Lediga jobb som Brandbefäl/Räddningsledare/Insatsledare i Östhammar

Se lediga jobb som Brandbefäl/Räddningsledare/Insatsledare i Östhammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Östhammar som finns hos arbetsgivaren.

Haveriberedskapsplanerare - Forsmarks kraftgrupp

Är du redo att utveckla Forsmarks beredskapsförmåga tillsammans med våra duktiga medarbetare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Verksamheten vid enheten Beredskap/Brand (NPB), inom Forsmarks produktionsavdelning, består av 12 personer, varav fyra personer uteslutande arbetar med att hålla samman Forsmarks beredskapsverksamhet. Enhetens övriga huvuduppgifter är brandskydd och räddningstjänst, civilförsvarsfrågor samt mentors... Visa mer
Är du redo att utveckla Forsmarks beredskapsförmåga tillsammans med våra duktiga medarbetare? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Verksamheten vid enheten Beredskap/Brand (NPB), inom Forsmarks produktionsavdelning, består av 12 personer, varav fyra personer uteslutande arbetar med att hålla samman Forsmarks beredskapsverksamhet. Enhetens övriga huvuduppgifter är brandskydd och räddningstjänst, civilförsvarsfrågor samt mentorskap för utvecklingsingenjörer inom driftledning.


Om jobbet
Som haveriberedskapsplanerare ingår du i beredskapsteamet som handlägger Forsmarks åtaganden inom beredskapsområdet samt driver utveckling inom området för att möta interna och externa krav. Arbetsuppgifterna består bl. a av:
Ansvara för utbildning och övning av organisationen inkl. samverkan med externa intressenter
Säkerställa att resurser i form av lokaler, material och personal finns i tillräcklig omfattning för att tillgodose behovet av haveriberedskap
Fungera som övningsledare och instruktör
Utveckla beredskapsverksamhetens utrustning, övningar, rutiner, analyser och dokumentationOm dig
Erfarenhet av arbete i kärnteknisk verksamhet kombinerat med gymnasieutbildning.
Du är intresserad av att hålla utbildning.
Beredskapsteamet har återkommande kontakter med externa beredskapsresurser såväl inom som utanför Sverige. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Det är starkt meriterande om du har kännedom om kärnkraftsanläggningar och/eller krisledning.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du vara lyhörd och duktig på att samarbeta. Du har förmågan att bibehålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Då du arbetar tillsammans med andra enheter inom organisationen likväl mot externa parter är det viktigt att du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Du kommunicerar på ett tydligt sätt där du säkerställer att budskap och förväntningarna når fram till berörda parter. Förmågan att skapa struktur genom att planera, organiserar, sätta upp och upprätthålla tidsramar är också avgörande för rollen.
Vi erbjuder dig
Hos oss kommer du att vara delaktig i det spännande arbetet vi har framför oss med att utveckla beredskapsverksamheten i Forsmark. Utvecklingen kommer att innefatta såväl utrustning som organisation, analyser och övningsformer. Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Hos oss får du ett stort ansvar och en god kompetensutveckling.
Övrig infomration
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Jonas Ferm tfn 070-388 33 49
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Agnes Jansson tfn 070-295 67 43
Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Rolf Olsson, Ledarna – Helena Arneberth, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Benny Björn. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
Placeringsort: Forsmark
Välkommen med din ansökan senast den 18 augusti. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Om oss
På Forsmarks Kraftgrupp AB arbetar vi tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala. Visa mindre