningen, +46 (0)173 846 10
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84


För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.


Ansvarig rekryterare
Lisbeth Häggström


Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda och undanber oss därför vänligt men bestämt ytterligare kontakter.


Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 7 900 anställda och finns representerat i 150 länder. Visa mindre

Inköpare till företag i Hallstavik

Ansök    Jun 10    Valueone AB    Inköpare
ValueOne söker en inköpare till ett företag i Hallstavik med erfarenhet av taktiskt inköp för ett tolv månader långt uppdrag med start i augusti 2021. Rollen ger möjlighet att arbeta på distans 3-4 dagar i veckan. Om rollen Uppdraget är en roll som taktisk inköpare där du kommer att ansvara för lokala förhandlingar av avtal inom indirekt material såsom service- och ramavtal. Utöver det består en del av tjänsten av att vara kommersiellt inköpsansvarig fö... Visa mer
ValueOne söker en inköpare till ett företag i Hallstavik med erfarenhet av taktiskt inköp för ett tolv månader långt uppdrag med start i augusti 2021. Rollen ger möjlighet att arbeta på distans 3-4 dagar i veckan.

Om rollen

Uppdraget är en roll som taktisk inköpare där du kommer att ansvara för lokala förhandlingar av avtal inom indirekt material såsom service- och ramavtal. Utöver det består en del av tjänsten av att vara kommersiellt inköpsansvarig för investeringsprojekt gällande bland annat utbyggnad och ombyggnad av en befintlig anläggning.  

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har erfarenhet av att skriva avtal och göra mindre upphandlingar. Viss kunskap om inköpsjuridik är också nödvändig. Rollen kräver att du har god kännedom om, och erfarenhet av arbete med SSG. Till den här rollen ser vi gärna dig som har en bakgrund som konsult och är driven, engagerad och hellre tar initiativ än väntar på att något ska hända. Uppdraget kan till stor del utföras på distans med närvaro hos vår kund i Hallstavik ca 1-2 dagar per vecka.

Ansökan  

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ?Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens. Visa mindre

Tactical Purchaser

Ansök    Mar 12    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
For Sandvik Coromant and our Inserts Production in Gimo, we’re now looking for a curious, organized and result-driven Tactical Purchaser who wants to contribute to our business with new ideas, team spirit and a doer’s attitude. We offer you a broad and exciting role in a global setting, with a large network and great opportunities to build your competence for a future career within sourcing. Sandvik Coromant in Gimo is a great place to work, just a short... Visa mer
For Sandvik Coromant and our Inserts Production in Gimo, we’re now looking for a curious, organized and result-driven Tactical Purchaser who wants to contribute to our business with new ideas, team spirit and a doer’s attitude. We offer you a broad and exciting role in a global setting, with a large network and great opportunities to build your competence for a future career within sourcing.


Sandvik Coromant in Gimo is a great place to work, just a short stop from cities like Uppsala, Stockholm and Gävle. Our production site is a renowned high technology facility with major focus on sustainability. We’re a market-leading manufacturer of products for metal cutting, and we employ over 1 400 brilliant minds. Development is in our DNA and we’re proud to create solutions that truly shape the future of manufacturing!


About the job
In this?position, you’re responsible for tactical purchasing within the fields of Facility Management (FM) and Maintenance Repair and Operations (MRO). You support implementation of our strategies and sourcing plans to make sure we have the materials we need, at the right price and the right time. You execute spot-buy purchases and perform cost analyses and benchmarks for individual cases. This is partly done by establishing an optimized and well-grounded supplier base, and you continually explore new possible suppliers and evaluate the performance of our current ones.


In your daily work, you manage RFIs and RFQs, as well as negotiate and close deals, contracts and agreements. An important part of your job is of course to actively collaborate with your internal stakeholders within FM and MRO to understand their needs. You also create excellent relationships with external suppliers, and you’re always on the lookout for innovations and improvements that could develop our processes and ensure a higher performance. On top of this, you make sure that we perform our tactical sourcing activities in alignment with both internal and external frameworks and guidelines.


About you
We believe that you have a relevant degree – most likely within Economics, Supply Chain or Engineering - but more important is a couple of years’ working experience from comparable roles within purchasing or supplier management. You’re a skilled negotiator, who works both detailed and efficient to close deals, evaluate suppliers and find improvements, and you easily manage our many stakeholders. You’re also an excellent user of the applications within Office 365, and knowledge of SAP or eGos is a plus. Since we’re a global business with local presence, you need good communication skills in both English and Swedish.


As a person, you’re analytical, involved and driven - you like a busy schedule and handle your everyday assignments with flexibility and a business-oriented mind. Collaboration, knowledge sharing and supporting your team are important to you, and you establish open and trusting relations by using your social and communicative abilities. You truly enjoy taking part in new initiatives and development projects, and you’re also a finalizer who keeps focused until you reach results.


We honestly believe that our diversities lead to a successful business environment, and we’re looking forward to meeting you. Meanwhile, if you want to know more about Sandvik Coromant, we recommend a visit on our website, LinkedIn or Facebook page.


How to apply
Send your application no later than March 31, 2021. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0024664).


Contact information
For more information about this position, please contact:
Larysa Sherstylo, recruiting manager, +46 (0)173 840 41


Union contacts
Roger Jansson, Unionen, +46 (0)173 844 31
Henrik Eriksson, Akademikerföreningen, +46 (0)173 846 01
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84


To learn more about our recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.


Recruitment Specialist
Lisbeth Häggström


We have already decided on what advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. Visa mindre

Strategic Purchaser

Ansök    Mar 12    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
For Sandvik Coromant and our Inserts Production in Gimo, we’re now looking for a flexible, collaborative and forward-thinking Strategic Purchaser who wants to contribute to our business with new ideas, team spirit and great results. We offer you a broad and exciting role in a global setting, with a large network and many opportunities for advancement. Join us and create sourcing excellence! Sandvik Coromant is a market-leading manufacturer of products fo... Visa mer
For Sandvik Coromant and our Inserts Production in Gimo, we’re now looking for a flexible, collaborative and forward-thinking Strategic Purchaser who wants to contribute to our business with new ideas, team spirit and great results. We offer you a broad and exciting role in a global setting, with a large network and many opportunities for advancement. Join us and create sourcing excellence!

Sandvik Coromant is a market-leading manufacturer of products for metal cutting, and we employ over 1 400 brilliant minds. Development is in our DNA and we’re proud to create solutions that truly shape the future of manufacturing. Our facilities in Gimo is a great place to work, just a short stop from cities like Uppsala and Gävle, and the production site is a renowned high technology facility with major focus on sustainability. Although for this position, you could also be based at our production site in Västberga, Stockholm.

About the job
In this position, you lead and manage efficient sourcing strategies for Facility Management (FM), Maintenance Repair and Operations (MRO) as well as CAPEX, and you do this in close collaboration with our Category Manager. You take responsibility for the whole sourcing process – from RFQ and contract negotiations, to implementation and follow up. An important step in your work is developing an optimized supplier base, and you continually explore new possible suppliers and evaluate the performance of our current ones. You proactively identify opportunities for cost savings and engage stakeholders in this process, and you analyze savings and spending, perform cost and scenario studies and benchmark towards other industries. You also drive strategic purchasing decisions, support investments projects and manage supplier development and innovation in alignment with our vision and guidelines.

A key part of the job is of course to actively collaborate with your internal stakeholders within FM, MRO and CAPEX and understanding their needs, and you maintain excellent relationships with external suppliers. Other items on your agenda include driving standardization of purchasing best practices, processes, and procedures. To keep our momentum and stay ahead of competition, you’re always on the lookout for innovations and improvements that could develop our processes and ensure a higher performance.

About you
You have a relevant academic degree and preferably a master’s within Economics, Supply Chain, Engineering or similar - but equally important is your solid work experience from comparable roles within purchasing or supplier management. Experience from production environments, and from working with investments and acquisitions, is highly beneficial. You’re a skilled negotiator, who works both detailed and efficient to close deals, evaluate suppliers and find improvements, and you easily manage our many stakeholders. You’re comfortable with figures and with collecting, analyzing and interpreting data. You’re also an excellent user of the applications within Office 365, and knowledge of SAP or eGos is a plus. Since we’re a global business with local presence, you need good communication skills in both English and Swedish.

Being structured and detailed, combined with your business mind and a truly networking personality, are your keys to success in this role. You love a shifting environment where you get to develop, collaborate, drive change and setting our ways of working, and you’re both socially confident and communicative as you connect with others. By taking ownership for your projects and having a genuine desire to understand the needs of your stakeholders, you challenge us in finding the best and most valuable agreements for our business.

We honestly believe that our diversities lead to a successful business environment, and we’re looking forward to meeting you. Meanwhile, if you want to know more about Sandvik Coromant, we recommend a visit on our website, LinkedIn or Facebook page.

How to apply
Send your application no later than March 31, 2021. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0024670).

Contact information
For more information about this position, please contact:
Larysa Sherstylo, recruiting manager, +46 (0)173 840 41

Union contacts
Roger Jansson, Unionen, +46 (0)173 844 31
Henrik Eriksson, Akademikerföreningen, +46 (0)173 846 01
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84

To learn more about our recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.

Recruitment Specialist
Lisbeth Häggström

We have already decided on what advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. Visa mindre

Operativ inköpare

Ansök    Nov 30    Jaco Fabriks AB    Inköpare
Jaco Fabriks AB i Hargshamn utvecklar, konstruerar och tillverkar i nära samarbete med kunder, nyckelfärdiga produkter inom området elkraftdistribution samt signal och telekommunikation. Vi är idag ca 60 anställda med en omsättning på ca 100 MSEK. Hargshamn är beläget ca 17 km söder om Östhammar och endast ca 50 min med bil från både Uppsala och Norrtälje. Operativ inköpare på Jaco Är du intresserad av att arbeta med operativt inköp? Gillar du ordning och ... Visa mer
Jaco Fabriks AB i Hargshamn utvecklar, konstruerar och tillverkar i nära samarbete med kunder, nyckelfärdiga produkter inom området elkraftdistribution samt signal och telekommunikation. Vi är idag ca 60 anställda med en omsättning på ca 100 MSEK. Hargshamn är beläget ca 17 km söder om Östhammar och endast ca 50 min med bil från både Uppsala och Norrtälje.
Operativ inköpare på Jaco
Är du intresserad av att arbeta med operativt inköp? Gillar du ordning och reda, frihet under ansvar och en vardag med fart och fläkt? Nu söker vi en ny operativ inköpare till vårt engagerade och serviceinriktade inköpsteam. Kanske är det dig vi söker?
Arbetsuppgifter
Som inköpare hos Jaco får du en viktig roll i att säkerställa en välfungerande materialförsörjning till vår produktion. I samarbete med resten av inköpsteamet, projektledare och lagerpersonal ser du till att produktionen förses med förbrukningsmateriel och insatsvaror till kundspecifika projekt. I din roll som inköpare ansvarar du för att inköpen sker till rätt kostnad, uppfyller kvalitetskrav och levereras i enlighet med produktionsplanering.
Utbildning och kvalifikationer
Vi ställer krav på att du har minst en gymnasieutbildning, gärna kompletterad med ett par års erfarenhet av inköpsarbete. Vår produktion har inriktning mot tillverkning och montering inom el och mekanik. Har du ett intresse för dessa områden är det meriterande för tjänsten men det är inget krav. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet och ansvarskänsla. Social kompetens är viktigt för att kunna utveckla och behålla goda affärsrelationer med leverantörer. Vi arbetar med nationella såväl som internationella kunder och leverantörer. Goda kunskaper i svenska och engelska är nödvändigt eftersom tjänsten ställer krav på god kommunikationsförmåga. Erfarenhet av att arbeta i Excel, Word och affärssystemet Monitor är meriterande.
Vi erbjuder
Jaco erbjuder ett spännande jobb i ett naturskönt område ca 100 m från havet i ett företag som anser att hög trivsel för personalen är grunden för personlig prestation. Hos oss har du stor möjlighet att göra skillnad och du blir viktig för företagets fortsatta framgång.
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning. Placeringsorten är Hargshamn.
Ansökan och kontaktperson
Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi arbetar med ett löpande urval.
Kontaktperson för frågor är: [email protected] eller 0173-88713
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Inköpare / Produktionsberedare

Ansök    Jun 7    Öregrund Marine Service AB    Inköpare
Öregrund Marine Service ABOrg.nr 556887-2906ArbetsbeskrivningVi söker en inköpare till Öregrund Marine Service. Huvudfokus ligger på inköp till vår nybåtsproduktion men du kommer även att arbeta med inköp till vår eftermarknadsverksamhet. Dina arbetsuppgifter innefattar inköp, leverantörsrelationer, att projektföra verifikationer, logistik, intrastathantering, inventering och uppföljning av projektredovisning. Du kommer att jobba med produktionsplanering o... Visa mer
Öregrund Marine Service ABOrg.nr 556887-2906ArbetsbeskrivningVi söker en inköpare till Öregrund Marine Service. Huvudfokus ligger på inköp till vår nybåtsproduktion men du kommer även att arbeta med inköp till vår eftermarknadsverksamhet. Dina arbetsuppgifter innefattar inköp, leverantörsrelationer, att projektföra verifikationer, logistik, intrastathantering, inventering och uppföljning av projektredovisning. Du kommer att jobba med produktionsplanering och i nära samråd med vår produktionschef för att säkerställa att timing av leveranser fungerar så att produktionen löper smidigt. Du kommer att arbeta i ett litet och väl inarbetat team vilket ställer krav på ödmjukhet och vilja att hugga i där det behövs. Vi tror att du är en ”doer” med förkärlek för struktur och effektivitet. KompetenskravMinst 3 års erfarenhet alternativt utbildning inom yrket eller liknande arbete krävs för rollen. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av inköp och leverantörsreskontra i Visma, talar och skriver engelska samt har gott ordningssinne. Vårt erbjudandeVi erbjuder en plats i ett erfaret team av som tillverkar marknadsledande aluminiumbåtar på anrika Öregrundsvarvet. Stor potential att utvecklas under handledning av erfarna kollegor. Område: Öregrund, ÖsthammarTyp av anställning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning. Kollektivavtal finns.Sista ansökningsdag        2019-07-10Om företagetViggo Boats tillverkas av Öregrund Marine Service AB som har ett trettiotal anställda och är verksamt på Öregrundsvarvet i Öregrund. Hos oss jobbar medarbetare av flera olika nationaliteter i åldrar från 22-65, vi tror att mångfald berikar och välkomnar självklart också kvinnliga sökande. Vi bygger exklusiva motorbåtar i aluminium av märket Viggo. Efterfrågan på våra båtar är mycket god och vi behöver stärka vårt team inför framtiden. Vår ambition är att skapa marknadens bästa aluminiumbåtar och dom som beställer en båt av oss är passionerade båtmänniskor med mycket höga krav. Vi som arbetar här brinner för produkten vi skapar och vill gärna jobba med drivna och entusiastiska kollegor som delar vår ambition. Vi ställer höga krav på att du ska kunna ta eget ansvar vilket också ger frihet och flexibilitet under arbetsdagen. Har du frågor eller vill lämna in en ansökan kontaktar du: erik.wickgren(a)viggoboats.se eller ringer 0173-16812 Visa mindre

Operativ inköpare

Ansök    Dec 4    Sandvik Coromant AB - Gimo    Inköpare
Är du en driven och analytisk lagspelare som vill vara med att påverka både vår verksamhet och din egen framtid? Då har vi en perfekt utmaning för dig!   Till vår inköpsavdelning på Sandvik Coromant i Gimo söker vi nu en operativ inköpare. På vår produktionsenhet arbetar ca 1 400 anställda med tillverkning av marknadsledande produkter inom skärande metallbearbetning. Utveckling finns i vårt DNA och vi är stolta över våra banbrytande lösningar som formar fr... Visa mer
Är du en driven och analytisk lagspelare som vill vara med att påverka både vår verksamhet och din egen framtid? Då har vi en perfekt utmaning för dig!  
Till vår inköpsavdelning på Sandvik Coromant i Gimo söker vi nu en operativ inköpare. På vår produktionsenhet arbetar ca 1 400 anställda med tillverkning av marknadsledande produkter inom skärande metallbearbetning. Utveckling finns i vårt DNA och vi är stolta över våra banbrytande lösningar som formar framtidens tillverkning. Hos oss får du vara en del av ett team med kompetenta kollegor där du får stora chanser till utveckling – både personlig och professionell.
Arbetsuppgifter
Som operativ inköpare arbetar du med att köpa in varor och tjänster från leverantörer. Du agerar som vårt interna inköpsstöd genom att identifiera, analysera och föreslå lönsamma aktiviteter och du ser till att vi följer våra ramar för budget, kvalitet och tid. I ditt arbete ingår det också att godkänna och utvärdera nya leverantörer samt att administrera, registrera och följa upp ordererkännanden. Du hanterar avvikande information, löser eventuella problem som uppstår och strävar alltid efter att vi nyttjar och följer globala, regionala och lokala avtal för att säkerställa en lönsam framtid.  
Placeringsort är Gimo med möjlighet till delvis placering i Sandviken efter upplärning.
Din profil
Din personlighet är nyckeln till vår gemensamma framgång, du är framåt och social vilket leder till att du enkelt knyter an till andra. Med din förmåga att se lösningar ger du oss verktygen vi behöver för att förbättra vår verksamhet och du tar gärna egna initiativ. Du är väldigt självgående samtidigt som du ser värdet i att dela kunskap med andra och du ställer alltid upp för dina kollegor. Du har goda kunskaper i SAP och Office 365 medan kunskaper i eGOS är meriterande. Vi tillhör en global organisation vilket betyder att du tar dig fram obehindrat på både svenska och engelska.   
På Sandvik Coromant är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder och vi ser fram emot att träffa dig! Är du nyfiken på oss rekommenderar vi ett besök på vår hemsida eller YouTube-kanal. 
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-01-03. Läs mer om Sandvik Group och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0015216.
Kontaktinformation 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Tomas Eriksson, rekryterande chef, 026-269 538
Fackliga kontaktpersoner:
Roger Jansson, Unionen, 0173-844 31
Henrik Eriksson, Akademikerföreningen, 0173-846 01
För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.
Ansvarig rekryterare
Lisbeth Häggström
Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda och undanber oss därför vänligt men bestämt ytterligare kontakter.
Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder. Visa mindre

Strategic Purchasers

Ansök    Nov 11    AB SANDVIK Coromant    Inköpare
Are you a skilled Strategic Purchaser who combines strategy with a commercial outlook? Someone who’s ready to join us in setting the scene in this area as we’re building something new? Then we have the perfect opportunity for you! For a new set up in Gimo, we’re now hiring two collaborative sourcing professionals. Gimo is a great place to work, just a short stop from cities like Uppsala, Stockholm and Gävle. Our production site is a renowned high technolog... Visa mer
Are you a skilled Strategic Purchaser who combines strategy with a commercial outlook? Someone who’s ready to join us in setting the scene in this area as we’re building something new? Then we have the perfect opportunity for you! For a new set up in Gimo, we’re now hiring two collaborative sourcing professionals.
Gimo is a great place to work, just a short stop from cities like Uppsala, Stockholm and Gävle. Our production site is a renowned high technology facility with major focus on sustainability. We’re also a market-leading manufacturer of products for metal cutting, and we employ over 1 400 brilliant minds. Development is in our DNA and we’re proud to create solutions that truly shape the future of manufacturing!
About the job
In this?central?position, you act in close alliance with our production; identifying, preparing, proposing, managing and leading selected sourcing projects that involves cross-functional teams, and you develop efficient strategies for the category within your area of responsibility. A vital step in this is developing a strategic and sustainable supplier base, both locally and globally. To achieve this, you handle strategic purchasing decisions, major investments and supplier agreements in alignment with our corporate guidelines. You take responsibility for the entire process – from initiating contact with new suppliers, to negotiating, implementing and following up on contracts. Monitoring local and global supply markets, interpreting market intelligence and developing supplier profiles for strategic and approved suppliers are other parts of your mission. Measuring and following-up on performance with your designated category is also an important key.
To make sure we stay on top of our games, you build and maintain relationships with both key stakeholders and suppliers, and you cooperate with other BAs’ and Divisions’ purchasing organizations to coordinate and enable effective communication with common suppliers.
About you
We expect you to be someone with a proven background in strategic purchasing in an international manufacturing industry, and also with a couple of years’ commercial experience. You’re a skilled negotiator who’s known to effectively lead teams and projects towards success, and you’re a star when it comes to stakeholder management. As we’re a global player with local attachment, you need to communicate fluently in English, both verbally and in writing, and it’s also important that you understand and make yourself understood in Swedish. A relevant university degree may come handy, though it’s your experience, skills and character that really matters.
You enjoy working in a wide-ranging setting where you cover the details as well as the bigger picture, and with a structured end-to-end perspective, you deliver results. You have a high level of self-motivation and know what it takes to lead a team – and a category – towards success. You’re driven, outgoing and negotiate agreements with a confident, yet humble, approach and easily communicate with stakeholders at all levels - from shop floor to top management.
We honestly believe that our diversities lead to a successful business environment, and we’re looking forward to meeting you. Meanwhile, if you want to know more about Sandvik Coromant, we recommend a visit on our website, LinkedIn or Facebook page.
How to apply
Send your application no later than November 29, 2020. Read more about Sandvik Group and apply at home.sandvik/career (Job ID: R0021149).
Contact information
For more information about this position, please contact:
Johan Norén, Manager Production Support, +46 (0)173 850 36
Union contacts
Roger Jansson, Unionen, +46 (0)173 844 31
Henrik Eriksson, Akademikerföreningen, +46 (0)173 846 01
Peter Olsson-Andrée, Ledarna, +46 (0)26 26 19 84
To learn more about our recruitment process, please contact HR Services, +46 (0)26 261 444.
Recruitment Specialist
André Söderholm
We have already decided on what advertising channels and marketing campaigns we wish to use, and respectfully decline any additional contacts. Visa mindre